Zuid-Holland

Ongediertebestrijding in Zuid-Holland

Ongediertebestrijding in Zuid-Holland nodig? Ongedierte, zoals mieren, houtwormen en zilvervisjes kunnen u danig dwars zitten. Gelukkig zijn er in de provincie Zuid-Holland veel specialisten op het gebied van ongediertebestrijding en plaagdierbestrijding. Via Ongediertebestrijden.nl komt u snel met ze in contact: vraag via de link hier onder aan deze pagina gratis adressen op van ongediertebestrijdingsbedrijven in uw regio.

Ongediertebestrijdingsbedrijf Rotterdam

De Randstad kent verschillende ongediertebestrijdingsspecialisten. Alle bedrijven hebben ervaring op het gebied van specifieke ondieren en plaagdieren. Zo vindt u in de regio Rotterdam ongediertebestrijders met ervaring in het bestrijden van vliegen, wespen en ratten.

Ongediertebestrijdingsbedrijf Den Haag

Ook regio Den Haag bevat veel ongediertebestrijders. Bent u op zoek naar een rattenvanger of wespenbestrijder of heeft u juist last van bedwantsen? Vraag dan vrijblijvend contactgegevens van ongediertebestrijdingsbedrijven in Den Haag op!

De gecertificeerde bestrijders in Zuid-Holland zijn:

Groot Ammers: Ongediertebestrijding de Waard (1 review)
Neem hier contact op met de Waard

Rotterdam: Abel ongediertebestrijding (1 review)
Neem hier contact op met Abel

Rotterdam: Ongedierteservice Roggeveen
Neem hier contact op met Roggeveen

Barendrecht: Suurd ongediertebestrijding
Neem hier contact op met Suurd 

Barendrecht: de Keijzer ongediertebestrijding
Neem hier contact op met de Keijzer

Alphen a.d. Rijn: Rimdo ongediertebestrijding
Neem hier contact op met Rimdo

Naaldwijk: Ongediertebestrijding Westland (1 review)
Neem hier contact op met Westland

Den Haag: Ongediertebestrijding Zweep
Neem hier contact op met Zweep

Tinte: JBS Europoort schadebestrijding
Neem hier contact op met JBS Europoort

Dordrecht: Vennink ongediertebestrijden
Neem hier contact op met Vennink

54 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Ineke 11 maanden geleden Reageren
  Muis
  Ik heb een paar dagen geleden een muis zien rennen in de huiskamer. Wij wonen hier pas en vloeren zijn van beton, kunnen niet vinden waar het vandaan komt. We leggen muizengif maar iedere avond is alles weg. Kan het 1 muis zijn die alles opeet ?
 • Jolanda 4 jaar geleden Reageren

  Hallo
  Er zit een wespennest onder het voorraam van mijn huis. Ze vliegen in en uit een roostertje de muur in.
  Ik heb er niet veel last van, heel af en toe 1 in huis.
  Moet ik dit weg laten halen of kan ik gewoon wachten tot ze uitsterven?
  Alvast bedankt voor uw advies.
  Groet, Jolanda
 • Robert 5 jaar geleden Reageren

  Hoi, ik heb al ruime tijd last van wespen die in de muur verdwijnen, daar eigenlijk nooit iets aan gedaan omdat het maar om enkele ging, maar nu ik recent de tuin heb verbouwd zie ik ze ook op en af vliegen in de grond en zijn het er veel meer. Met een hond en een klein kind zou ik ze graag weg hebben.
  Nu heb ik gelezen dan kruidnagel effectief zou zijn.

  Graag uw advies.

