Zilvervisjes bestrijden: welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden om zilvervisjes te bestrijden. In de loop der jaren zijn er ook verschillende ideeën ontstaan waarbij gebruik wordt gemaakt van huis- tuin- en keukenhulpjes. Ook zijn er de laatste jaren veel onderzoeken geweest naar de leefomstandigheden van zilvervisjes. Zodoende weet men zilvervisjes beter te voorkomen. We beschrijven graag de mogelijkheden waarop u zilvervisjes kunt bestrijden.

Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes zijn kleine diertjes die in een warme omgeving met een hoge luchtvochtigheid op grote schaal kunnen voorkomen. Wilt u zilvervisjes bestrijden, dan zult u de relatieve luchtvochtigheid onder de 50% moeten zien te krijgen. Ook moet de temperatuur niet hoger zijn dan 20°C. Zo kunt u de leefomstandigheden van de zilvervisjes doorbreken en de plaagdiertjes weren.

Zilvervisjes zelf bestrijden

Wilt u zilvervisjes zelf gaan bestrijden? Breng dan eerst goed in kaart waar in uw woning sprake is van besmetting. Kijk ook in een meterkast of in de kruipruimtes: die worden bij de inspectie meestal vergeten maar zijn erg populair. Ga na of er sprake is van een grote of kleine zilvervisjesplaag en ga vervolgens over tot het bestrijden van de zilvervisjes. U kunt de zilvervisjes natuurlijk bestrijden op de hierboven beschreven, natuurvriendelijke manier. Daarnaast kunt u ook middelen gebruiken die bij een bouwmarkt worden aangeboden.

Zilvervisjes chemisch bestrijden

Wilt u zilvervisjes chemisch bestrijden, dan kunt u beter een gecertificeerde ongediertebestrijder inschakelen. Voor het gebruik van chemische middelen is immers specifieke kennis nodig. Daarnaast hebt u ook beschermende kleding, zoals een gasmasker nodig en dient u rekening te houden met andere huisdieren en met het ontluchten van de woning.

Zilvervisjes natuurlijk en milieuvriendelijk bestrijden

Het chemisch bestrijden van zilvervisjes is de snelste en meest effectieve wijze om van de diertjes af te komen. Wilt u zilvervisjes op een milieuvriendelijke wijze bestrijden, dan hebt u een lange adem nodig. U zult de zilvervisjes dan moeten vangen. Dat kan bijvoorbeeld met lokdoosjes of met stukjes aardappel. Zilvervisjes kunnen echter wel een jaar zonder voedsel. Het is dan ook zaak om consequent te blijven bestrijden. Ook moet u niet vergeten om gevangen zilvervisjes gelijk op te ruimen. Zorg bij het natuurlijk bestrijden van zilvervisjes ook voor goede luchtvochtigheid en temperatuur: wanneer u ideale leefomstandigheden voor zilvervisjes schept, vermenigvuldigen ze zich sneller dan u ze kunt vangen...

 

Wil je ook zelf de zilvervisjes bestrijden?

Ik gebruik deze middelen

Zilvervisjes bestrijden met lokdoosjes

Wanneer zilvervisjes op zoek zijn naar voedsel, kunt u ze prima lokken met lokdoosjes met een feromoon stof. Plaats deze lokdoosjes op de plekken waar u de zilvervisjes tegenkomt. Voor het lokken met lokdoosjes moet u veel geduld hebben: zoals u kon lezen, kunnen zilvervisjes lang zonder eten. Komen ze bovendien onderweg ander materiaal tegen wat ze ook lusten, dan zullen ze niet een langere weg naar de lokdoosjes gaan. Probeer daarom naast de lokdoosjes ook de leefomstandigheden voor de zilvervisjes aan te passen dat ze wel naar de lokdoosjes moeten komen.

Zilvervisjes laten bestrijden


Zilvervisjes laten bestrijden door een ongediertebestrijder is vaak de meest effectieve manier. Ongediertebestrijders hebben immers de ervaring en het juiste bestrijdingsmiddel. Ze weten precies waar ze uw woning moeten behandelen om het gewenste resultaat te behalen. Een gecertificeerde ongediertebestrijder zal eerst een goede inspectie uitvoeren en daarnaast met het juiste middel een goede bestrijding van zilvervisjes uitvoeren. Zodoende bent u er op z'n snelst vanaf.

Reageren

Reageren