Muizen in huis

Muizen in huis is voor veel mensen niet alleen griezelig en eng, maar ook nog eens vies. Ze komen in alle kastjes, door het kleinste gaatje, lopen over voedsel, kleding ed. en doen ook nog eens overal hun behoefte. Kortom onhygiënisch en kans op ziektes. Direct bestrijden dus. Zoekt u een ongediertebestrijder die gecertificeerd is en bij u in de buurt woont maar ook verantwoord met gif omgaat? Wij hebben een royaal aantal  adressen van deze gecertificeerde mensen. Vraag die hier aan. Maar u kunt ook zelf op een maatschappelijk verantwoorde wijze de muizen bestrijden met deze diervriendelijke muizenvallen.

Muizen in huis herkennen

U hebt een sterk vermoeden of u muizen in huis hebt, maar weet niet zeker of het muizen zijn? Wij hebben een artikel geschreven over muizen in huis herkennen. Hier leest u hoe u aan de hand van uitwerpselen, lucht of knaagschade de muizen kunt herkennen.

Muizen in huis bestrijden

Het begint altijd met één muisje in huis. Maar voordat u die in de gaten hebt, en deze te pakken hebt, is de kans heel groot dat zij ook al jongen heeft. En zo kunt u al gauw spreken van een muizenplaag in huis. En om een muizenplaag in huis te bestrijden is een grondige aanpak gewenst. Als het niet grondig gebeurt dan jongen ze harder als dat u ze weg vangt.

Een muizenplaag in huis bestrijden doet u het beste door eerst heel goed te lokaliseren waar deze zitten. Als u dat goed in kaart heeft kunt u op die plaatsen het gif neerzetten en consequent bijhouden, maar kijk uit voor kinderen en andere dieren. Gebruik daarom muizen lokvoerdoosjes dan kunnen de kinderen niet aan het gif komen. Deze lokvoerdoosjes maakt u met een speciale sleutel open om zo het gif er in te doen.
Muizen gaan tegenwoordig niet in één keer dood van gif eten. De werkzame stoffen die er in zitten zijn heel laag dit om doorvergiftiging te voorkomen.  Ze moeten al gauw 3 á 4 dagen van het gif eten. U moet daarom proberen de muizen in huis te bestrijden door ze constant aan het eten te houden. Beter is het om gebruik te maken van dit soort succesvolle muizenvallen.

Muizen in spouwmuur

Muizen in huis komen waarschijnlijk vanuit de spouwmuur. De spouwmuur is voor muizen net de snelweg in nederland. Daar kunnen ze via de spouw op elke verdieping en elke kamer komen. Er is altijd wel een gaatje te vinden waar een muis door kan. Wist u dat een muis door een spleetje kan kruipen waar je ook  met een pen in kan steken.
Nu begrijpt u wel dat wanneer u in een blok woont het maar zo kan zijn dat de muizen van een paar huizen verderop bij u in huis komen.
De ongediertebestrijders stoppen de gaten dan ook altijd dicht met deze kit

anti-muizenkit-mouseshield

Muizen tussen plafond

U zit rustig in de kamer en hoort wat gekrabbel boven u. En dan van de ene kant naar de andere kant. Ja muizen tussen het plafond. En dat is knap vervelend want hoe komen die daar en hoe kunt u die daar verwijderen. Vanuit de spouwmuur kunnen muizen tussen het plafond komen. Dat is geen probleem. Er is geen huis wat muisdicht is.

Wat wij dan vaak doen is op de bovenverdieping ergens op een plekje in een inbouwkast of iets dergelijks een gaatje boren en daar het muizengif inbrengen. Probeer dit zo te doen dat u het gif in een plastic zakje doet en aan een touwtje tussen het plafond kunt brengen. Dan kunt u namelijk controleren of er ook opname is van het gif. Wanneer dat zo is kunt u na een paar dagen een nieuw zakje op het plafond brengen en nogmaals controleren, net zolang tot er geen opname meer is.

