Muizengif

Muizengif is het meest verkochte bestrijdingsmiddel tegen muizen. En dat is niet voor niks. Met muizenkorrels of muizenpasta ga je vastberaden de strijd aan met de muizenplaag. De muizen gaan gegarandeerd dood, zodat je blijvend verlost bent van deze plaagdieren. Mits je het muizengif op de juiste manier gebruikt. Ik leg je uit hoe het werkt.

Muizen bestrijden met muizengif: wat helpt wel en wat helpt niet

Wanneer je het correct toepast is muizengif een perfect bestrijdingsmiddel. Houd onderstaande adviezen goed in de gaten.

Wat helpt niet:

  • Zet niet lukraak hier en daar wat vergif neer. Dit is gevaarlijk voor kinderen en huisdieren!
  • Plaats geen muizengif om er vervolgens niet meer naar om te kijken
  • Ga er niet van uit dat alle muizen dood zijn wanneer het gif op is

Wat werkt wel met muizengif:

  • Onderzoek eerst secuur waar de muizen regelmatig lopen
  • Zet op die plekken het muizengif neer
  • Controleer regelmatig, eens in de twee of drie dagen, of er van gegeten is
  • Zorg dat het muizengif niet opraakt en vul consequent bij. Totdat je zeker weet dat er geen muis meer rondloopt
  • Pas op dat er geen kinderen of dieren bij kunnen komen of gebruik een lokvoerdoosje met een sleutel
  • Blijven de muizen er van eten, maar wordt de muizenplaag niet minder? Stap over op een alternatief muizengif met een andere werkzame stof.

Vindt hier het beste muizengif >>

Lees ook: 10 tips voor muizenbestrijding

De werking van muizengif

Muizengif werkt op basis van anticoagulantia, een antistollingsmiddel, ook wel bloedverdunner genoemd. De muis krijgt door het gif een inwendige bloeding en gaat dood. De bloedstolling moet hiervoor ernstig ontregelt zijn, wat pas gebeurt wanneer de muis meerdere keren van het gif eet. Indien muizen niet voldoende eten van het muizengif worden ze resistent. Ze maken vitamine K1 aan wat de bloedstolling weer bevordert. En vervolgens trippelen ze nog steeds door jouw huis.

De muizen moeten dus regelmatig eten van het gif, voordat ze doodgaan. Dit lijkt een trage methode, maar er zit een goede reden achter deze geleidelijke werking van het gif. Bij direct werkend gif hebben muizen al snel in de gaten dat een andere muis doodgaat na het eten van de korrels. Ze willen het vervolgens zelf niet meer eten en worden aasschuw.

De muis droogt op nadat hij dood is gegaan door het gif. Omdat de muis opdroogt ruik je hem niet, mits hij op een droge plek ligt. Op een vochtige plaats gaan dode muizen stinken.

Het beste muizengif

Per regio kan het verschillen welk muizengif het beste werkt. Waar muizen in de ene regio resistent zijn geworden voor een bepaald vergif, kan dit middel elders uitstekend werken. Het is een kwestie van uitproberen. Verschillende soorten muizengif bevatten verschillende werkzame stoffen, waaronder:

  • Difenacoum
  • Brodifacoum
  • Difethialon
  • Flocoumafen
  • Bromadialon

Na enkele weken geen resultaat? Stap dan over op een muizengif met andere ingrediënten. Zelf behaal ik de beste resultaten met Muskil Excellent pasta, een sterk gif dat maar liefst twee werkzame stoffen bevat.

Muizenkorrels of muizenpasta?

Muizenvergif is verkrijgbaar in twee vormen. Muizenkorrels en muizenpasta. Het voordeel van de pasta is dat het minder knoeit. Van de korrels nemen muizen soms wat mee in de bek en kauwen het verderop kapot. Je vindt dan wat schilfertjes terug. Muizentarwe is hetzelfde als muizenkorrels, maar dan op basis van graan.

 

Wanneer is muizengif verboden

Zoals het er nu voorstaat in de wetgeving is muizengif vanaf 2023 verboden voor particulieren. Gecertificeerde bestrijders kunnen dan nog wel kopen maar is buitengebruik wel aan banden gelegd.

Waarom wordt muizengif verboden

Omdat muizengif vaak in de natuur terecht komt. En muizen die al een aantal dagen van het gif hebben gegeten en nog niet dood zijn, versuft rondlopen en een makkelijke prooi zijn voor hun natuurlijke vijanden. Ook deze krijgen dan het gif binnen.

Hoe giftig is muizengif

Het graan wat muizen graag lusten is behandeld met een gif. Dit gif is op basis van anticoagulantia. Dat is een bloedverdunner. Bloedverdunner zorgt ervoor dat als muizen er meerdere dagen van eten ze een inwendige bloeding krijgen waar ze aan dood gaan. 

