Muizen verjagen met ultrasone geluiden

Tegenwoordig zijn er ook verschillende apparaatjes te koop die ultrasone geluiden uitzenden. Deze ultrasone geluiden zijn op een zodanig hoge frequentie uitgezonden dat muizen daar last van hebben maar de mensen deze niet horen. Het menselijk gehoor neemt geluiden waar tussen de 20 en 20 000 herz

Muizen daarentegen nemen geluiden waar tussen de 1 en 90 000 kilohertz. Dus dat is zo’n beetje alles. Deze ultrasone apparaten geven geluiden hun geluiden weer tussen de 20 en 70 kilohertz

Toch horen of lezen we wel hele wisselende berichten en ervaringen hier over. En hoe zit dat met de andere huisdieren? Hebben die een ander gehoor dan muizen. Ook zijn er onderzoeken geweest door verschillende universiteiten die ook waarschuwen dat mensen met een goed gehoor deze wel kunnen horen. Lees hier de Arbo info. Maar ook hier info voor zwangere vrouwen. Toch hebben wij al verschillende apparaten verkocht waarmee je de muizen met ultrasone geluid kunt verjagen. En ook met succes. Stel dat je muizen in je schuur hebt. Daar ben je toch niet continu je pakt er eens wat of legt wat weg. Dan is de kans dat je er zelf last van hebt toch wel heel klein. Maar ook een kelderkast of zolder waar veelvuldig muizen voorkomen helpen deze apparaatjes voldoende.

Ikzelf verwacht niet dat deze geluiden door de muren heendringen zodat zo’n ultrasoon apparaat gebruikt kan worden voor meerdere kamers. Betonnen muren of isolatiewanden filteren toch wel een hoop geluid.

Wij vragen onze klanten altijd naar hun bevindingen en zoals je deze bij het product kunt lezen zijn ze toch positief. De werking is ook sterk afhankelijk van de ruimte waar je deze in gebruikt. Stel dat je een muizenoverlast hebt in de meterkast wat vaak voorkomt omdat daar vaak ook doorvoeropeningen zijn van kabels en buizen. Dan werkt een ultrasoon apparaat prima. Je meterkast is dan muisvrij. In grotere ruimtes zou ik dan ook eerder twee ultrasone apparaten inpluggen.

U wilt een bestrijder bij u uit de buurt?

Hier vindt u alle gecertificeerde bestrijders

Groningen        : Vindt bestrijders in Groningen
Friesland           : Vindt bestrijders in Friesland
Drenthe              : Vindt bestrijders in Drenthe
Overijssel           : Vindt bestrijders in Overijssel
Gelderland        : Vindt bestrijders in Gelderland
Flevoland           : Vindt bestrijders in Flevoland
Utrecht                : Vindt bestrijders in Utrecht
Noord Holland: Vindt bestrijders in Noord Holland
Zuid Holland    : Vindt bestrijders in Zuid Holland
Zeeland               : Vindt bestrijders in Zeeland
Brabant               : Vindt bestrijders in Brabant
Limburg              : Vindt bestrijders in Limburg

Kaartje.png