Zo komt u van de muizen tussen het plafond af. Een andere mogelijkheid is om een spotje er uit te halen en zo het gif op het plafond te leggen. Gif wat hier uitermate geschikt voor is, is de Muskil pasta.
Muskil muizenpasta online bestellen

Muizen in huis gevaarlijk

Kunnen muizen in huis gevaarlijk zijn? Ja dat kan zeker. Muizen hebben tanden die altijd door blijven groeien. Vandaar dat muizen deze bij moeten slijpen en daardoor altijd knauwen aan kabels ed. Zodoende bestaat er een kans op kortsluiting en brandgevaar. Er branden per jaar enkele boerderijen af door schade aan elektriciteit ed. We hebben al eens een artikel geschreven over muizen in huis gevaarlijk Lees het maar eens.

Muis op zolder

Ook muizen op zolder kunt u het beste bestrijden door er vergif te plaatsen en deze voederplaatsen met regelmaat te controleren. Wordt er van het vergif gevreten plaats dan onmiddellijk vers gif erbij. Zorg dat ze blijven eten. Dan is de kans het grootst dat u van de muizen op zolder af komt. Blijven de muizen op zolder eten en wanneer dat een paar weken door gaat dan is de kans groot dat ze resistent voor het gif geworden zijn.

U zult de muizen op zolder een ander soort gif moeten geven en zorgen dat het niet opraakt. Ook wanneer u nog geen muizen op zolder hebt kunt u daar prima een onvergiftigd lokaas neerzetten. Op het moment dat er muizen komen beginnen ze daarvan te eten. U weet dan direct dat er muizen op zolder zitten. Dan hoeft u alleen het onvergiftigd lokaas te vervangen door vergiftigd en vreten ze daar verder.

Muis in slaapkamer

Wanneer u een muis in de slaapkamer opmerkt, dan zou ik u adviseren om deze muis proberen te vangen met een klem. Wanneer u een muis in de slaapkamer met gif gaat proberen te vangen dan is de kans groot dat in het laatst van zijn dagen deze muis ergens onder bed of iets dergelijks een plekje gaat zoeken om dood te gaan.

En wanneer u een muis in de slaapkamer hebt gevangen met een klem dan weet u ook gelijk zeker dat hij weg is. Zet een klemmetje met kaas of pindakaas als lokaas en zeker weten dat u hem te pakken krijgt.

Kunnen muizen in huis ziektes veroorzaken?

Ja, muizen in huis kunnen ziektes veroorzaken. Muizen dragen de ziekte van Weil bij zich. In  de urine van de muizen bevinden zich verschillende soorten van bacteriën die samen leptospirosen worden genoemd. U kunt hiermee besmet raken wanneer u in aanraking komt met de urine van de muizen. Er zijn verschillende namen voor de ziekte van Weil, zoals de melkerskoorts of modderkoorts. Leptospirose kan diverse vormen aannemen, die uiteenlopen van mild tot zeer ernstig.

De tijd tussen besmetting en ziekte kan tussen de twee en twintig dagen liggen. Verschijnselen zijn onder andere? lichte temperatuur verhoging en bloedingen. Bij ernstige gevallen kunt u problemen met de lever of nieren krijgen. Ook kan een ontsteking van de hartspier ontstaan.

Wilt u ook zelf de muizen vangen met gif?
Hier vindt je alle soorten muizengif

Ziektes door muizen en ratten voorkomen

Niet alleen de muizen kunnen deze ziektes in huis brengen, ook ratten in huis kunnen deze ziektes voortbrengen. Vindt u uitwerpselen en wilt u deze opruimen, draag dan altijd handschoenen, zodat u niet de ziektes van muizen of ratten op loopt. Laat anders zo spoedig mogelijk een bestrijder langs komen voor een definitieve oplossing.