Hoe gevaarlijk is muizengif

Muizenvergif is niet alleen gevaarlijk voor de muizen maar ook voor hun natuurlijke vijanden als een roofvogel ed. Punt is wel dat die dieren er vele malen meer van op moeten eten om er wat van te krijgen als de muizen. Ze zullen er niet direct aan dood gaan dus.

Is muizengif gevaarlijk voor honden en katten

Honden en katten gaan niet direct dood van een muis die ze te pakken krijgen. Wel kunnen honden en katten ziek worden als ze veel van het gif zo rechtstreeks op kunnen eten.  Doe daarom het vergif in de muizen lokvoerdoosjes.

wat als hond of kat muizengif eet

Als honden of katten toch het gif binnen gekregen hebben of je twijffelt geef deze dan wat druppels vitamine K. Dat gaat de gifwerking tegen.

Hoe snel werkt muizengif

Hoe lang het duurt voordat muizengif werkt ligt aan de grootte en leeftijd van de muis. Soms sterft de muis al na 1 dag, maar gemiddeld is dit na 3 tot 5 dagen. Een muis moet meerdere keren eten van het gif voordat hij dood gaat.

60 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
  • Cauwenberghs 2 jaar geleden Reageren
    "het beste muizengif"
    Er zijn muizen, maar ze eten gewoon niet van het gif. (Dofinacoum). ...
  • Martine 3 jaar geleden Reageren
    mevr
    Waarom is er niet iets waar ze enkel onvruchtbaar van worden, zodat je meer tijd hebt om ze te vangen en gewoon uit te zetten en zodat ze bij het uitzetten ook geen probleem meer gaan vormen voor iemand anders?

    Zoiets moet toch wel te doen zijn?
  • Rene schuurmans 3 jaar geleden Reageren
    Muizenpoep
    Is de poep van muizen die vergif op hebben nog giftig?
    Je ziet de kleur van het gif nog terug in de poep.
    Ik vraag dit omdat ik deze gekleurde poep ooit terug vindt in mijn vogelvoliere.
    Wat gebeurd er als vogels deze keutels zouden eten.
    Bvd
  • Susanne 4 jaar geleden Reageren

    Hallo. Ik heb vanmiddag om 14.00uur een gifbakje neergezet (doorzichtig met rond gaatje en binnenin groene pasta) om half 4hoorde ik al dat eruit gegeten werd en 2min later kwam er een muis "stomdronken" /stuiptrekkend onder de kast vandaan. Die heb ik nu gevangen.maar ik vind het echt zielig hoelang duurt het voor hij dood gaat. Ik zit hier bijna schietgebedjes voor het kooitje te doen.... en dan hoop ik maar dat het maar 1 muis is,niet dat er nog meer zo doodgaan. Maar de vallen eten ze gewoon leeg....

    Dit gif wilde ik liever niet maar is ons laatste redmiddel. Vorige week niets aan de hand en we kwamen afgelopen weekend terug uit Parijs en het hele huis vol poep en plas en stinken. Alle potgrond ook uit de plantenbak gegooid. Maar ook in alle speelgoedbakken en op het speelkleed. Dat is niet meer hygiënisch.


    In reacties hierboven lees ik dat muizen meerdere keren van het gif moeten eten,maar deze muis is alleen maar aan het stuiptrekken dus ik zou niet weten hoe hij meer moet eten en ik had zoiets van,nu kan ik je pakken dan weet ik zeker dat je wegbent. Maar nu? Ik mag hem niet kilometers verderop vrij laten ivb met uilen toch?
  • Trea 5 jaar geleden Reageren