  Mvg robert
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Hallo Robert,
   Kruidnagel is niet effectief. Ik heb vorig jaar een wespennest verwijderd waar men ook kruidnagel in citroen bij de ingang van het nest had liggen. De wespen kropen er overheen naar binnen toe.
   Groeten
   Tijmen
 • Anne 6 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,
  Vandaag ontdekten we op een vervelende manier dat er een wespennest zit in of onder een struik langs het paadje in de tuin.. Mijn man wilde de rozenstruiken water geven en liep daarbij langs een struikje met als gevolg een hoop boze wespen en 6 steken in zijn benen en armen. Er lopen hier regelmatig kinderen door de struikjes dus het nest laten zitten is geen optie. Is er een diervriendelijke manier om hem te verwijderen of is een expert bellen het beste?
  Groet, Anne
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Helaas Anne op een diervriendelijke manier geen last hebben van de wespen is niet mogelijk. Wanneer je het nest in zijn geheel nog eens kunt verplaatsen wil dat nog wel lukken. Maar wanneer het nest vast zit in een struik o.i.d. dan valt het uit elkaar en heb je hoop steken te pakken.
   • Anne 6 jaar geleden Reageren

    Dank je wel, ik ga contact zoeken met iemand die het voor me kan bestrijden.
 • Janneke Joosten 6 jaar geleden Reageren

  Hoi Tijmen, we hebben in de deuropening van de fietsenschuur een wespennest. 3 weken geleden ongeveer zo groot als een tennisbal. Ik denk gezien de vorm en kleur van het nest een gewone wesp (vlgs een site over wespen)Ik vind het nest prachtig en zo jammer om het weg te halen maar durf nu al een aantal weken de schuur niet meer in. Bang omdat ik denk dat met het openen van de deur het nest stuk getrokken wordt.. Wat kan ik het beste doen? Toch weg laten halen? (kan het nest behouden worden als die leeg is?) of wachten en dus de fietsen buiten laten staan..?
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Wanneer je ze in leven wilt behouden zul je wachten moeten tot einde van het jaar. En dan kun je de schuur zolang niet in. Als je het nu dood laat spuiten kun je het nest behouden als je dat wilt
 • Truus 6 jaar geleden Reageren

  Ik ben inmiddels bijna wanhopig door een muizenplaag. De muizen leven op zolder tussen de houten plafonds, het stinkt verschrikkelijk. Inmiddels staan er 3 soorten gif waar idd van gegeten wordt, er staan vallen waar we regelmatig muizen in aan treffen en hebben we buitenom de spouwgaten afgedicht met bijenbekjes. Ze komen waarschijnlijk via de balken en spouw van huis tot huis naar binnen. Vorig jaar bijna brand gehad omdat ze aan de bedrading knagen, er zijn al 2 bedrijven geweest die ze hebben bestreden (dit heeft ons al honderden euro's gekost), maar ze blijven terugkomen. De enige oplossing zou zijn om alle plafonds te slopen en alle gaatjes af te dichten naar de buren/spouw of heb jij nog een idee ?
 • Jersey 6 jaar geleden Reageren

  Hello Tijmen ik heb veel last van zilvervisjes. Wat kan ik hieraan doen of wie kan ik inhuren om dit te regelen?
 • Yvonne Erlings 6 jaar geleden Reageren

  Hoi Tijmen, we hebben last van wespen die tussen de tuintegels hoopjes zand naar boven graven, is hier is tegen te doen?
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Ha Yvonne,

   Hier is heel weinig tegen te doen. Dit zijn solitaire wespen die een gangetje graven er een paar eitjes en dode vliegjes in leggen. Daarna afstoppen en wachten tot ze uitkomen. Hier is geen bestrijding op mogelijk
   Tijmen
 • Brenda 6 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,
  Hoe weten wij zeker dat er een wespennest in de grond zit? Al enkele weken vliegen er regelmatig ongeveer 8 wespen steeds boven hetzelfde stukje grond. We zien ze ook in de grond verdwijnen. We willen het zeker weten zodat we niet voor niks een bestrijder inschakelen!
  Alvast bedankt! Groetjes Brenda
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Ha Brenda,

   ik heb het vermoeden dat het om de solitaire wespen gaat. Als ze steeds in 1 gaatje in en uitvliegen dan is de kans groot dat het om een wespennest van de duitse wesp of limonadewesp gaat.
   Bij de eerste heeft het geen zin om een bestrijder te bellen bij de andere wespensoort wel.
   Tijmen
 • Femke 6 jaar geleden Reageren

  Hoi. Hier zie ik steeds 1 muis in de avond. Krijg hem niet te pakken. Eet geen gif, is te slim voor de ouderwetse klem...pasta eet hij ook niet. Loopt om diverse vallen heen. Heb totaal geen idee waar hij vandaan komt....
 • Puck 6 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,

  Sinds deze week heb ik opeens stuk of 8 zilvervisjes gehad in mijn slaapkamer. Hier heb ik eerder geen last van gehad en sinds deze week kom ik er elke dag een paar tegen. Ik vind het echt vreselijk en niet fijn. Wat moet ik doen ?!?! En hoe komt het dat er opeens zoveel in 1 ruimte zitten en hoe kan ik dat voorkomen?