Wat te doen tegen muizen

Wat doe ik tegen muizen in huis. Eerst loop ik rondom het huis op zoek naar alle gaten, gaatjes en kieren in de buitenmuur. Overal waar ik met een pen of potlood in kan rommelen kan een muis ook door. Deze gaatjes maak ik dicht met mouseshield anti muizenkit dat is een kit tegen muizen die ze ook niet kapot knagen. Je hebt dan wel de weg van de muizen naar buiten afgesloten maar je voorkomt daarmee dat er in ieder geval niet meer naar binnen komen.

Dan binnen op zoek waar de muizen zich veelal ophouden en vertonen. Wat doe ik daar tegen de muizen? Daar zet ik lokaasdoosjes neer met een snel werkend gif. Ik ben zelf voorstander van de Muskil muizengif die dood namelijk zeer snel omdat er 2 werkzame stoffen in zitten. Ook granen voor muizen doen het goed. Wel moet je hier aan denken dat het losse korreltjes zijn en muizen daar mee knoeien. Wat is er anders te doen tegen de muizen? Er zijn ook veel mensen die geen gif in huis willen gebruiken en daar plaats ik dan diervriendelijke muizenvallen. Ik heb daar ook tabletjes bij met speciale lokstof. Muizen en ratten zijn daar dol op. En zo probeer ik die in de val te lokken om ze op een later tijdstip buiten weer uit te zetten.

Wat ik zelf niet gebruik zijn de muizen lijmvallen. Dit is vaak wel de meest snelle manier van muizen vangen maar niet de meest humane. Je kunt deze lijmvallen die voor geperforeerd zijn in verschillende vormen vouwen zodat je een soort van tunnel creëert. Wanneer muizen langs de muur lopen komen ze vanzelf op zo'n lijmplank terecht waarna ze gelijk vast zitten en van de stress snel dood zijn.

53 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Thijssen 1 jaar geleden Reageren
  Muizen
  Ik zie dat 1 of 2 muizen via de spouwmuur in de ventilatie zitten, in de slaapkamer. Hoe krijg ik deze weg zonder deze in de slaapkamer komen?
  Groetjes Tom
 • Simone 2 jaar geleden Reageren
  Muizen in plafond
  Beste Tijmen,
  Wij hebben muizen in het plafond. Omdat wij ook katten hebben die buiten ons huis muizen vangen (en eten) wil ik liever geen gif gebruiken. Maar hoe krijg ik een muizenval op mijn plafond zonder daar een gat in te maken...
  Ze komen binnen via de spouw. Nu denken we aan spouwmuur isolatie en bodemisolatie. Zou dat ook de muizen belemmeren?
  Alvast dank voor uw antwoord!
  Hartelijke groet, Simone
 • Camille Verbist 3 jaar geleden Reageren
  bacteriën

  beste, ik vroeg me af of muizen ook bacteriën in mijn huis achterlaten zonder uitwerpselen of urine... ik had een muis in mijn huis en heb dan zeer snel actie ondernomen en is er een expert naar mijn huis gekomen om muizenvallen te plaatsen. Hij zei me dat er geen sporen waren maar ik vraag me nog steeds af of ze zonder uitwerpselen ook bacteriën geven. Moet ik heel mijn huis en mijn parket wassen aangezien er misschien een muis over heeft gelopen of is dat niet nodig? Muizen die in mijn huis wandelen en geen uitwerpselen laten, is dat gevaarlijk voor mijn gezondheid of hoef ik mij geen zorgen te maken ? dank u  ------------------------------  Hallo Camille,  Als er geen sporen zijn gevonden Camille dan zou ik me geen zorgen maken. Als muizen een ziekte hebben dan zou je via de urine besmet kunnen worden als je dan ook net toevallig een wondje hebt. Prima als je de vloer een keer dweilt maar verder zou ik niet in paniek raken of extra zorgen maken.  Groeten  Tijmen