    Wanneer een muis of muizen bezig zijn met plastic zakken e.d. kapot knagen, zijn ze dan alleen bezig om nestmateriaal te verzamelen of zijn ze ondertussen ook uit op voedsel? Hier hebben wij zeer regelmatig muizen. Mijn neus werkt als een speurhond en het minste of geringste aan muizen uitwerpselen, merk ik direct op. Dan zitten ze met name achter de wasmachine en droger, achter de opbergkast en in het hoekje waar altijd wat spullen staan als fietspomp en wat oud papier en plastic zakken. Vorig jaar lag daar nog een paar ijshocky schaatsen van mijn dochter. Onze katten zijn nogal bleu wat muizen betreft maar de kat van de buren, die hier regelmatig over de vloer komt via het kattenluikje, zat er op de kop in te snuffelen. Heb toen alles geleegd en zag dat de schoen van de schaats dusdanig was aangevreten, dat ik de schaat weg moest doen. Wilde eerst de verpulverde rommel weg zuigen met de stofzuiger maar toen hoorde ik “floep” en zag ik een muizen kraamkamer in de schoen krioelen. Och...wat voelde ik me naar zeg. En ook nog een babymuis in de stofzuigerzak. Het was overigens al flink voorjaar en erg warm buiten, dus ik heb met de ijshocky schaats (en de half dooie muis uit de stofzuigerzak die ik eruit heb geprutst met een dichte schaar) eerst 15 minuten in mijn straat staan rondlopen...wat moest ik nu toch met de pasgeboren familie muis heen? Ik denk dat men “het busje” voor me had willen bellen, wanneer ze me zo met die schaatst door de straat hadden zien rondlopen. Afijn...wat er daarna met de muizenbaby’s is gebeurd, dat heb ik inmiddels verdrongen. Toch blijken de muizen maar zeer graag in de bijkeuken rond te snuffelen. Ze komen dan weer niet in de wasmand met vuil wasgoed. Wel bijten ze me alle schoonmaakdoekjes aan gort als ze de kans zien in de opbergkast te komen, zoals vorigjaar ook het geval was. Sterker nog, de muizen vlogen me letterlijk om de oren vanaf het zolder luikje, dat toen nog open was. Twee weken geleden heb ik alles weer op de kop moeten zetten en trof ik naast uitwerpselen ook weer nestmateriaal aan. De muis in kwestie had ook in de woonkamer huisgehouden en uiteindelijk kwam ik hem na grondige schoonmaak tegen in de shopper van de Lidl. De muis keek me eigenwijs aan met zijn kraaloogjes en ik heb tegen beter weten in de muis vrijgelaten op onze oprit...ik liep per slot van rekening in mijn hartjes badjas en wilde niet dat “het busje” echt voor me zou worden gebeld door bezorgde buren. Zonet had ik weer een vleugje muis opgesnoven en jawel...zelfde verhaal in de bijkeuken. Alle uitwerpselen weer weggehaald, nu niet geboend maar een lokdoosje van Roxasect neergezet daar waar ik veel keutels aan heb getroffen. Ik hoop dat nu muis nu gaat eten, want er staat al een jaar een lokdoosje of twee met muizenkorrels waar niets van gegeten wordt. Die staat achter de wasmachine, waar de keutels ook geregeld royaal liggen.

    Het klinkt als een foute soap maar zo is het echt gegaan en zo gaat het hier dus nog steeds. Om gek van te worden. We hebben kattenluikjes maar die kunnen we niet dichtmaken natuurlijk. Wellicht komen ze wel op die manier naar binnen. En er is kattenvoer. Maar daar zie ik nooit uitwerpselen. De ene kat neemt wel geregeld een muisje mee van buiten maar hier binnen kan hij ze niet makkelijk vangen. Zelfs niet toen hij een paar weken geleden met zijn achterwerk vlak bij een muis stond (in de woonkamer, verscholen aan de achterzijde van de openstaande tv dressoir lade die ik naar voren had geschoven). Ik riep “Poema, pak die muis dan!”... gaat hij zich gemoedelijk staan wassen... dat noemt zich een jager...

    Nog tips wat ik meer kan doen aan die dekselse beestjes? De muizen bedoel ik dan?
  • Jannie de Jong 5 jaar geleden Reageren

    Heeft iemand wel eens een vergiftigde muis gezien....rondtollend, koud en met een bloedend snuitje? Ik wel en het is afschuwelijk.... dat verdient geen enkel dier.
  • Sylvia Rensen 5 jaar geleden Reageren

    Hallo tijmen
    Ook wij hebben last van muizen, nu in de spouwmuur voorheen
    binnen.
    Wij hebben zakjes in de opening van de spouwmuur gedaan en vanmorgen was er 1 weg en 1 aangevreten.
    Maar ik zag op de doos dat de muiskill pasta datum tot vorig jaar maart goed was.
    Werkt deze gif nog wel of kan ik beter nieuwe kopen.
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Ha Sylvia,

      Klein misverstand. Wat je ziet staan is een productiedatum geen t.h.t datum. Ik weet het het staat er niet duidelijk genoeg maar daar kan ik helaas niet wat aan doen.
      En je merkt het er wordt goed van gegeten dat is een goed teken.
      groeten
      Tijmen
  • Sofie 5 jaar geleden Reageren

    Vorige week een muis betrapt in de keuken. Hoorden voorheen af en toe geritsel, maar zeer sporadisch. Nergens uitwerpselen of andere sporen van ongedierte te vinden. Vier dagen geleden plaatste ik gif (rode korrels) op 3 plaatsen (dicht bij mogelijke "ingangen"). Van plaats 1 gaat niets weg, van plaats 2 werd enkel de eerste dag gegeten, van plaats 3 wordt al 4 nachten gegeten. Zou dit om slechts 1 muis kunnen gaan gezien er nergens sporen te vinden zijn? Hoe lang dien ik het vergif vol te houden?
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Ha Sofie,
      Zo lang blijven voeren als er van gegeten wordt. Je kunt daarna nog eens wat op andere plaatsen proberen en als nergens meer gegeten wordt zal het probleem wel zijn opgelost
      Tijmen
  • Hana 5 jaar geleden Reageren

