Zilvervisjes laten bestrijden

Zilvervisjes komen veel voor in woningen, kantoorpanden, showrooms en andere gebouwen en vormen daar een probleem. Wanneer u zilvervisjes wilt laten bestrijden, kunt u kiezen voor een eigenhandige aanpak en voor een gecertificeerde ongediertebestrijder. In beide gevallen is het niet uit te sluiten dat de zilvervisjes niet na één behandeling zijn verdwenen, zodat de zilvervisjesbestrijding nog eens herhaald moet worden. Zilvervisjes houden namelijk van hoge luchtvochtigheid en warmte en die klimatologische omstandigheden kunnen niet altijd op de juiste manier worden gewijzigd. Een ongediertebestrijder zal dan ook altijd bij een zilvervisjes plaag adviseren om de luchtvochtigheid en warmte goed in acht te nemen.

 

Gaat u zilvervisjes laten bestrijden?

Als u de zilvervisjes laat bestrijden, neem dan een gecertificeerde bestrijder in de arm. Gecertificeerde ongediertebestrijders beschikken namelijk over goede middelen met een juiste werkzame stof. De meeste spuitbussen die u zelf kunt kopen via websites of in winkels hebben namelijk een verdrijvende werking maar doden de zilvervisjes niet. Daardoor is de kans groot dat u de zilvervisjes verplaatst maar niet dood.

Plan van aanpak van zilvervisjes-bestrijder

De gecertificeerde ongediertebestrijder zal eerst een controleronde door uw huis of zaak doen om zo de ernst van de besmetting vast te stellen. Daarbij zal hij wellicht in de kruipruimte kijken of daar ook zilvervisjes zijn. Het kan zijn dat de zilvervisjes daar niet aanwezig zijn, maar dat een lek in de kruipruimte wel de oorzaak van de aanwezigheid van zilvervisjes kan zijn. De bestrijder inspecteert uw pand tot aan de bovenste verdieping. Daarom zal een zilvervisjes bestrijder u ook inlichten over hoe u de luchtvochtigheid en warmte het beste kunt aanpakken zodat de zilvervisjesplaag afneemt. Bij een bestrijding van zilvervisjes zal hij alle naden en kieren behandelen met een residueel (langdurig) werkend middel. Ook muren en ruimten achter kasten en schilderijen en stopcontacten zullen behandeld worden met een effectief bestrijdingsmiddel. Zilvervisjes zijn moeilijk te bestrijden. Daarbij speelt het feit dat ze lange tijd zonder voedsel kunnen een belangrijke rol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een bestrijding soms herhaald moet worden om effectief te zijn.

Wil je ook zelf de zilvervisjes bestrijden?

Ik gebruik deze middelen
Reageren

Reageren