 • Ron 4 jaar geleden Reageren
  Muizen in plafond uitbouw

  Goedemiddag, Sinds 1-2 weken hoor ik gedurende de dag/avond met regelmaat (vrij luid) getik in het plafond van onze uitbouw. Ik vermoed muizen, is dit een herkenbaar geluid? Indien het muizen zijn komen deze waarschijnlijk via de ventilatiegaten in de buitenmuur binnen. Ik wil deze uiteraard gaan dichtmaken met een flexibel RVS afdichtingsgaas. Als ik dit doe zullen de muizen dan uiteindelijk vanzelf doodgaan? Zo ja, is dit wenselijk? Er is namelijk geen enkel manier om de dode dieren te verwijderen (gezien het hele plafond dicht is)     Hallo Ron,  Het is heel verstandig om de ventilatiegaten dicht te maken met een rvs gaas. Zo houd je toch je ventilatie en en de muizen buiten. De muizen binnen zullen doodgaan in de spouw o.i.d. Daar is het droog en zul je ze maar zelden ruiken.

  Gebruik deze weringsmaterialen daarvoor  Groeten

  Tijmen

 • Nanda 4 jaar geleden Reageren

  Dag deskundige Tijmen,
  bedankt voor de vele info, dit geeft mij veel steun. Want sinds vier weken hebben wij last van muizen, naast de voordeur zag ik cementgruis liggen, ik kon een schroevendraaier dwars door de buitenmuur naar binnen steken wat uitkomt in de huiskamer, binnen rond het kastje van de KPN modem lagen stukjes katoen. In de nacht, daarna rond 00:30 uur zaten twee muizen aan de houten gang muur te knagen. Ze hadden geen angst dat ik door de gang liep, gingen gewoon door met knagen, wat een herrie. We hebben vijftien muizenvallen neergezet en het lokdoosje met HG-pasta, daar is dezelfde dag al flink van gegeten, het was daarna 1 1/2 dag rustig, dus we dachten dat de muizen nu elders waren, maar nee, er lopen nog steeds twee muizen rond, schoot er net een achter een keukenkast, en wasmachine, op dit moment ook weer knagen en een tweede muis stak over van achter de kast naar de wasmachine, terwijl ik met blote voeten in de keuken stond. We letten goed op met eten in de keuken, stofzuigen, dweilen, maar niets helpt tot nu toe. Alles zit in plastic bakken.
  In een dicht keukenkastje lagen een paar keutels, ik zie geen openingen in het keukenkastje. Ik zit te denken over een kat.
  Het gat in de buitenmuur heb ik opgevuld met staalwol want had gelezen dat muizen dat niet door kunnen knagen, nou helaas lagen er toch stukjes staalwol uit het gat in de muur, waarschijnlijk met hun pootjes er uit gehaald. Ik woon in een huurwoning in Amsterdam, dus heb het doorgegeven aan de verhuurder. Ik werk in de thuiszorg en bij vier adresjes hebben zij muizen, allemaal sinds de maand augustus en september. En sommige mensen doen er makkelijk over, " ach het is nou eenmaal muizentijd." Of "ze zijn alweer weg, we zien ze niet meer." Ik ben nu zo uitgeput door de angsten en geknaag midden in de nacht dat ik niet meer graag thuis ben, ik slaap slecht en ook met het felle licht aan, door grote angsten en omdat ik heb gelezen dat muizen vooral komen wanneer het donker is.
  Ik internetbankier niet, maar zal aan mijn zoon vragen of hij de kit/pasta bij u kan bestellen. Het liefst zou ik vluchten, want ik raak uitgeput door de angsten voor de muizen, dan denk ik na een drukke dag in de thuiszorg thuis naar bed te gaan, maar de muizen gaan dan leven, knagen, poepen en plassen achter het koffiezetapparaat, afschuwelijk, vies. Bedankt Tijmen voor het lezen.
 • A.de Jong 4 jaar geleden Reageren

  Ik hoor muizen in de dak van mijn erker. Lopen en knagen. Er zit heen opening in dus ik kan geen gif strooien of val zetten. Ze zijn waarschijnlijk via de spouw daar gekomen. Maar hoe krijg ik ze nu weg, krijg het er Spaans benauwd van omdat ik ze hoor en er niet bij kan.
  • Jeroen 3 jaar geleden Reageren
   Muizen/ratten in plafond

