Wat te doen tegen zilvervisjes

Er zijn diverse mogelijkheden om wat te doen tegen zilvervisjes. Zo zijn er verschillende middelen in de handel en eigenlijk vallen of staan die allemaal met een goede temperatuur en vochtbeheersing. We zullen hieronder een aantal mogelijkheden bespreken wat er te doen is tegen zilvervisjes om deze zelf te verwijderen. Maar ziet u het niet zitten om zelf aan de slag te gaan dan kunt u hier adressen van ongediertebestrijders uit uw omgeving opvragen.

Middel tegen zilvervisjes

De verschillende middelen tegen zilvervisjes kun je onder verdelen in chemische of natuurlijke middelen. De chemische middelen die in de diverse winkels voor consumenten te verkrijgen zijn, hebben allemaal de werkzame stoffen Permethrin en Tetamethrin om de zilvervisjes te verwijderen. Natuurlijk heeft elke winkel zijn eigen merk maar de dosis is overal ongeveer gelijk. De natuurlijke middelen werken in zekere zin op basis van verdrijven. Door een middel te gebruiken voor zilvervisjes wat verdrijft zult u ze natuurlijk nooit kwijt raken als u niet goed weert.

Bayer zilvervisjes

Bayer zilvervisjesspray is bestemd voor bespuiting van kieren, naden en andere plaatsen waar zilvervisjes zich schuilhouden. Dit is een middel op chemische basis om de zilvervisjes te verwijderen waarvan ook de werkzame stof bestaat uit Permethrin en Tetamethrin.

Aeroxon lokdoosjes zilvervisjes

Er zijn verschillende soorten van lokdoosjes in de handel waaronder aeroxon lokdoosjes. Maar lokdoosjes en lijmvallen dienen eigenlijk alleen voor het detecteren van zilvervisjes. Alleen om te kijken of er in bepaalde ruimtes de zilvervisjes voorkomen. Natuurlijk vang je daar ook zilvervisjes mee anders zou het niet werken. Maar in het algemeen groeit de populatie harder dan je ze met lijmvallen of lokdoosjes kunt wegvangen.

Zilvervisjes vochtvreter

Om de zilvervisjes te bestrijden en goed te weren is het van belang om de luchtvochtigheid naar beneden te krijgen. Die moet onder de 50% komen. Dan kan het van belang zijn om één of meerdere vochtvreters in huis te plaatsen. Een vochtvreter kunt u juist op die plaatsen neerzetten waar het het vochtigst is. Ook helpt een vochtvreter u in korte tijd de luchtvochtigheid naar beneden te brengen. Vochtvreters zijn in diverse winkels of bouwmarkten te koop en kosten het meeste niet. Maar zo kan een vochtvreter u goed op weg helpen.

Zilvervisjes bestrijden spray

Ecosect zilvervisjes spray is een product op basis van kruiden en oliën. Met deze spray op natuurlijke basis komen geen giftige stoffen aan te pas. U spuit deze spray ruimschoots in de naden en kieren. Of dit middel nu de zilvervisjes aantast zodat deze doodgaan dat weet ik niet. Ik weet ook niet of er een lokstof in zit wat de zilvervisjes aantrekt zodat ze van deze vloeistof komen snoepen. Als ik kijk naar de voorgeschreven behandeling die uitgevoerd moet worden is het op basis van weren/voorkomen. Ik denk ook eerder dat het gericht is op een basis van geuren die verdrijven. Ook hier kunnen vochtvreters u goed bij helpen. Wanneer u dat goed onder de knie hebt is het sprayen met ecosect zilvervisjes spray niet meer nodig.

Wil je ook zelf de zilvervisjes bestrijden?

Ik gebruik deze middelen

Zilvervisjes bestrijden kruidvat

Ook bij de kruidvat kunt u een middel kopen om zilvervisjes te bestrijden. Dat is roxasect nu is dat niet een middel wat alleen bij kruidvat te koop is maar ook bij verschillende andere winkels. Dit is een middel met als werkzame stoffen Permethrin 0.25% en Tetramethrin 0.05%. Dit is vergelijkbaar met de andere zilvervisjes sprayen die verkocht worden in webshops ed. Wellicht dat bij de Kruidvat de kosten wat lager zijn.

Zilvervisjes bestrijden riddex

Dit is een product die je in het stopcontact steekt. Door het uitzenden van impulsen via de electronische bedrading zou het ongedierte weg blijven. Het is voor mens en huisdier ongevaarlijk. Wellicht dan ook voor de dieren die u niet in huis wilt hebben. Dat vind ik wel bijzonder. Ook wordt er geschermd met de uitspraak: Vele wetenschappelijke studies hebben de werking keer op keer bewezen. Ook is hier de reclame code het niet mee eens. Zie uitspraak: https://www.reclamecode.nl/webuitspraak.asp?ID=83844&acCode

Denkt u na het lezen ik zie door de bomen het bos niet meer welk middel ik nu het beste kan gebruiken en heb liever een prijs wat het kost als ik het door een gecertificeerde bestrijder laat doen. Dan kan ik u wel aan adressen helpen van iemand uit uw buurt. 

3 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Katrien 6 jaar geleden Reageren

  echt toevallig zag ik er ook eentje in het stopcontact zitten. ze rennen ook door de elektra buizen heen.
 • Sophia 7 jaar geleden Reageren

  Na heel lang en intensief speuren heb ik ontdekt dat de zilvervisjes, bruin en zilver afkomstig zijn uit het buizensysteem van de electronische afzuiging die op zolder staat.
  Door het glijbaaneffect komen ze door de afzuigopeningen in de badkamers terecht.
  Het zijn er nooit veel, maar het stoort wel. Ik kan het redelijk onder controle houden door veel stofzuigen en de stofzuigerslang ook te gebruiken in de afzuigbuizen.
 • Poppe 9 jaar geleden Reageren

  Is er in Apeldoorn een zaak waar ze een bestrijdingsmiddel verkopen.
  Er wordt reklame gemaakt voor geurblokjes. Waar te koop en helpen ze afdoende. Spuit nu met spuitbus.
Reageren

Reageren