  Groetjes Puck
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Hallo Puck,
   Zilvervisjes heeft te maken met vocht. Wanneer het vochtgehalte in je woning of die ruimte stijgt komen de zilvervisjes in actie. Als je altijd een lage luchtvochtigheid hebt zullen ze verdwijnen. Je kunt ook alle naden en kieren inspuiten met deze zilvervisjesspray maar dat moet je regelmatig een keer uitvoeren. Zilvervisjes kunnen namelijk een jaar lang zonder voedsel en het gif werkt namelijk geen jaar.
   Groeten
   Tijmen
 • Nico 6 jaar geleden Reageren

  Hoi
  Ik heb een oud tafeltje gekocht tot mijn grote schrik ligt er behoorlijk wat zaagsel bij de poot ei gelijk best wel veel voor 2 dagen vreet houtworm
  M zo snel of moet ik aan iets anders denken boktor
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Ha Nico,
   Dat is wel heel moeilijk beoordelen voor mij. Maar als er boormeel ligt dan is er wel daadwerkelijk iets aan de hand waar je aktie op zou moeten ondernemen.
   tijmen
 • Wesley 6 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,

  Ik heb afgelopen oktober last gehad van muizen in de kruipkelder en in de keuken. Deze zijn destijds met gif bestreden en alle gaten van de kruipkelder naar de keuken zijn toen gedicht. Het gif in de kruipkelder werd toen flink aangevreten. Tot 2 keer toe was het lokdoosje met gif helemaal leeg! Maar daarna geen urinelucht meer geroken vanuit de kruipkelder en ook veen keutels meer gevonden in huis.
  Maar nu hoor sinds ongeveer 3 weken geritsel en geknaag tussen het dak en mijn houten plafond op zowel de 1e etage als op zolder. Ik vermoed dat dit weer muizen zijn. Ik heb binnen in huis nu nog nergens keutels kunnen ontdekken, dus ik denk dat ze nu nog alleen tussen het plafond en eventueel in de spouwmuur zitten. Het plafond is helaas niet te demonteren.
  Heb je misschien tips om deze muizen toch te kunnen bestrijden?


  Mvg. Wesley.
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Ha Wesley,
   Vaak worden er dan wat gaatjes op zolder geboord en daardoor wat gif op het plafond gestrooid.
   Tijmen
 • Olivia 6 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,

  Ik heb al een jaar vermoedens gehad dat ik een muis bij mij op de kamer had door geluiden in de nacht. (ik slaap op zolder) alleen wist ik het niet zeker omdat ik geen muizen keutels vond. Sinds een maand weet ik het zeker! Keutels gevonden en vorige week het muisje zien rennen in de nacht. Mijn vader heeft een paar dagen geleden een muizenval gezet en ik heb zojuist het muisje dood gevonden in het klemmetje.

  Alleen is mijn vraag, hoe weet ik zeker dat er geen meerdere muizen zijn? Ik wil graag mijn kamer weer zoals het is want dit voelt niet prettig meer.
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Hallo Olivia,

   Op het moment dat je geen uitwerpselen meer vindt mag je wel aannemen dat er ook geen muizen meer zijn.
   Groeten
   tijmen
  • Anita 5 jaar geleden Reageren

   Voor iedereen die muizen heeft, ik had ze ook, jaren geleden. Ik had iets ammonia wat ik verder nooit gebruik op een doekje gedaan en dat bij een plek gelegd waar de muizen het meest zaten. Dit heb ik nog maar 1 keer later hoeven te doen en nooit meer last gehad. Ik moet er niet aan denken dat ik gif strooi of een muizenval zet. Blijkbaar zijn ze voor de lucht weggegaan.
 • Diana 7 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,