   Hallo, Ik hoor 's nachts al een tijdje veel geknaag en getrippel in mijn plafond (jaren 30 woning). Ik dacht eerst aan vogels op het platdak, maar daarvoor klinkt het echt te hard. Ik zag het gif in de webshop, maar ik heb niet echt een ingang naar het plafond, tenzij ik een gat boor. Hoe krijg ik het gif makkelijk in het plafond? Enige tips zijn welkom! Dankjewel!   --------------------------------   Na de bestelling krijg je een mail met handleiding en tips. Daarin kun je je vragen terugvinden. En mocht jou vraag er niet beantwoord worden mail je die even en plaatsen we deze er ook bij. Zo krijgen we een document die voor iedereen handig is.   Groeten   Tijmen

 • Evy 4 jaar geleden Reageren

  Geachte, wij hebben muizen die in de keuken van onder de keukenkastje komt maar hiervoor is geen enkel manier om gaten weg te werken of we moeten de keuken uitbreken.. ? Hoe kom ik er van af, gif is moeilijk aangezien we met een klein hondje zitten ook..
  • Tijmen-van-Steeg 4 jaar geleden Reageren

   Hallo Evy,
   Ik zou er dan wat klemmen neer zetten om ze te vangen. Je kunt die dan in een keukenkastje plaatsen bijv. onder de gootsteen omdat daar de doorvoeren zitten en de muizen via die kant binnen komen.
   Kun je niet de onderste plint van het aanrecht even weghalen? dan kun je daar ook wat klemmetjes plaatsen
 • Massandje 4 jaar geleden Reageren

  Er is bij mij een muis in me slaapkamer alleen ben ik heel bang voor muizen heb daardoor niet kunnen slapen en durf er niets tegen te doen omdat ik bang ben om het tegen te komen en durf nu ook niet meer in me kamer
 • Maaike 4 jaar geleden Reageren

  We hebben muizen op zolder gehad. Ongediertebestrijding heeft gif geplaatst. Va daar hebben we keutels en spullen achter het schot weggehaald en weggegooid maar het stinkt et nu zo naar urine. Is dat ongezond en wat kan ik daar tegen doen.
 • Femke 5 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,
  Wij hebben wel eens een rat in huis gezien en die is inmiddels dood want al een tijd niet meer gezien sinds de gemeente er gif heeft geplaatst. Nu hebben we alleen nog een heel klein muisje dat vanuit de woonkamer (onder het keukenblok) naar een slaapkamer rent. Als je vervolgens in de slaapkamer kijkt is hij nergens te bekennen. De spleten leiden ook nergens toe, geen gat maar zijn dicht. Heeft u tips?
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Hallo Femke,
   Ik zou toch zo links en rechts langs de wanden dan wat muizen klemmen plaatsen. Een stukje kaas of pindakaas er op doen en zo proberen te vangen. Als je daar het geduld niet voor hebt en je wilt ze heel snel kwijt dan zou je de lijmplankjes kunnen gebruiken maar dat heeft niet mijn voorkeur.
 • rianne 6 jaar geleden Reageren

  Goedendag, Ik ruik een dood dier op mijn overloop en in de woonkamer, maar ik kan dit dier nergens vinden.. Kan het zijn dat het dier is doodgegaan tussen plafond en vloer, en zo ja,, wat te doen...
 • sona 6 jaar geleden Reageren

  Hallo,
  Sinds enige tijd hebben we muizen in huis.we zien het vooral door dat er een gat in de muur zit waar ze steeds door heen komen .hoe kunnen we dat gat dichten of is dat voor de woningbouw omdat te doen .
 • Lopez 7 jaar geleden Reageren