    Hallo,

    Bij het schoonmaken heb ik perongeluk de muizengif in doos nat gemaakt met bleek. Is dit gevaarlijk om in te ademen?? Moet ik de gif weggooiien? Alleen de doos is beetje nat geworden.
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Tjah tis de vraag of de muizen het muizengif nog aantrekkelijk vinden om van te eten.
      Tijmen
  • Petra 5 jaar geleden Reageren

    Ik hoor graag een antwoord op Hans zijn vraag of het gevaarlijk is als een kat een muis op eet die muizengif heeft gegeten
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Hallo Petra,

      Dat is niet gevaarlijk. Een kat zou dan heel veel vergiftigde muizen op moeten eten om daar last van te krijgen. En je kunt het bij twijfel heel makkelijk verhelpen door de kat een paar druppeltjes vitamineK te geven.

      Tijmen
  • Marion 5 jaar geleden Reageren

    Sinds een paar weken krijgen wij voornamelijk 's avonds in onze keuken een muis op bezoek. Niet erg prettig want onze keuken is open en staat dus in verbinding met de huiskamer. We hebben vallen geplaatst, maar daar trappen ze dus niet in. Geprobeerd de muis met eucalyptus te verdrijven, wat ook niet hielp. Nu heeft mijn man blauwe gifkorrels onder het keukenblok gestrooid precies onder de vaatwasser, waar ze altijd vandaan komt. Mijn vraag is: Kan dit geen kwaad? Ben een beetje huiverig dat iets in de vaatwasser komt, bijvoorbeeld door de hete dampen tijdens het vaatwassen.
  • Ftm 5 jaar geleden Reageren

    Wij sukkelen al een 2 maanden lang van muizen, hebben platbanden gekocht heeft 1e keer geholpen, direct geplakt 😁
    Maar 3 dagen terug hebben we vergif pasta gelegt, en heb voor de eerste keer een muis horen gille 😱 nu mijn vraag zou hij van die gif aant dood gaan omdat hij zo 3 keer geeft gegilt en ineens stil 😑 zou hij dood zijn ik durf niet van mijn zetel komen, ik wacht op mijn echtgenote 😂😂
  • Heidi Boshuis 5 jaar geleden Reageren

    Goedemorgen, hier ook een muizenplaag. Hoe giftig is die pasta voor honden? Hier lopen 4 jack russels. Twee zijn er fel op om een muis te pakken, lukt ze ook. Maar als ze een muis te pakken hebben met die pasta? Hoe gevaarlijk is dat? Als ik werk zie ik niet of ze er één te pakken hebben gehad. Er staan uiteraard vallen, zitten ook vol. T is dweilen met de kraan open zo. 😖
  • John 5 jaar geleden Reageren

    Hoi Tijmen,
    wij hebben last van muizen in de keuken. We constateerden dat ze van onze noten en krenten etc. kwamen eten. Daar de 1e keer een muis neergeslagen en vervolgens een val in de lade geplaatst. Later hebben we achter de plint van het keukenblok gekeken en hadden sterk het vermoeden dat ze vanuit de kruipruimte omhoog komen langs een gat waardoor de gasleiding en afvoer gaat. Dus onder de keuken. Bij dat gat nu dus ook klemmen geplaatst. In 2 weken tijd hebben we inmiddels 7 muizen gevangen (1 zelf geslagen, 2 in lade en 4 onder het keukenblok. Bijna elke nacht is het bijna wel raak. We dachten dat er 1 of 2 zouden zijn, maar het is een heel nest of misschien wel erger. We hebben nooit echt overlast gehad, soms wat geritsel, vandaar dat we ook maar dachten dat het er 1 of 2 zouden zijn. Maar het lijkt wel of de muizen uit de hele buurt nu naar ons komen....
    Is gif dan beter een beter idee, of doorgaan met het gebruik van de vallen?
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Hallo John,
      Als je ze vangt dan weet je in ieder geval zeker dat je ze hebt. Met gif weet je niet waar ze doodgaan. Je kunt ook de toegang langs de leiding eens goed dicht maken met deze speciale muizenkit
      Groeten
      Tijmen
  • Sarah 5 jaar geleden Reageren

    Hallo Tijmen, we wonen op een appartement en hebben sinds vannacht een muis in huis?? Er is hier geen openstaand voedsel te vinden... Hoe komen ze in vredesnaam binnen... en dat met deze temperaturen? Komt t omdat t voedsel buiten op begint te raken? Groet Sarah
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Ha Sarah,
      Muizen zijn altijd nieuwsgierig en aan de wandel. Als er openingen in je woning zijn bestaat er altijd een kans dat ze binnenkomen.
      Tijmen
  • Maartje 5 jaar geleden Reageren

