Zilvervisjes in bed

Als je zo eens zit te googlen op zilvervisjes zie je toch regelmatig de vraag op diverse fora voorbij komen of zilvervisjes in bed voor kunnen komen. Mijn antwoord: Ja. Zilvervisjes kunnen in bed voorkomen. Maar als u ze daar al regelmatig tegenkomt dan is de overlast groot en krijgt u ze met de huis tuin en keukenmiddeltjes niet meer verwijderd. Een zilvervisjesbestrijding door een gecertificeerd iemand geeft dan het beste resultaat.

Hoe komen zilvervisjes in bed

Zilvervisjes, niet te verwarren met papiervisjes, houden van een vochtige omgeving en tegenwoordig in de goed geïsoleerde huizen zijn de slaapkamers daardoor best wel eens vochtig. U ligt er de hele nacht te ademen en eventueel te zweten. Zo wie zo verliest een mens al een heel beetje vocht tijdens de slaap aan zweet. Lees de diverse matrassen tips maar eens na. Je moet regelmatig een matras draaien vanwege het vochtprobleem. Zilvervisjes kunnen dan ook best eens tussen de lakens of dekbedden kruipen. Wie denkt dat zilvervisjes niet klimmen kunnen vergist zich danig. Kijk ook maar eens achter de kasten of schilderijen, je zult ze daar ook treffen.

Wil je ook zelf de zilvervisjes bestrijden?

Ik gebruik deze middelen

Zilvervisjes  in bed voorkomen.

Je kunt zilvervisjes in bed voorkomen door rond de poten een plakstrip te maken dat zodra de zilvervisjes naar boven willen gaan ze aan de plakstrip vast blijven zitten. Zet ook het bed een klein stukje van de wand af. Dan hebt u echt het grootste gedeelte aan zilvervisje tegen gehouden. Een andere kant waar ze vandaan kunnen komen is vanaf het plafond. Zilvervisjes gaan namelijk ook langs de muren omhoog en kunnen zo langs het plafond boven uw bed komen. Daar kunnen ze per ongeluk naar beneden vallen en zo in uw bed terecht komen. Wel is het verstandig om een keus te maken in de soorten  bestrijdingsmogelijkheden.

2 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • ZilvervisjesHater 6 jaar geleden Reageren

  umm.. mijn bed is 2 matrassen op elkaar aangezien mijn kamer niet de goede grootte is voor een bed.. Kwam vanochtend een zilvervisje tegen in mijn bed en schrikte me rot, hoe zou ik het kunnen voorkomen?
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Hallo Limmy,
   Ik zou je adviseren om een bestrijder uit te nodigen voor een juiste zilvervisjes bestrijding.
   Groeten
   Tijmen
Reageren

Reageren