Zilvervisjes chemisch bestrijden

Voor het chemisch bestrijden van zilvervisjes bestaan verschillende middelen. De chemische bestrijdingsmiddelen die door een gecertificeerde bestrijder gebruikt worden, bevatten een werkzame stof, te weten een synthetische pyrethroïde. Dit kan bijvoorbeeld Alfa-cypermethrin of cyfluthrin zijn. Deze werkzame stof is niet giftig voor zoogdieren maar wel voor koudbloedige dieren. Omdat ook andere dieren dan zilvervisjes, zoals vissen, tot de koudbloedige dieren behoren, dient u te zorgen dat het middel niet in aanraking kan komen met het water in de vissenkom of in het aquarium.

Zilvervisjes chemisch bestrijden met middelen voor particulier gebruik

Spuitbussen met bestrijdingsmiddelen voor particulier gebruik, die verkrijgbaar zijn bij bouwmarkten of doe het zelf winkels, bevatten een andere werkzame stof. Deze bestrijdingsmiddelen zijn gebaseerd op de verdrijvende middelen permethrin en tetramethrin.
Een chemische bestrijding heeft altijd de meeste kans van slagen. Dat wil echter niet zeggen dat u er in één keer vanaf raakt. Omdat de zilvervisjes voor de bestrijding nog eitjes gelegd hebben, is er vaak nog een volgende behandeling nodig om de nieuwe lichting zilvervisjes te bestrijden. Door een klimaat te creëren waarin zilvervisjes niet kunnen gedijen, ontneemt u een grote kans op verspreiding van de zilvervisjesplaag.


U wilt een bestrijder bij u uit de buurt? klik hier onder.

Groningen        : Vindt bestrijders in Groningen
Friesland           : Vindt bestrijders in Friesland
Drenthe              : Vindt bestrijders in Drenthe
Overijssel           : Vindt bestrijders in Overijssel
Gelderland        : Vindt bestrijders in Gelderland
Flevoland           : Vindt bestrijders in Flevoland
Utrecht                : Vindt bestrijders in Utrecht
Noord Holland: Vindt bestrijders in Noord Holland
Zuid Holland    : Vindt bestrijders in Zuid Holland
Zeeland               : Vindt bestrijders in Zeeland
Brabant               : Vindt bestrijders in Brabant
Limburg              : Vindt bestrijders in Limburg

Kaartje.png
Reageren

Reageren