  Ik hoop dat je me kunt vertellen wat de beste optie in ons geval is.Sinds een paar weken hebben we wat wij denken dat het 1 muis is (ik kan er niet tegen om te denken dat het er meer zijn!). Wij zien hem heel vaak want hij lijkt geen angst te kennen.Hij zit vaak te snoepen van de korrels in de muizenval onder de keukenkasten maar nu vinden we muizenkeutels onder de bank in de woonkamer waar hij die korrels gewoon mee naartoe lijkt te nemen. Ik word er gek van want het is hier niet vies en we hebben hier twee kleintjes spelen.Het is een oud pand met veel gaten tussen de muren en wat niet. Vandaag bij het stofzuigen (dagelijks 2x) zag ik dat hij al die tijd onder het autokleedje van mijn zoontje had gezeten! En ik zag hem langs mijn kinderen die op de vloer speeden wegschieten onder de deur. Ergens in de gang weer..Wat moeten we doen?Ik weet niet hoe ik dit beest aan moet pakken. Waar kan ik het beste een val leggen voor een muis dat kennelijk overal wil zitten.?Ik hoop op een antwoord alvast hartelijk dank.
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Diana,

   De kans is groot dat je een paar muisjes meer in huis hebt :-) Nu hoeft dat niet zo erg te zijn want daar is wel vanaf te komen. Het feit dat ze al een tijdje gif eten en meenemen naar andere plaatsen doet mij vermoeden dat deze resistent zijn voor het gebruikte gif. Dat betekend dat het gif niet voldoende zijn werk doet omdat de muizen vitamine K1 aanmaken.

   Je kunt het beste een keus maken uit één van deze twee opties.
   op de plaatsen waar ze nu het gif eten dit gif weghalen en een ander gif gebruiken met een andere werkzame stof.
   Of op deze zelfde plaatsen een klem neerzetten met een goeie lik pindakaas en de muisjes wegvangen.
   Diverse muizenvallen
   Heb ik je zo voldoende geholpen?
   Groeten
   Tijmen
 • Henny de Waart 7 jaar geleden Reageren

  Ok thx Thijmen. Dan blijf ik ze toespreken zich rustig te gedragen zoals ze nu doen en zal een bloemetje voor de buurvrouw in paniek kopen.
  :-)
 • Henny de Waart 7 jaar geleden Reageren

  Heb net een vraag via het andere formulier ingediend. Heb soms echt per dag een handvol dode wespen. Maar bij leven zijn ze al zo versuft, ze zijn totaal niet agressief. Lopen over de vloer, langs de gordijnen enz.
  Voelt niet fijn om ze echt "te laten doden door gif". Uiteindelijk zijn ook wespen heel zinvol.
  Wil graag weten of de kans dat ze volgend jaar daar weer gaan nestelen groot is. Mijn buurvrouw is nl wel in alle staten. Die had er gisteren ineens ook een flink aantal in huis. Daar zijn ze tegen zo'n lamp gevlogen.
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Henny,
   Alle wespen zijn éénjarig. Eind van het jaar zijn ze in principe allemaal dood. De kans dat er op dezelfde plaats weer een nest komt is net zo groot als dat deze op een andere plaats komt.

   Groeten
   Tijmen
 • Linda 7 jaar geleden Reageren

  Beste tijmen,

  We hebben sinds een paar weken een nieuw huis met, tot onze verrassing, extra bewoners... Zilvervisjes. Ze zitten overal: badkamer, wc, slaapkamers, zolder en voorraadkast. Ik ventileer goed, heb wat van die plakvallen, maar dit helpt niet. Het is ook een groot huis met op elke verdieping bergruimtes bij schuine wanden en het is een houten huis. Kun je me adviseren.

