Muizen in huis herkennen

Iedereen hoort of ziet wel eens een muis lopen. Wanneer u echter wat uitwerpselen op de grond vindt of ontdekt dat ze in uw voorraadkast hebben zitten snoepen, is het zaak om alert te zijn. Muizen in huis kunnen immers veel schade en ziektes veroorzaken. Hoe herkent u muizen?

Hoe kunt u muizen in huis herkennen?


U kunt de aanwezigheid van muizen in huis herkennen aan:

  • uitwerpselen (mest)
  • Uitwerpselen (urine)
  • Lucht
  • Knaagschade

Muizen bevinden zich graag op warme plekken, zoals onder kasten of onder het aanrecht. Een bijkomende reden voor muizen om deze plaatsen op te zoeken, is de aanwezigheid van etensresten. Wanneer u rond uw kasten en in de keuken korreltjes vindt die op hagelslag lijken, is de kans op de aanwezigheid van muizen zeer groot. Soms kunt u ook een penetrante lucht ruiken: een reden te meer om aan te nemen dat u muizen in huis hebt.
Spitsmuizen ruiken van alle muizensoorten het ergst. Deze muizensoort is echter beschermd, waardoor u weinig maatregelen tegen ze kunt nemen.
Let u goed op urine van muizen: hierdoor kunt u ziektes krijgen.

De muizenvallen die wij gebruiken vindt u hier alle muizenvallen

Muizen in huis herkennen aan knaagschade

U kunt muizen in huis herkennen aan knaagschade. Wanneer u bij de hoeken van kasten, ter hoogte van de plint, knaagsporen ziet, is de kans op de aanwezigheid van muizen groot. Knaagschade komt daarnaast ook veel voor bij het aanrecht, in de kastjes onder de spoelbakken. Ook in andere keukenkastjes waar de afvoerleidingen door het kastje naar de buitenmuur lopen, kunt u knaagschade aantreffen. De reden hiervoor: muizen zoeken graag warmere, voedselrijke gebieden, dringen door de spouwmuur en komen vervolgens langs de waterleidingen en afvoerleidingen in uw keuken.
Lees hier hoe u de muizen kunt bestrijden met 9 tips.

Reageren

Reageren

Bel direct