  Goedemiddag, ook hier, in Ridderkerk wij Bolnes en "nieuwbouw" last van muizen! Sinds vorige week zondag geconstateerd door krassen tussen de muur. Vallen gezet, niets, vanaf vorige week maandag met gif aan de slag, niks. Volgens mij is het er maar 1 want, er zijn niet echt heel veel keutels. De muis eet wel van het gif wat ik in alle vier de kamers heb gezet. Aan de slag gegaan met muntolie en zojuist mijn salontafel van zijn plek gehaald en baalde dat ik alleen thuis was want, daar zat suffe muis onder de tafel in het midden :( Ze vloog niet weg, keek een beetje rond om vervolgens onder de bank te kruipen. Stofzuiger gepakt en er achteraan nu ergens in de logeerkamers. Ik weet het niet meer :( Ik weet wel dat er beneden mij een buur de gewoonte had om haar vuilniszakken op te sparen totdat het balkon half vol stond en daar is nu uiteindelijk iets van gezegd. Denk dat het daar vandaan komt/ Wat kan ik nog meer doen?
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Het feit dat de muis versuft onder de tafel zit is al een teken dat deze zowat op z'n eind is. Ik denk dat je korrels gebruikt hebt en daar moeten muizen een aantal dagen van eten om dood te gaan. Wanneer je Muskil gebruikt gaan ze veel sneller dood. Maar je hebt wel gelijk het opsparen van vuilnis is een bron voor de muizen. En als daar bij het balkon een klein gaatje zit verdwijnen ze zo in de spouw en dat is de snelweg door het hele gebouw heen.
 • Jack 7 jaar geleden Reageren

  Goede dag
  Bij mijn dochter zit ongedierte tussen het plafond heb al vanuit de zolder gaten geboord en vergif er in gedaan daar is ook van gegeten dit al een week lang maar nu zie ik dat er stukjes steen (stukjes van de muur of stucwerk) boven op het vergif liggen die zijn er boven op gelegd doen muizen dit?
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Jack,

   Ja muizen kunnen inderdaad met het een en ander slepen. Veel voorkomend is ook het slepen met eikeltjes en hazelnoten.
   Groeten
   Tijmen
 • Annie 7 jaar geleden Reageren

  goede middag komen de muizen aan je lijf als je licht te slapen de huisbaas is op de hoogte maar veegt er zijn laars aan alvast bedankt
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   nee muizen zijn meestal banger voor jou als jij voor hen :-)
   groeten
   tijmen
 • p 7 jaar geleden Reageren

  Hier ook een amsterdamse muis in huis, gif helpt niet en ook een speciale stekker die we op aanraden hebben gekocht werkt niet.
  We hebben geen gaten/kieren in huis maar wel staat de balkondeur open
 • Bente 7 jaar geleden Reageren

  Hallo, ik heb net ontdekt dat bij onze buitendeur , onder in een hoekje een muis zit dus eigenlijk onder het huis denk ik en probeert nootjes naar binnen waar die zit mee te nemen ... Denken aan een nestje ?? Wat zou hier aan kunne doen ?

  Groetjes, hoor graag iets van jullie
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Bente,
   Probeer ze daar te vangen met een muizenval. Diervriendelijke en veel verder loslaten of met een klem. Vergif zullen deze niet eten. of je moet de nootjes verfigtigen. En zorg dat alle gaatjes goed dicht zitten.
   tijmen
 • hans 7 jaar geleden Reageren

  Ik woon boven een paardenstalling in een landelijk gebied. Ik heb lange tijd geen last van muizen gehad, maar nu zie ik er regelmatig een wegrennen 's avonds laat. Ik heb nog geen aangetast voedsel gezien. Ik denk dat er beneden genoeg te halen valt. Alleen vind ik een muis in hetnwoongedeelte vies en ongewenst. Is er met vallen of gif iets tegen te beginnen? Alles uitroeien lijkt me een onhaalbaar plan. Met vriendelijke groet, Hans
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Hans,
   Je kunt met deze vallen prima uit de voeten http://www.ongediertebestrijden.nl/shop/product-categorie/muizenvallen
   Wel is het belangrijk dat je er lokaas in stopt waar ze wel trek in hebben. Als het eten beneden bij de paarden lekkerder is dan gaan ze daar heen.
 • Erica 8 jaar geleden Reageren