    Dag Tijmen, fijne info allemaal! Wij wonen aan de rand van de duinen en als ik jouw info lees, dan hebben wij met regelmaat een bosmuis op bezoek. We hebben vallen geplaatst, gifzakjes geplaatst op de route die hij door ons huis loopt maar niets helpt. Logisch, begrijp ik nu: deze muis is helemaal niet geïnteresseerd in dergelijk ‘voedsel’. Maar, ondanks dat we een beetje gehecht raken aan onze Keesie willen we ‘m toch wel weg hebben. Hetzij dood, hetzij levend. Hoe pakken we dit aan?
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Hallo Maartje,

      Je zou dit het beste kunnen proberen met een klemmetje. Het wil best nog wel eens lukken met een stukje kaas.
      Tijmen
  • Cristel 5 jaar geleden Reageren

    Hallo,

    Wij hebben last van muizen boven het plafond. We kunnen wel wat lokdozen of aas plaatsen maar kunnen dus niet de muizen opruimen als ze dood gaan want we kunnen er niet bij.
    Wat kunnen we dan het best voor gif/aas gebruiken?
    Vriendelijke groeten,
    Cristel
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Hallo Cristel,
      Boven plafond is het wel gebruikelijk om gif neer te leggen. Een klem plaatsen lukt eenvoudigweg niet. Ik moet ook zeggen dat ik nog geen reacties heb gehad dat het gaat stinken boven een plafond. Het is gebeurt wel eens dat muizen stinken maar dat is ook niet altijd het geval. Ik denk ook dat het te maken heeft met temperatuur en luchtverplaatsing als er bijv. een soort trek is dat je ze ruikt.
      Wij gebruiken altijd 1 van deze gifvarianten een pasta of graan soort
    • Charmain 5 jaar geleden Reageren

      Hallo Tijmen,

      Ook wij hebben last van muizen en ik we hebben blauwe korrels geplaatst. Nu zie ik overal de muizenontlasting die ook blauw gekleurd is. Is dit ook schadelijk wanneer hond of klein kindje (1 jaar) met deze blauwe uitwerpselen in aanraking komt?? We hebben namelijk al vallen geprobeerd overal, maar daar trappen ze helaas niet in.

      Wat kan ik het beste doen?

      Groeten,
      Charmain Dominicus
      • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

        Hallo Charmain,
        Dat de uitwerpselen nu ook blauw zijn is een goed teken. Dan eten ze er goed van en zullen ook wel snel dood zijn. En ja ik zou wel zorgen dat je kindje er niet aan komt. Het gevaar zit hem niet in de blauwe kleur maar uitwerpselen van muizen kunnen zo wie zo ziektes over brengen.
        Groeten
        Tijmen
  • Nicol 5 jaar geleden Reageren

    Ik weet niet of mijn eerdere bericht is geplaatst, dus mogelijk 2x.

    Beste Tijmen,
    Sinds 2 weken last van muizen. blauwe Sorkil korrels geplaatst en op advies die zakjes open gemaakt. Nu vindt ik op diverse plekken in huis een verzameling van die korrels. Gaan de muizen met deze korrels 'lopen of verspreiden'. Hoe gaat dit in zijn werk?
    Er staan inmiddels ook meerdere valletjes maar daar lijken ze niet op af te komen. Ben ik op de juiste weg en wat kan ik nog meer doen? Is het normaal dat ze het blauwe gif door je huis gaan verspreiden?

    Ik hoop van je te mogen horen, bedankt alvast!
    • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

      Ha Nicol,
      Ja klopt muizen slepen altijd met van alles. De graankorrels kunnen ze ook makkelijk meenemen en onderweg laten vallen. Dat is knap vervelend als je andere huisdieren of kleine kinderen hebt. Ikzelf gebruik daarom altijd veel liever deze Muskil pasta is er ook in een heel voordelige voordeelverpakking

      Tis wel een teken dat ervan gegeten wordt en je op de goede weg bent
      Tijmen
  • nicol 5 jaar geleden Reageren

    Beste Tijmen,

    Sinds 2 weken last van een/meerdere muizen. Zelfs 1 in de prullenbak die ik buiten heb kunnen loslaten. Alleen zijn ze vast met meer. Alle mogelijke gaatjes dicht proberen te maken maar ze zijn er nog.