  Groeten Linda
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Linda,
   Ik denk dat hier een proffessionele bestrijding de beste oplossing is.
   Tijmen
 • Mascha Hess 7 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,
  Ook wij hebben last van een wespennest onder de dakgoot / in de muur.
  Afgezien van ongeveer 6 versufde / dode wespen in de slaapkamer hebben wij er geen last van.
  Ik weet dat ze goed werk verrichten en dat we ze nodig hebben. Ook lees ik dat ze ah einde van het jaar dood gaan en wrs niet terugkomen. Kunnen we het nest laten zitten of raadt jij ons toch aan het te laten verwijderen?
  Mvrgr Mascha Hess
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Als u er geen last van hebt dan zou ik het nest wel laten zitten. Zoals u schrijft doen ze ook goed werk. Het nest vin zijn geheel erwijderen hoeft ook niet omdat het uit droog materiaal bestaat en niet gaat rotten of stinken.
 • Mascha Hess 7 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,
  Ook wij hebben een wespennest onder het dak. Per dag hebben we gemiddeld 6 versufte wespen id slaapkamer. We hebben er geen last van. Ik lees (ook in jouw reactie) dat ze aan het einde vh jaar dood gaan. Adviseer jij ons er niets aan te doen, of toch te laten verwijderen?
  Mvrgr Mascha
 • Esther 7 jaar geleden Reageren

  Geachte mijnheer, mevrouw,

  Sinds een paar weken hoor ik geritsel op mijn plafond. Het geluid is hard als van een fladderende vogel of misschien heel veel muizen. Ik heb drie poezen die reageren op het geluid maar er niets meer kunnen. Ook heb ik de afgelopen maand twee dode muizen gevonden maar ging er vanuit dat mijn poezen die hadden gevangen buiten. Dit doen ze regelmatig.
  Wat te doen? En is de muizendokter uit Leiden een gecertificeerd bedrijf?

  Ik hoor graag uw reactie!
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Wat te doen Esther? Je kunt een bestrijder dit laten doen. Dat is een goede en effectieve oplossing. De muizendokter ken ik niet. Als je er naderhand wel ervaring mee hebt dan hoor ik dat graag. Of als iemand anders er ervaring mee heeft is dat ook goed om te horen hoor.

   tijmen
 • John 7 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,

  We hebben overal horren in het raam en bij de schuifpui. Helaas was er een week geleden een dikke grote vleesvlieg naar binnen geslopen. Deze hebben we geprobeerd te vangen met een electrische vliegenvanger maar dat is niet goed gelukt, we hebben de vlieg weten te verdoven maar op de een of andere manier is deze ontsnapt en konden we hem niet meer vinden.

  Een paar dagen later kropen er maden over de vloer die mijn vrouw heeft gevangen en buitengezet. Ik was er al bang voor dat niet alle maden gevangen waren en dat we na een week ofzo een paar vliegen zouden vinden. Dat klopt dus ook, de vliegen zijn erg traag en lijken niet goed te kunnen vliegen, lijkt dus alsof ze net uitkomen. Inmiddels een week later hebben we in 4 dagen tijd een kleine 50 vleesvliegen gevangen.

  Ons huis is verder schoon, twee keer per week stofzuigen, 1 keer per week dwijlen, oud eten gaat in een zakje in de grijze container buiten, keuken en badkamer worden iedere week gesopt, we hebben geen huisdieren, geen nare geurtjes in huis (dat er iets ligt te rotten). We wonen in een nieuwbouw huis met betonnen vloeren, wanden en alle doorgangen naar buiten zijn afgesloten met purschuim of horren. We hebben ook een aantal grote planten in huis, maar ik kan in de aarde niets van verpopte maden ontdekken.

  De grijze container stond wel naast de voordeur en die hebben we nu voor de zekerheid maar eens tuk verder weg gezet.

  Mijn vraag aan jou is, kan het zijn dat de ontsnapte dikke vleesvlieg de oorzaak is van dit kwaad of denk jij dat het door de container bij de voordeur komt? Ik heb onder de keukenkast verschillende verpopte maden gevonden, maar ze zijn beter verstopt dan ik kan zoeken schijnbaar.


  Ik hoor graag van jou!

