Zilvervisjes plaag bestrijden

De aanwezigheid van zilvervisjes in huis kan storend en vervelend zijn. Vaak krijgen we de vraag: 'Is een zilvervisjes plaag bestrijden moeilijk?' Daarom bespreken we op deze pagina hoe u een zilvervisjesplaag kunt bestrijden.

Wanneer u last hebt van een zilvervisjesplaag, zult u dat eerst nog niet merken. Naarmate de zilvervisjes zich vermenigvuldigen zult u ze echter meer en meer tegenkomen. Omdat zilvervisjes lichtschuw zijn, zult u ze vaak ook pas zien wanneer u een donkere ruimte betreedt en het licht aandoet. Omdat zilvervisjes bovendien bijna een jaar zonder voedsel kunnen, is het bestrijden van een zilvervisjesplaag een langdurig en soms moeilijk proces.

Wat komt er kijken bij een zilvervisjes plaag bestrijden?

Naast een bestrijding met een residueel werkend middel, is het belangrijk dat u weet hoe zilvervisjes leven. U kunt uw leefklimaat dan zodanig aanpassen. Het aanpassen van uw leefklimaat is echter vaak het moeilijkst om vol te houden, omdat niet ieder huis geschikt is. Het belangrijkst is om de luchtvochtigheid in huis drastisch naar beneden te krijgen en de temperatuur ook proberen zo laag mogelijk te houden. Zilvervisjes gedijen namelijk goed bij een temperatuur van ongeveer 25°C.

Hoe ga ik een zilvervisjes plaag bestrijden in huis?

Allereerst ga ik inventariseren waar de zilvervisjes zich in huis bevinden. Doorloop het hele huis, van de kruipruimte tot boven op zolder. Sla geen enkele kamer over. Wanneer ik een juist beeld heb gevormd, en ook de temperatuur en luchtvochtigheid in iedere ruimte hebt vastgesteld, kan de bestrijding beginnen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een residueel werkend middel. Ik bespuit hiermee alle naden en kieren waar de zilvervisjes verblijven en vergeet daarbij niet de schilderijen, kasten en meterkast.  Denk tijdens het bestrijden van zilvervisjes ook aan uw huisdieren. Bepaalde bestrijdingsmiddelen bestrijden alle koudbloedige dieren. Wanneer het middel in aanraking komt met uw aquarium kunnen dus ook uw vissen sterven. En vergeet niet na het bestrijden van de zilvervisjes plaag het huis nog twee uur te luchten, zodat alle giftige stoffen uit de lucht worden afgevoerd.

Wil je ook zelf de zilvervisjes bestrijden?

Ik gebruik deze middelen

2 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Arie 9 jaar geleden Reageren

  Goeden avond,
  Wij worden zo langzamerhand gek van de zilvervisjes papiervisjes en ovenvisjes.
  Ons huis is van 2007, vrijstaand en goed geïsoleerd.
  Ik ben zelf wel met lijmvallen en spuit bussen in de weer geweest, maar het werkt niet voldoende.

  De bron weten we. Tijdens de bouw hebben ze inderlayment platen gebruikt waar veel eitjes op gelegd waren schijnt.

  Het huis onder het gas of een oplossing van u zijn misschien mogelijkheden.

  Wat heeft u nodig om een prijs te maken?

  Groet,
  Arie
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Arie,
   Wanneer u het contact formulier invult kan ik kijken welke ongediertebestrijder bij u in de buurt zit. Dan kunt u daar contact mee opnemen om te bekijken wat de evt. kosten zijn.

   Groeten
   Tijmen
Reageren

Reageren