Diervriendelijke muizenval kopen? zo vang je muizen levend

Zo vang je op een muisvriendelijke manier de muizen

Het doel is om de muizen levend te vangen om ze daarna buiten weer vrij te laten. Doe dit niet dicht bij de vangplaats want op een afstand van 500 meter kan de muis zijn eventuele nest weer terugvinden en zo weer binnen komen.
De verschillende diervriendelijk muizenvallen die er te koop zijn werken elk op hun eigen manier en zijn of goedkoop of een prachtig design. Maar het gaat er om dat ze makkelijk werken. Dat de muis er inloopt zonder er erg in te hebben en er dan niet meer uit kan.


 • Welk muizensoort heb je. Er zijn soorten die eten alleen plantaardig materiaal. plantenworteltjes, zaden ed. Deze zijn het moeilijkst op een diervriendelijke manier te vangen. Testen met ander lokaas

 • Welk lokaas gebruik je. Vang je niet wat met het ene lokaas, probeer dan wat anders

 • Ben je actief op de plaats waar de muizen lopen, of zijn ze toevallig weer verkast naar een ander kamertje.

 •  

Beste diervriendelijke muizenval kopen?


De beste diervriendelijke muizenval is de val waar de muizen ook wat meer ruimte hebben zodat ze niet zo snel van de stress dood gaan. Deze muizenval bijvoorbeeld kunnen tot wel 10 muizen in. Maar wacht daar niet enkele dagen op en controleer dagelijks en laat de muizen snel vrij. Muizen kunnen namelijk zeer slecht tegen stress en gaan daar gauw aan dood en dat is niet wat je wilt met een diervriendelijke muizenval toch? Omdat u net als de meeste anderen ook de beste diervriendelijke muizenvallen wilt kopen hebben wij hier voor u een selectie gemaakt.

Goedkope diervriendelijke muizenval trip-trap


Er zijn verschillende goedkope diervriendelijke muizenvallen maar het probleem met deze vallen zijn dat ze niet altijd optimaal werken door snel dicht te slaan. Een muis is een schichtig diertje en zal bij het minste rechtsomkeert maken en zie hem dan nog maar eens in een diervriendelijke muizenval te krijgen.
Deze groene tunnel is toch wel één van de goedkopere in zijn soort die ook heel goed werkt. Hij is doorzichtig zodat je gelijk ziet of je vangst hebt. Je zet deze tunnel makkelijk op scherp en het achterste gedeelte kun je er afhalen om daar lokaas in te doen en de muis er uit te laten.
ik wil je wel aanraden om er enkele van deze op verschillende plaatsen neer te zetten. Zodat de kans bestaat dat je er meerdere vangt en dat niet de populatie harder groeit als de vangsten.

Er komen geen muizen in de muizenval


Muizen zijn altijd op zoek naar eten en daar hebben ze maar een klein beetje van nodig om te overleven. Daarom is het altijd een uitdaging om muizen goed weg te vangen. Maar dat gaat jou ook lukken met deze tips.
Let op waar de muizen zich ophouden en probeer ze daar te houden zodat ze niet naar andere ruimtes op zoek gaan naar voedsel. Maak de vloeren goed schoon zodat er geen kruimeltjes ed. liggen waar de muizen van eten kunnen. In aanrechtkastjes ed het voedsel goed opbergen evt. in afsluitbare bakken.
Leg een paar kruimels op een plaatsje neer waar je straks de muizenval gaat plaatsen. Je creëert zo een voerplaatsje voor de muizen. Ze zullen daar regelmatig even langs komen kijken. Ga daarna over op vangen en leg dan datzelfde voedsel in de diervriendelijke muizenval. Het is altijd wat moeilijker om muizen levend te vangen dan met bijv. klapvallen. Het kan soms even oefenen zijn maar uiteindelijk hoor jij ook bij de groep van diervriendelijke muizenvangers. En dat is ook wat waard.

Voor en nadelen diervriendelijk muizen vangen


Aan het gebruik van diervriendelijke muizenvallen zitten zowel voor als nadelen aan. Maar de voordelen hebben wel ruimschoots de overhand.

voordelen diervriendelijke muizenval:

Geen gif in huis
Millieuvriendelijk
muizen worden niet gedood
Diervriendelijke muizenvallen zijn altijd herbruikbaar
Ook muizen vangen die resistent zijn
Veilig voor andere huisdieren en kinderen
Geen lijdensweg voor muizen tenzij ze te lang in de val blijven zitten (stress)
Geen doorvergiftiging wanneer andere dieren de muis te pakken krijgen

Nadelen diervriendelijke muizenval

Bij een grote muizenplaag niet effectief
Vraagt aandacht (regelmatig controle)
duurt over het algemeen wat langer om muisvrij te komen

3 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Niek Muziek 1 jaar geleden Reageren
  Hartaanval?
  Ik heb drie van die groene tunnelvallen, die inderdaad heel goed werken. Maar al twee keer vond ik de volgende ochtend (ik controleer 's avonds en 's ochtends de vallen) een gestorven muis. Hebben die dan een hartaanval gekregen van de stress?
 • Claire Begheyn 5 jaar geleden Reageren

  Waar kan je deze val kopen of wat is het merk?
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Ha Claire die kun je hier kopen :-)
   Groeten
   Tijmen
Reageren

Reageren

Bel direct