Bedwantsen herkennen

Bedwantsen komen tegenwoordig steeds meer voor dan jaren geleden. Vooral veel hotels in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar vaak buitenlandse toeristen komen, krijgen er steeds meer mee te maken. Daarnaast komen bedwantsen ook in de vorm van eitjes mee met reizigers uit Oost-Europese landen. Halverwege de vorige eeuw was er behoorlijk veel overlast van bedwantsen, maar toen waren er andere biociden waardoor de bedluizen jarenlang weg waren. We weten inmiddels ook dat die biociden lang niet altijd goed waren voor mens en milieu.

Hier ziet u hoe een bedwants in de eerste stadium dus als nimf het bloed tot zich neemt. Ze kleuren dan tijdens de bedwantsen beet ook dieprood.


Bedwantsen brengen geen ziektes over.
Hebt u last van bedwantsen? Bestrijd ze dan zo snel mogelijk want ze verspreiden zich zeer snel.


 

Bedwantsen serieus bestrijden?

Laat een gecertificeerde bestrijder prijs opgeven

8 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • greet 2 jaar geleden Reageren
  bedwantsen
  als je een bedwants dood verpulvert hij dan
 • Lidanna 4 jaar geleden Reageren

  HalloTijmen, ik denk dat ik een paar weken geleden vanaf een vakantieadres bedwantsen heb meegenomen. Heb last van rode jeukende plekjes, soms 1 ,soms 2 of 3 bij elkaar. Sommige dagen nieuwe,maar ook een paar dagen geen last gehad. Ben al gaan zoeken,maar vind tot nu toe niets,behalve een paar dode zilvervisjes achter een plint. Zie ook geen kleine vlekjes in bed.Heb met uv-lamp gekeken.Ben er ook te laat achter gekomen en heb de koffers dus ook gewoon uitgepakt en alle spullen opgeruimd en daarom ook lang niet alles op 60 graden gewassen.Ik heb dubbelzijdig plakband op het houten bed geplakt,maar ook daar zie ik nog niks.
  Wat kan ik nog zelf doen? Hoe weet ik zeker dat het om betwantsen gaat? En heeft het zin om poeder te strooien en te sprayen? Is dat niet gevaarlijk als je in die kamer slaapt?
 • Cynthia 5 jaar geleden Reageren

  Geachte,
  Een paar weken geleden zijn ik en mijn gezin op vakantie geweest. Hier warden we s nachts onder de lakens aangevallen door dat wij vermoeden bedwantsen.
  Mijn dochter is onder het bed gekropen on iets te pakken en had er 1 op zich.
  Maar nu zegt iemand teken ons dat het teken waren.

  Dat denkt u?
  Ik ken helaas geen foto plaatsen.
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Ha Cynthia,
   Ik denk dat het geen teken zijn die onder je bed zitten. Die leven in de natuur.
   Tijmen
 • Jennifer 5 jaar geleden Reageren

  Hallo,

  Van de week vond ik in een rij vam ongeveer 5 kleine rode bultjes. Heel klein ze jeuken niet. Ik weet niet zo goed of het bedwantsen zijn. Ik heb ook een kat die buiten komt, het kunnen ook vlooienbeten zijn.

  Ik heb gezocht rondom het bed en kan niks vinden.

  Hoe weet ik zeker dat het bedwantsen? Voordat ik allemaal bestrijden in huis haal. Heb wel een foto gemaakt
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Ha Jennifer,
   Als je beten van de bedwantsen hebt dan jeukt dat echt wel. En die zullen ook regelmatig terugkomen om een bloedmaaltijd te nemen. Dan blijft het niet bij één keer. Wellicht kun je beter eerst op vlooien controleren bij de dieren.
   Tijmen
 • Kim 5 jaar geleden Reageren

  Hallo,
  Nu kwam ik gisteren per toeval een artikel tegen over bedwantsen, gewoon even door gelezen altijd interessant, maar nou had mn dochtertje 6maanden 3 bultjes op dr hand 1tje op dr wang en hoofdje, ik dacht een mug over het hoofd gezien slapen met de slaapkamer open dus kan altijd binnen komen.

  Maar nu las ik dat een kenmerk is,
  Ik gelijk alles doorgezocht matrassen van de bedden, achter foto lijstje bovenkant van behang gecontroleerd langs de plinten, ik vind zwarte dingetjes.. maar zijn geen beestjes, beweegt niet, loop niet en die geen potjes enz enz..

  Moet ik nu wel of niet aan bedwantsen denken..

  Ik heb foto's gemaakt maar die kan ik niet hier plaatsen
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Hallo Kim,
   Ik heb je foto's gezien maar dat zijn geen bedwantsen hoor. Denk dat het toch muggen bultjes zijn.
   Groeten
   Tijmen
Reageren

Reageren

Bel direct Bel Tijmen: 06 212 765 31