    Ik heb het lokaal Sorkil-G in gebruik genomen. Winkel heeft geadviseerd om de 'zakjes' alvast te openen. Nu merk ik sinds enkele dagen dat ik op diverse plekken in huis waar ik het niet neer heb gelegd allerlei sporen zie van dit gif. Gaan de muizen er mee aan de haal, of eten ze het op een andere plek op, wat is hier de reden van? Kan je mij adviseren of ik juist te werk ga? Ik heb het natuurlijk wel de resten opgeruimd omdat ik dit niet in mijn huis op zichtbare plekken wil hebben, is dat handig om moet ik het laten liggen?
    Binnen welk tijdsbestek kan ik resultaat verwachten of welke acties moet ik nog meer uitzetten? ( er staan ook al muizenvallen maar daar zitten ze niet aan)

    Alvast hartelijk dank!!
  • Desiré 5 jaar geleden Reageren

    Wij hebben last van muizen. Eerst bij de buren maar nu hebben wij ze ook. Op zolder hebben we ze weg gekregen door muizenvalleb met pindakaas te zetten en zodra we er geen 1 meer vingen alle randen en kieren dicht gepurd.
    Daarna hadden ze de weg naar de garage gevonden (zit aan het huis vast) en daar vinden we zo af en toe een muis in de vallen die er staan.
    Sinds enkele dagen horen we de muizen in de muren/plafonds van de slaapkamer en badkamer (grenst aan het dak van de garage) maar we vinden nergens een spoor van uitwerpselen en weten dus niet goed wat we het beste kunnen gebruiken en waar neer te zetten. Kunt u ons advies geven?

    Met vriendelijke groet,
    Desiré
  • Karin 6 jaar geleden Reageren

    Beste Tijmen,
    Fijn al deze info, ik mis alleen één ding... Wat gebeurt er met de dode muizen? Stel ze zijn niet resistent en gaan dood van het gif. Missie geslaagd zou je zeggen. Maar... ze liggen vervolgend dood overal tussen de spouwmuren en onder ons keukenblok. Met andere woorden, we kunnen ze niet opruimen. Drogen ze dan uit en kunnen we dat gewoon laten gebeuren, of gaan ze rotten, komen er maden op af etc.?
    Alvast bedankt!
    • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

      Ha Karin, Dat is een goede conclusie Een paar dode muizen zal niet zoveel uitmaken. ze drogen ook wel in. Maar als je er echt veel hebt dan kan dat wel overlast geven ja. Dus waar je ze kunt vinden wel opruimen. Dit is wel iets wat je met ieder gifsoort hebt ook als ongediertebestrijders bij je komen zetten ze ook vergif en is het ook zaak om de dode op te ruimen.
      Tijmen
  • Kim 6 jaar geleden Reageren

    Ik heb al paar weken last van muizen veel gif gestrooid en veel soorten er is een ongedierte bestrijder gweest die heeft ok gif gestrooid maar daar is niet van gegeten de muizen zijn een week stil geweest en nu begint de ellende weer help hoe kom ik er van af wil eindelijk weer kunne slapen
  • Colette 6 jaar geleden Reageren

    Heey... was eten aan het maken voor de kids afgelopen zondag, eenmaal klaar met koken wou ik onderleggers pakken om het eten op tafel te zetten. Onder mijn fornuis heb een laatje waar ik de onderleggers bewaar...toen ik deze open deed kwam er een muis uit....het ging zo snel🤢 aangezien ik super bang ben voor muizen ben ik beginnen schreeuwen en de keuken uitgerend. Mijn man heeft alles gedaan om deze muizen te vangen maar te vergeefs, we vinden hem gewoon niet meer😳😳 ik durf mijn keuken niet meer in🙀🙀 Help! Hoe zijn ze binnen gekomen überhaupt🤢
  • ferdi 6 jaar geleden Reageren

    werken die elektrische vervangers?
    ik heb elke keer muizen ik vang ze met muizenvallen en gif maar dat eten ze niet.
    de muizenvallen werken het best pindakaas erop en pats weer een minder.
    maanden geen muizen gezien of gehoord nu weer wel dus de vraag werken die elektrische verjagers
  • Ann 6 jaar geleden Reageren

    Hoi Tijmen!
    Ik heb je adviezen opgevolgd en een aantal dagen flink kunnen strooien met gif. Continu werd alles opgegeten.
    Ik weet dat de muizen een nestje hebben/hadden achter mijn keuken kastjes, een plek waar ik onmogelijk bij kan. Inmiddels wordt er erg weinig van het gif gegeten maar komt er een gigantische stank uit mijn keuken, ik ga er vanuit dat dit dode muizen zijn.
    Heb je tips en tricks om deze verschrikkelijke stank tegen te gaan?
    Ik heb al meerdere dagen de ramen open, geurkaarsen aan, etc. Maar dit mag helaas niet baten.
    Ik ontvang graag een reactie!! :-)
    Groet,

