Bedwantsen voorkomen, hoe doet u dat?

Eerlijk is eerlijk: het is best moeilijk om bedwantsen te voorkomen. Om bedwantsen te voorkomen moet u zich immers als voorbereiden tijdens uw reis en tijdens u verblijf in een hotel. Wanneer u in een hotel echter bedwantsenbeten ervaart, weet u zeker dat u moet opletten om te voorkomen dat u het ongedierte mee naar huis neemt.
Wees tijdens een overnachting dus altijd beducht op bedwantsen.

Hoe kunt u bedwantsen voorkomen?

We raden u aan om uw hotelkamer of de kamer waarin u overnacht te controleren op bedwantsen: kijk achter naden en kieren van plinten, achter loshangend behang en achter schilderijen. Ook stopcontacten zijn populaire schuilplaatsen voor bedwantsen, net als matrasranden en poten van ledikanten.
Controleer uw bed ook op uitwerpselen of op kleine bloedvlekjes: deze kunnen wijzen op de aanwezigheid van bedwantsen.

Plaats uw koffers bij elkaar op één centrale plaats in uw kamer. Zorg dat de koffers op een plastic zak of andere ondergrond staan: zo voorkomt u dat er eitjes aan uw koffer blijven plakken.
Wanneer u één nacht in een hotel verblijft, raden we u aan om uw spullen zoveel mogelijk in uw koffer te laten zitten. Op die manier voorkomt u besmetting.

Draagt u kleding die u thuis gelijk wilt wassen? Stop ze dan in een vuilniszak en laat de kleren thuis niet langer liggen dan nodig is. Was de kleren vervolgens op 60 graden: dan gaan de bedwantsen dood.
Laat de koffer buiten staan en borstel deze goed schoon. Spuit de koffer eventueel in met een insecten dodend middel.

Meubels en bedwantsen

Ook in meubels en slaapkamermeubilair kunnen bedwantsen voorkomen. Daarom geven we wat tips voor de aanschaf van tweedehands meubels:
Controleer uw meubels voor u deze binnen neerzet. Gaat u de meubels zelf bij de vorige eigenaar ophalen? Houd dan uw ogen goed open: krabben de bewoners zich of ziet u dat ze wat bulten op de armen hebben? Houd er dan rekening mee dat er misschien bedwantsen in huis zitten.
Haalt u de meubels uit elkaar en ziet u uitwerpselen (rode/zwarte vlekjes)? Laat de meubels dan behandelen voordat u deze in uw eigen huis neerzet. Zo kunt u bedwantsen in huis voorkomen.

Bedwantsen serieus bestrijden?

Laat een gecertificeerde bestrijder prijs opgeven
Reageren

Reageren

Bel direct Bel Tijmen: 06 212 765 31