Zijn muizen in huis gevaarlijk?


Muizen kunnen hinderlijk zijn en een vervelend probleem vormen. Maar kunnen muizen in huis gevaarlijk zijn?

Stel: u meent toevallig even een muis te zien lopen. Dit kan buiten zijn, of in de schuur. Het aantal muizen breidt zich echter snel uit en het territorium dat nodig is, wordt steeds groter. Dus zijn de muizen op een gegeven moment in huis te vinden. U herkent de uitwerpselen en weet dus dat de muizen zijn binnengedrongen. Daarin schuilt het gevaar...

Houd muizen buiten met deze anti muizenkit

Twee voorbeelden van gevaar van muizen....

Omdat muizen knaagtanden hebben die blijven groeien, gaan ze knagen. Zo houden ze hun tanden kort. Daarbij kijken ze echter niet naar het gevaar dat u kunt lopen. Ze knagen dus aan kabels en leidingen of aan het isolatiemateriaal. wanneer ze de hulzen van kabels doorknagen, ontstaat kans op kortsluiting of vonken. Het gevolg: brand.
Een ander gevaar wordt gevormd door muizen die plotseling oversteken. U loopt vanuit de keuken met een pannetje heet water naar uw eettafel en opeens steekt een muis over. Van schrik steekt u uw handen in de lucht, waarna het hete water over uw armen en borst stroomt. Het gevolg: brandwonden.

Muizen kunnen dus gevaar in huis veroorzaken !

Muizen bestrijding

Muizen behoren tot de snelst voortplantende dieren die we kennen. Wat begint met twee muizen, is binnen een paar maanden een hele veestapel. Laat de muizenteelt in huis dus niet te lang duren: een muis is snel geslachtsrijp en brengt per worp een stuk of 6 jongen muizen ter wereld.

U kunt muizen bestrijden door ze eerst uit huis te houden. Lukt dat niet meer, dan is het zaak om snel over te gaan tot het bestrijden van de muizen. Dit kan door muizengif te zetten of een kat rond te laten lopen. Wanneer dat echter niet meer helpt, kun je nog overwegen om lijmplanken voor muizen te gebruiken. Het is niet de meest diervriendelijke manier en anders is het zaak om een professionele muizenbestrijder in te schakelen. Wij helpen u graag aan het adres van een gecertificeerde specialist op het gebied van muizenbestrijding!

Muizenbestrijding zonder gif

Wilt u de muizen bestrijden zonder gif op een maatschappelijk verantwoorde manier? Dan is dat mogelijk door gebruik te maken van de diervriendelijke muizenvallen. deze kunt u op de diverse plaatsen in uw woning neerzetten en bij vangsten de muizen weer in de natuur terugzetten.

1 reactie op dit onderwerp

Geef hier uw review
  • Ca Vrolijk 4 jaar geleden Reageren
    gezondheid van ons

    last van muizen

Reageren

Reageren

Bel direct