    Ann
  • Anja Noordam 7 jaar geleden Reageren

    Al vanaf december 2016 heb ik muizen tussen het plafond en de spouwmuren aan beide kanten. Heb er vrijwel meteen een expert bijgehaald en deze heeft via de gaten van spotjes in het plafond muizenvalletjes neergezet. Boven heb ik een smalle ruimte met een klein deurtje waar ik ook muizenvalletjes heb neergezet en hier heb ik 8 muizen gevangen. Maar de geluiden blijven.... De expert is wederom geweest en heeft weer via de gaten van de spotjes agressiever gif neergelegd en dit ook boven via het deurtje gedaan. Muizenlokdoosjes neergezet en muizenvalletjes met pindakaas. De geluiden van de muizen zijn echter veranderd, waren ze in het begin speels en vol geluid, nu hoor ik zachte geluidjes, het lijkt bijna alsof ze sluipen ipv lopen. Betekend dit dat de muizen vh gif hebben gegeten en daardoor al zijn aangetast? Hoelang duurt het voordat het gif tussen de plafonds is uitgewerkt en kan ik dit laten liggen? Ik heb nu ook muizenpasta gekocht, een nieuw middel waar de muizen op af komen en binnen 2 dagen dood zijn als ze ervan eten. Kan ik dit er nog extra bijleggen?
    Wat kan ik nog meer doen om er snel van af te komen, ik ben werkelijk te einde raad en bij ieder geluidje denk ik "muis!" Ik voel me niet meer rustig in mijn eigen woning....
    Graag hoor ik je advies op bovenstaande vragen.
    • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

      Hallo Anja,
      Ja het is zeker mogelijk om het nog met een ander gif te proberen. Het zou kunnen zijn dat de muizen resistent zijn voor het gif wat er al gebruikt is en dat ze daar niet voldoende van dood gaan. Meestal moeten ze er zeker een dag of 4 van eten om dood te gaan. De muizenpasta die je nu hebt van Muskil werkt zeer effectief en dood ook snel. Hiervan hebben we ook nog niet van resistentie gehoord of gemerkt.
      • hans 6 jaar geleden Reageren

        gaan katten ook dood van de muizen die ze eten, ik wil gif of pasta gebruiken, maar weet niet goed of de kat er ook dood van gaat als ze een muisje eet.
  • Sarah 7 jaar geleden Reageren

    Hoi,

    Wat moet ik doen als de muizen niet van gif eten?
    Ik heb een aantal schoteltjes met pindakaas/couscous of broodkruimels geprobeerd, maar ze lopen er zo aan voorbij.

    Wat is een volgende stap die ik kan ondernemen?
    • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

      Hallo Sarah,
      Er zijn enkele muizensoorten die alleen plantaardig eten en zodoende niet aan het gif komen. Je zou deze muizen kunnen vangen met de diervriendelijke vallen
      Groeten
      Tijmen
  • J.Spijk 7 jaar geleden Reageren

    Kan iemand mij vertellen hoelang muizen en/of rattenkorrels de werkzame stof blijven behouden
    Bii mij op zolder liggen korrels .nog door de vorige bewoners...zeker een half jaar/ jaar geleden
    Maar 1 van de katten heeft er van gegeten...wil graag weten of ik een dierenarts moet inschakelen
    • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

      De korrels blijven wel langere tijd werkzaam ja. Vooral als het nog een donkere ruimte betreft. Altijd goed om even een dierenarts te raadplegen. De dieren moeten er wel meerdere keren van opeten om er last van te krijgen. Ze krijgen dan een inwendige bloeding. Vitamine K1 toedienen wordt dan ook voorgeschreven.
  • Kelly 7 jaar geleden Reageren

    Een tijdje geleden was ik op vakantie en toen waren wij (heel stom) vergeten de vuilniszak in de container te doen, deze zak heeft toen 2 weken op het balkon gestaan. Toen ik daarna de zak wilde weggooien sprongen er ineens allemaal muizen uit! Toen veel in de weer geweest met gif en vallen en op een gegeven moment niets meer gehoord, gezien of gevangen dus wij dachten er vanaf te zijn. Dit was allemaal in de maand Mei. Nu zag ik twee weken geleden iets wegschieten in de keuken, eerst dacht ik nog dat het mijn eigen schaduw was maar helaas, 3 dagen later zag ik iets onder het keukenblok vandaan schieten zo onder de koelkast. Na wat schuiven met de koelkast schoot de muis eronderuit en rende zo weer onder het keukenblok..iehl! Gelijk weer de vallen en het gif erbij gepakt. Nu kwam ik 2 dagen later thuis en toen zat de muis in de gang maar hij bleef verstijfd zitten, na wat stampen en gillen ging hij weg. 2 dagen later lag hij in de hal te "slapen" en heeft mij vriend hem gelukkig kunnen vangen. Mijn vraag is, zal dit een verdwaalde muis zijn geweest die uiteindelijk door het snoepen van het gif dood is gegaan of is dit het teken dat er meerdere zitten? Wij hebben deze muis afgelopen zaterdag gevangen en sindsdien heb ik niets meer gezien en gehoord. De vallen staan er wel nog steeds en ook heb ik de gifzakjes aangevuld. Alvast bedankt voor de informatie.
    • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

