Ratten

Hoe werkt rattengif

In het rattengif zit een werkzame stof op basis van anti-coagulantia. Dat is een bloedverdunner. Ratten moeten er meerdere dagen van eten voor ze een inwendige bloeding krijgen en dan dood gaan.

Hoe snel werkt rattengif

Zoals hierboven beschreven moeten ratten enkele dagen dat is 3 tot 5 dagen eten voor ze een inwendige bloeding krijgen en dood gaan

Hoe ziet rattengif er uit

Rattengif mag in Nederland niet meer gebruikt worden. Maar het hetzelfde gif en werkt hetzelfde als dit muizengif. Houd er wel rekening mee dat ratten een grotere hoeveelheid eten dan muizen 

Zoekt u de beste producten

om zelf ratten te bestrijden?

6 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Uyttendaele jozef 6 jaar geleden Reageren

  Ik vang al 3 dagen op rij vermoed een rat? In een muizenval ongeveer 25 cm lang meter lang met staart .
 • Daisy 8 jaar geleden Reageren

  Op het platteland hoort het er natuurlijk bij maar sinds onze kat dood is heb ik allemaal gaten in het land en zitten er, ik denk muizen, in de kippenren. Ik heb wel een rat in mijn schuur en die zie ik heel soms. Het laatste wat ik wil is deze dieren door gif laten doden en zoek een vriendelijke methode zoals bijvoorbeeld vangkooien, zijn er bedrijven die dit doen?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Daisy,
   Jazeker zijn er bestrijders die dat doen. Je kunt de bestrijders uit je omgeving hier op de pagina regio's vinden en benaderen.
   groeten
   tijmen
 • Jana 10 jaar geleden Reageren

  Beste Amk,

  We hebben ook dezelfde probleem. En ook zwarte muizen met een lange zwarte staart. Ze komen via buizen naar kast van de kachel op achterbalkon. Buren hebben ook last van. Wij wonen ook in een portiekwoning. Wij zijn bang dat ze iets in de kachel kapot doen. Ik ben naar de dierenwinkel gegaan met de foto van die beest. Ze hebben gezegd dat het lijkt op een rat.
  Ik heb de gift in kastje geplaatst, er was alles opgegeten en deel van karton huisje ook, maar geen dode. Na bel kwam een specialist van ROVA en zette bij mijn buren een val . Hij denkt dat het muizen zijn. Nu moeten wij een beest vangen om zeker te weten rat het of muis . Voor ratten komen gratis bestrijden, voor de muizen moeten wij betalen.
  Maar ik denk dat Tijmen een goede advies heeft gegeven. Ik volg hem ook.
 • amk 10 jaar geleden Reageren

  Heb plotseling last van een soort zwarte muizen met een lange zwarte staart.

  Ze stinken heel erg.

  Zie ze niet maar ruik ze wel.

  Zitten in nu elk vertrek van het appartement op de tweede etage portiekflat.

  Komen binnen via achterbalkon en regenpijp, uit gaten bij het keukenblok en plinten vanuit de spouwmuren.

  Er is veel gif en een val gezet, maar gezien de stank die ze verspreiden, de zwarte kleur en de lange zwarte staart zijn dit mogelijk kleine ratten en is het muizengif niet voldoende?

  Graag een advies.
  • Tijmen 10 jaar geleden Reageren

   Beste amk,

   De kans is groot dat dit muizen zijn. De vieze lucht die u ruikt is de urine en uitwerpselen.
   Het beste kunt u eerst alle gaten dichtmaken waar deze beesten van buitenaf naar binnen komen. Daarna met gif proberen de boel uit te roeien.
   Wel goed om te zorgen dat het gif niet opraakt. Zodat u ze constant aan het vreten houd.

   Succes.
   Mocht het niet lukken kunt u hier altijd een adres van een ongediertebestrijder opvragen.
Reageren

Reageren