  Nu al een week bezig met gif. Het lijkt alsof ze een feestje aan het bouwen zijn tussen mijn plafond. Ze eten er wel van! Hoop dat ze snel het loodje leggen anders toch genoodzaakt om bestrijding in te schakelen vrees ik
 • Esther 8 jaar geleden Reageren

  Hoi,
  Een tijdje geleden hebben we een muis beneden zien lopen Iets later daarna nog een keer, er staan meerdere vallen en gif doosjes maar of het helpt? 1 keer zelfs een dode muis boven gevonden, net liep ik naar boven en zag ik een muis van mijn kamer naar een andere gaan, een vraagje überhaupt klimmen ze ook op je bed? Daar denken de kinderen alleen maar, hoe zorgen we nou dat ze weg gaan en weten we of er meerdere zitten? We zitten nu al een tijdje met dit probleem,
  Ik hoop snel wat van u te horen!
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Esther,
   Het ligt er aan wat voor bed of je hebt en of ze ertegen op kunnen klimmen. Wanneer het bed op van die ronde ijzeren poten staat wat glad is zal het niet lukken.
   Het feit dat je een dode muis hebt gevonden lijkt er op dat het gif wel werkt. Zorg dat je op de plaatsen waar je gif hebt staan ook goed in de gaten houd dat het niet op raakt. Ze moeten er constant van kunnen blijven eten om dood te gaan. Als ze er maar af en toe van kunnen eten raken ze resistent.
   Groeten
   Tijmen
 • Rodney 8 jaar geleden Reageren

  Wij hebben last van muizen op het plafond van onze uitbouw. Dit plafond is zonder kieren/scheuren of gaten. Geen idee hoe de muizen op het plafond zijn gekomen. Mogelijk via de uitbouw van de buren? Wie weet een oplossing of een bedrijf die kan helpen?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Muizen kunnen prima via een spouwmuur op de plafonds komen Rodney. De beste oplossing is om van buitenaf alle gaten te dichten.
 • mandy 8 jaar geleden Reageren

  Ik heb sinds 2 weken muizen in huis en sinds vorige week vrijdag muizenvallen geplaatst in de woonkamer want daar vindt ik de meeste aanwijzingen van muizen ma heb op de muizenvallen kaas en pindakaas gesmeerdt ma zonder resulaat hebben jullie nog tips voor mij
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Plaatst u de muizenvallen wel daar waar de muizen zich ook bevinden. waar u uitwerpselen ed. vindt. Muizen leggen in de regel geen grote afstanden af. Maar het is ook zaak dat u ontdekt waar deze muizen naar binnen komen. Loop eens om het huis en zoek alle gaatjes op en maak die dicht.
   groeten
   tijmen
 • teijsen 8 jaar geleden Reageren

  Hey, wij hebben last van muizen in de keuken. We horen ze onder het vals plafond kruipen en eo. Hebben vergif staan en vallen maar ze blijven. Nog tips?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hebt u dat gif onder het vals plafond staan?
   groeten
   Tijmen
 • Dieuwke 8 jaar geleden Reageren

  Ik heb last van muizen in me slaapkamer. Ik heb ze een half jaar terug ook al gehad en toen waren ze weg doormiddel van klemmetjes en muizen pasta. Maar ze komen dus terug. Wat kan ik doen?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   als je ze in de klemmetjes hebt gevangen Dieuwke dan zijn dit wel weer nieuwe muizen :-) Je moet de wegen blokkeren door gaatjes dicht te maken. Anders blijft het doorgaan.
 • yasmine 8 jaar geleden Reageren

  Hoi, ik heb al enige tijd last van muizen gehad heb het op verschillende manieren proberen te verhelpen (muizen/rattengif en poezen) 2dagen na dat de poezen weg waren hoorde ik tussen de woonkamer en de voorraadkast geknabbel.
  Ik heb de voorraadkast leeg gehaald en gekeken of er gaatjes of spleten zijn niets gevonden.. wat ken ik hier tegen doen ben ten einde raad en heb een klein kind in huis
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Yasmine,
   Je kunt het beste een gecertificeerde ongediertebestrijder langs laten komen.
   Groeten
   Tijmen
 • leonie 8 jaar geleden Reageren