  Groet John
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo John,
   Hartelijk dank voor je uitgebreide vraag. Mijn vermoeden is wel dat dit komt door de container bij de deur in combinatie met warmer weer. Mocht de overlast toch blijven dan is het goed om toch eerst enkele vliegen te vangen en evt. wat maden om deze te laten determineren zodat zeker is dat het wel om vleesvliegen gaat. Er zijn namelijk vele soorten vliegen met elk hun eigen bron welke de overlast veroorzaakt.
   Als het vleesvliegen zijn zou het bijv ook mogelijk zijn dat er ergens een dood diertje ligt in o.a. kruipruimte of vogelnestje en de vliegen dan binnen geraken.

   groeten
   Tijmen
 • Jennifer 7 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,
  Wij zijn net terug van vakantie. We hebben genoten. Totdat we het huis binnen kwamen. In de douche lagen een hele zwerm dode vliegen. Het stinkt er enorm. We hebben gekeken, maar niets te zien. Geen verdwaalde kattendrol of dood dier. Ook ontdekte we er een paar in de slaapkamer terwijl de deuren toch echt dicht zaten. We hebben rond gespoten met spul tegen vliegen in de badkamer, maar vandaag (1 dag later) vonden we er weer een paar. Het is om gek van te worden!
  Hopelijk heb je een reactie.
  Groetjes Jennifer
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Er zijn vele verschillende soorten vliegen Jennifer. En met elk hun eigen bron. Dat je deze in de douche treft zou kunnen duiden op een kapot riool. Maar het zou ook kunnen dat ze bijv. via de ontluchtingspijp zijn binnen gekomen en dat er een vogelnest is met lijkjes.

   Groeten
   tijmen
 • Judith sluiter 8 jaar geleden Reageren

  Ik heb een wespennest in mijn tuin vlakbij ons zitgedeelte. Graag wil ik advies of ik dit wel moet ruimen en wat de eventuele kosten zijn.
  Mvg.
  Judith
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Judith,
   Moeten ruimen? Nee hoor dat hoeft helemaal niet. Wanneer de wespen geen overlast geven kun je het prima laten zitten en gaan ze vanzelf dood aan het eind van het jaar. Wespen doen ook goed werk in de natuur. Ruimen ook dode vliegen en spinnen op ed.
   Groeten
   Tijmen
 • Sumeyra 8 jaar geleden Reageren

  Hallo,

  Wil graag advies over zilvervisjes. Ik zie ze overal in huis. Ik begin echt gek te worden.komt steeds meer en meer. Wat kan ik er doen.
 • Gerda 8 jaar geleden Reageren

  Goedemorgen Tijmen

  Ik zie regelmatig zilvervisjes in mijn badkamer en toilet beneden.
  Nu onlangs ook in mijn dochters slaapkamer, naast de badkamer.
  Wat kan iik hier tegen doen?
  Graag uw advies
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Zilvervisjes is meestal een vochtprobleem. Probeer de luchtvochtigheid in huis onder controle te krijgen.
 • Vanessa 8 jaar geleden Reageren

  Graag advies over gaten in kleding. Inmiddels al meer dan 30 stuks kleding met allerlei verschillende soorten gaten. Wasmachine is 2 maanden oud en alles is opnieuw vervangen. Ik weet me geen raad meer elke dag komen er meer kleding bij met gaten
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Vanessa,
   Je zou denken de wasmachine maar het zou natuurlijk evengoed wat anders kunnen zijn. Zie je in de kast ook geen beestjes. En waar staat de kast op een slaapkamer of andere ruimte kijk dan ook eens bij het raam of je daar wat ziet.
   Heb je wollen vloerbedekking?
   ik hoor graag van je.
   Tijmen
 • MP 8 jaar geleden Reageren

  Hallo Thijmen,
  Wij hebben last van muizen tussen het systeemplafond en het dak..daar ligt ook de electrische bedrading. Hoe kom ik van die muizen af zonder muizenvallen?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Zonder muizenvallen? Dan is Gif de oplossing maar of dat is wat je wilt?
 • Bowei 8 jaar geleden Reageren

  I live in the 3rd floor(top floor) of a house in Delfgauw, It is today, I noticed a rat in my room. I tried to catch it but failed, and can not help thinking of there may be more hiding somewhere or preparing to go in. Can you give me some advice Tijmen?

