Muizen verjagen met geuren

Er worden verschillende opties op fora aangedragen om muizen te verjagen met geur. Ik heb er wel zo mijn bedenkingen bij. Ik lees bijv. wc blokjes, kattenharen, aftershave, vloeibare zeep en wellicht hebt u er ook verschillende gelezen. Maar muizen leven zo dicht bij de mensen dat ik me dat niet goed kan voorstellen dat je muizen effectief kunt bestrijden met geuren. Dat zal dan eerder muizen verjagen met ultrasone geluiden. Een tijdje geleden hebben we met een klant geprobeerd de muizen te verjagen met een H.H. spray. De H.H. spray is een indringende geur met een soort van brandlucht. De muizen zijn wel enige tijd weggebleven maar kwamen uiteindelijk toch wel weer terug.

De proeven met de Mustolet anti-marterspray geven een beter resultaat. Daar hebben zowel de muizen als de ratten toch een grotere hekel aan.

1 reactie op dit onderwerp

Geef hier uw review
  • Sjef Claassen 2 jaar geleden Reageren
    Sunlightzeep. Muizen houden ervan
    Als amateur (kunst)schilder heb ik een doosje met een stuk kwastzeep in het aanrechtkastje staan. Het viel me op dat het doosje regelmatig vol lag met hagelslagjes, maar dan puntiger. Niet lander dan 2-3 .m. ik bedacht dat het muizenkeutels waren. Dus klem en ik had hem. Die schilderszeep ruikt aks vroeger sunlightzeep. Blijkbaar houden muizen van die geur
Reageren

Reageren

Bel direct