      Hallo Kelly,
      Goed bezig geweest. Top!!
      Als ik je verhaal zo lees was deze laatste muis die je gevangen hebt al aardig onder invloed van het gif. vandaar dat deze ook traag was. Ze moeten namelijk een aantal keren eten van het gif willen ze doodgaan.
      Ik zou ook de vallen en het gif laten staan en opletten of er wel gegeten wordt van het gif. je kunt evt. ook overgaan op onvergiftigd eten zodat je wel een voerplekje creëert en als je dan ziet dat er van gegeten wordt ga je over op vergiftigd voer. Dan loop je niet het risico dat anderen met gif in aanraking komen.

      Groeten
      Tijmen
  • larissa 7 jaar geleden Reageren

    Ik ben op.zoek naar gif wat niet schadelijk is voor mijn hondje en kitten . Wat kan ik dan precies gebruiken .
    • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

      Hallo Larissa,
      Je kunt dit prima gebruiken als je het maar wel in goed afsluitbare valletjes plaatst. Wanneer andere dieren toevallig eens wat van dit gif eten krijgt men er niets van. De werking van het gif zit hem in het regelmatig er wat van eten.
      Tijmen
  • Sabine 7 jaar geleden Reageren

    Wat moet ik doen, ik heb muizen geen idee waar ze vandaan komen. Behalve dat ik ze s nachts hoor rondlopen. Ik heb op 2 plekken korrels gezet, maar nog niet veel resultaat op gezien. Nou ga ik binnenkort op vakantie en ik ben bang dat als ik terugkom, mijn hele appartement zwart ziet van de muizen. Alvast bedankt voor uw reactie.
    • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

      antwoord via mail
      Groeten
      Tijmen
  • milly 8 jaar geleden Reageren

    Ik strooi al 5 dagen kang muizengif in de meterkast. De muisen eten dagelijks alles op. Hoe lang duurt het voordat de gif zijn werk doet?
    • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

      Hallo Milly,
      Als alles dagelijks op is strooi je te weinig. En dan heb je waarschijnlijk een heleboel muizen. Zorg dat het voer niet opraakt want dan raken ze resistent en gaan ze helemaal niet meer dood! Probeer het nog een week en ga dan over op een ander soort.
      Zet er anders klemmen neer dan weet je zeker dat je ze hebt.
      Tijmen
  • Mike 8 jaar geleden Reageren

    ik heb last van muizen in de spouw echter alle gaten zijn dicht maar vermoed dat ze via een huis verderop erin komen. wat kan ik hier aan doen ze zitten hierdoor ook tussen het plafond. (nog niet in huis)
    ik kan niet boven het plafond of in de spouw komen???
    • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

      Hallo Mike,
      Ja dit is wel lastig. Bestrijders doen nog wel eens boven wat gaatjes boren door de vloer zodat ze daar gif in kunnen brengen wat dan op het plafond komt te liggen.
      Groeten
      Tijmen
  • wendy 8 jaar geleden Reageren

    Wij hebben heel veel last van muizen in onze garage ze komen uit de spouwmuur en we hebben echt alles geprobeerd om ze weg te krijgen alle soorten vergif maar het blijkt precies niet te helpen ze zijn nu ook alle isolatie uit de muur aan het halen het ligt nu in de garage op de vloer we zijn nu compleet radeloos hebben jullie misschien wat tips om er vanaf te geraken aub
    • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

      Hallo Wendy,
      Eigenlijk is het dweilen met de kraan open wat je doet :-) De toegang is open en binnen probeer je te vergiftigen. Maak eerst alle toegangen naar de spouw dicht en probeer dan hetgeen binnen zit te vangen of vergiftigen. Laat desnoods een professionele bestrijder het zaakje oplossen en je bent ineens klaar.
      groeten
      Tijmen
  • martine 8 jaar geleden Reageren

    Werkt de pest free plug in? Ik hoor graag ervaringen
  • Fee 8 jaar geleden Reageren

    Ik heb nog gifkorrels in huis staan, vorige keer neergezet toen ik muizen had, door de gemeente. Hoe lang blijven korrels 'goed', hoe lang kan je ze laten staan en doen ze hun werk?
    • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

      Hmm niet verstandig van de gemeente. Doorgaans blijft het jaren goed.
      tijmen
Reageren

Reageren

Bel direct