  Thank you very much!
 • Michelle 9 jaar geleden Reageren

  we hebben een wespennest onder/in het dak en zien ze vanaf het balkon tussen de muur en de trespaplaat van het dak naar binnengaan. In huis hebben we (nog) geen wespen waargenomen. Buiten vliegen ze af en aan en is het oppassen als we het zonnescherm uitdraaien. Wat adviseer je: weghalen of laten zitten? We wonen in vlaardingen. Alvast dank voor je reactie!
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Wanneer u er geen last van hebt is het beste deze gewoon te laten zitten. Wespen doen ook goed werk.
 • Nynke 10 jaar geleden Reageren

  Goedemorgen Tijmen,

  Ik wil je heel erg bedanken voor je advies en je steun afgelopen periode.
  Het was best bijzonder. Ik heb in januari een tafel gekocht bij een pracht zaak met oosterse meubels uit het buitenland. Het was een oude deur waar een salontafel van is gemaakt.
  Ik had net een nieuw appartement dit jaar. Ik was aan het klussen, dus de tafel heeft een maand op zijn kop op een afgelegen plek gelegen. Nadat alles geverfd was en het laminaat gelegd was, hebben we met 4 mensen die tafel op zijn plek gezet.
  Ik was zo blij als een klein kind. Totdat ik een stuk hout vond wat van de tafel afgebroken op mijn vloer lag. Er zaten gaatjes in. Ik tikte het op de vensterbank en er kwam zaagsel uit. Daar stopte mijn blije gevoel en ik werd bang. Ik belde op naar de winkelier, die deelde mij mee dat ik er een stofzuiger op moest zetten op de gaatjes. Als het dan niet weg was, zou ik contact op moeten nemen met het bedrijf. Ik vertrouwde het antwoord niet en kwam op deze site terecht. Tijmen heeft me gelijk dezelfde dag teruggebeld en mij advies gegeven. Ik heb een andere collega Pierre gesproken, hij heeft een koelcel waar die tafel dan in zou kunnen.
  Ik heb gebeld met de winkelier om die tafel met een plaag uit mijn woning te halen. Het voelde als het paard van Troje.
  Vervolgens zie ik 14 beestjes lopen van 3 mm door mijn huis. De paniek sloeg toe. Zou ik dadelijk mijn net gelegde laminaat er weer uit moeten halen. Zouden al mijn houten kasten ook in de vriezer moeten? Ik belde Tijmen op. Hij zei:''stuur die beestjes op dan stuur ik ze naar het laboratorium dan kunnen we het laten onderzoeken. Misschien is het wat anders''. Ik kon het niet geloven, ik dacht die komen uit die tafel. De foto's die ik heb opgestuurd naar Tijmen, zeiden hem dat de gaten zo groot waren dat er boktor in zat of zit. Verder leken mijn gevonden kleine monstertjes op houtworm. Nadat ze naar het lab zijn gestuurd, belde Tijmen mij dat de beestjes die hij had laten onderzoeken broodkevers waren.
  Broodkevers? naar alle waarschijnlijkheid kwamen ze uit mijn zaden en pitten collectie voor mijn moestuintje, die ik al 2 jaar in mijn bezit had. Die zaden hebben overal gelegen en nu ineens kwamen die beestjes tevoorschijn net nadat die tafel was weggehaald? Wat een toeval.
  Maar wat was ik blij met het telefoontje van Tijmen. Want als hij mij niet dat goede advies had gegeven, had ik al mijn laminaat er uit gehaald en was ik over gegaan tot actie. Ruimen die handel en dan nog maar een keer opnieuw beginnen.
  En mijn tafel......... die is nog bij de winkelier en mijn geld ook.
  Ik hoop dat dat snel eerlijk wordt opgelost. Maar dankbaar ben ik, dat ik geen plaag in mijn huis heb maar lieve broodkevertjes die niet mijn hout eten.

  Tijmen bedankt voor je advies en je steun!

  Groetjes Nynke
Reageren

Reageren

Bel direct