  Hallo,

  Sinds een paar weken hoor ik s'avonds getrippel tussen me gipsplaten, we zijn nog aan het verbouwen en in 3 kamers zit nog geen plafond alleen wat isolatie materiaal.. ik zou graag willen weten wat k hieraan kan doen en waar kan k het vergif verkrijgen?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Het beste is om buiten langs het huis alle gaten te dichten. Stootvoegen die open zijn afdichten met bijenbekjes ed.
   Vergif kan ik u nog niet aan helpen.
   Groeten
   Tijmen
 • Marit 8 jaar geleden Reageren

  Ik ben bang dat ik muizen in de spouwmuur heb. Hoor vaak daar tussen iets vallen. En sinds 2 ochtende hoor ik iets bij de dakgoot. Gekras gebonk vanalles. En nu?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Een bestrijder uitnodigen voor een inspectie :-)
 • Danielle 9 jaar geleden Reageren

  Ik lees dat er in Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht ook al muizen zitten, nou hier in Beverwaard ook op de gallerij nog wel, heb er al 3 gevangen en de buren ook al een aantal maar we krijgen het niet onder controle, ze stinken! Ik heb allerlei soorten vallen maar ze laten ze gewoon links liggen, HELP!!!
 • Patrick 9 jaar geleden Reageren

  In een week tijd gevangen met een muis vriendelijke val naar buiten gezet maar blijf ze horen in het plafond. Wat nu ? Gr
 • brecht schotte 9 jaar geleden Reageren

  beste,
  enkele weken geleden hoorden wij voor de eerste keer "getrippel en geskart" op zolder. wij slapen onder het zadeldak en kunnen nergens de zolder bereiken, alles is netjes "toegegyproct" enkel via inbouwspotjes heb je nog (5cm) om iets te doen. het geluid is enkele weken uit gebleven tot vanmorgen vroeg was het beestje weer luid actief, heb sterke vermoedens dat het nmuis is, wat kan ik doen gezien ik niets kan zien en niet op zolder kan
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Brecht,
   Je zou de spotjes eruit kunnen halen en daar wat blokjes vergif of zakjes met vergif naar binnen drukken. Wanneer je deze aan een touwtje o.i.d. doet dan kun je na een paar dagen deze terug trekken en kijken of er van gegeten wordt.

   Groeten
   Tijmen
 • Desiree Jansen 9 jaar geleden Reageren

  Tijmen neemt heel snel contact met je op. En is heel behulpzaam. Een aanrader
 • p.weeda 9 jaar geleden Reageren

  Ik denk ik een muis in de keuken die in de schuif laden aan verpakt voedsel knaagd.
  Tevens knaagd hij aan de onderzijde van schuifdeur die de keuken en kamer scheid. Deze is s'nachts altijd dicht eerste keer een paar dagen geleden aangeknaagde spullen weg gehaald maar van morgen was er weer in de laden an plastic verpakte noga geknaagd.
  Wat kan ik doen?
  Ik woon in hendrik ido ambacht, is daar iemand die ons hier van af kunnen helpen.
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo heer/mevrouw Weeda,
   Ik heb u een adres per mail verzonden.
   groeten
   Tijmen
 • Muizenbestrijding 10 jaar geleden Reageren

  Goedemorgen,

  Zoals zojuist telefonisch afgesproken mail ik u.

  Graag ontvang ik van u telefoonnummer (s) van bedrijven in Ridderkerk.

  Alvast bedankt

  Groeten,

  Özlem Cakir
  • Tijmen 10 jaar geleden Reageren

   Hallo Özlem,
   Zojuist per mail naar je verzonden.
   Groeten
   Tijmen
Reageren

Reageren

Bel direct