Er worden verschillende opties op fora aangedragen om muizen te verjagen met geur. Ik heb er wel zo mijn bedenkingen bij. Ik lees bijv. wc blokjes, kattenharen, aftershave, vloeibare zeep en wellicht hebt u er ook verschillende gelezen. Maar muizen leven zo dicht bij de mensen dat ik me dat niet goed kan voorstellen dat je muizen effectief kunt bestrijden met geuren. Dat zal dan eerder muizen verjagen met ultrasone geluiden. Een tijdje geleden hebben we met een klant geprobeerd de muizen te verjagen met een H.H. spray. De H.H. spray is een indringende geur met een soort van brandlucht. De muizen zijn wel enige tijd weggebleven maar kwamen uiteindelijk toch wel weer terug.

 

 

U wilt een bestrijder bij u uit de buurt?

Hier vindt u alle gecertificeerde bestrijders

Groningen        : Vindt bestrijders in Groningen
Friesland           : Vindt bestrijders in Friesland
Drenthe              : Vindt bestrijders in Drenthe
Overijssel           : Vindt bestrijders in Overijssel
Gelderland        : Vindt bestrijders in Gelderland
Flevoland           : Vindt bestrijders in Flevoland
Utrecht                : Vindt bestrijders in Utrecht
Noord Holland: Vindt bestrijders in Noord Holland
Zuid Holland    : Vindt bestrijders in Zuid Holland
Zeeland               : Vindt bestrijders in Zeeland
Brabant               : Vindt bestrijders in Brabant
Limburg              : Vindt bestrijders in Limburg

Kaartje.png

Muizen verjagen met peper

Een ander luchtje wat we wel eens hoorden is muizen verjagen met peper. Op de plaatsen waar je weet dat de muizen binnen komen kun je dan wat peper strooien. Ze zullen dan buiten deze ruimte blijven. Bedenk wel dat je de peper met regelmaat moet vervangen wil je de muizen met peper verjagen.

zwarte peper.jpg
pepermuntolie muizen verjagen

Muizen verjagen met pepermuntolie

Je doet dan en bolletje met watten o.i.d. goed in de pepermuntolie drenken en deze leg je op de plaatsen waar de muizen naar binnen komen. Hoor je de muizen tussen plafond en zolder dan kun je daar ook de muizen verjagen met pepermuntolie door de bolletjes op het plafond te laten zakken.

Muizen verjagen met theezakjes

Dit wist je vast nog niet: Er zijn mensen die hun theezakjes en dan vooral de muntthee en zwarte thee na gebruik op die plaatsen drukken waar de muizen zich vertonen. De muizen zouden hier ook een hekel aan hebben. Maar theezakjes drogen wel snel uit en zullen dan ook hun geur verliezen. Dus dagelijks verse theezakjes neerleggen om zo de muizen te verjagen.

theezakje zwarte thee.jpg
Uien.jpg

Muizen verjagen met uien of chilipeper      

Als je dit wilt gebruiken om de muizen uit de schuur of andere ruimtes te verjagen dan zul je enkele uien kapot moeten snijden zodat de verse uiengeur voor de dag komt. Ook chilipepers hebben muizen een hekel aan en zullen dit mijden.

Muizen verjagen met chloor

Muizen hebben ook een verschrikkelijke hekel aan chloor. Door iets chloor op die plaatsen neer te druppelen waar de muizen de woning, schuur, kantoren ed binnen komen zul je ze met dit middel wat buiten kunnen houden. Ik denk dan wel aan ruimtes waar je zelf niet te vaak komt anders heb je er meer last als gemak van.

chloor