Bedwantsen honden

Bedwantsen zijn ondieren die niet stoppen bij onze landsgrenzen.  Veel bedwantsen reizen mee in de koffers en kleren van vakantiereizigers en mensen die voor hun werk veel in buitenlandse pensions en hotels verblijven. Daardoor worden bedwantsen wereldwijd een probleem. Gelukkig kunnen honden bedwantsen opsporen. Dat maakt de bedwantsenbestrijding wel zo effectief… Wij hebben de adressen met bedwantsen honden mail ons daarvoor.

Bedwantsen opsporen

U kunt de bedwantsen op verschillende manieren opsporen. Het begint vaak al met de herkenning van bedwantsenbeten. Wanneer u gebeten bent door een bedwants, ziet u vaak enkele rode bultjes bij elkaar. Een bedwants zuigt namelijk een paar keer achter elkaar bloed op. Ook kunt u bedwantsen opsporen door goed naar de rand van het matras te kijken. Daar verschuilen zich vaak bedwantsen. U herkent hun uitwerpselen aan de roodzwarte vlekjes.
Ook een ongediertebestrijdingsbedrijf kan voor u de bedwantsen opsporen. Daarbij worden de matrassen, ledikanten, muren, plinten of stopcontacten zorgvuldig nagekeken. In veel gevallen wordt een verdrijvende spray gebruikt. Het opsporen van bedwantsen met honden is echter het effectiefst. Met honden hebt u een garantie van ruim 96% dat zelfs één bedwants wordt gevonden!

Bedwantsen: geur

Bedwantsen produceren met hun stinkklieren een bepaalde geur die alleen door mensen waargenomen kan worden wanneer er voldoende bedwantsen aanwezig zijn. Deze bedwantsengeur is doordringend. Sommige mensen omschrijven de geur als een zoete, olieachtige geur.
Waar wij mensen de geur niet zomaar kunnen waarnemen, kunnen honden zelfs de geur van één bedwants ruiken.

Bedwantsen honden

Ook wanneer er nog maar een begin van bedwantsenoverlast is, kan een hond de bedwantsengeur herkennen. Zoals we schreven, kan een hond namelijk één enkele bedwants met een zekerheid van 96% opsporen. U weet daardoor zeker waar er sprake is van bedwantsenoverlast. Dit is zeer effectief voor de bestrijding. Het voorkomt dat men verschillende ruimtes behandeld zonder dat dit nodig is. Bovendien zijn bedwantsen honden zodanig getraind dat ze de bedwantsen ook ruiken wanneer deze onder het matras zitten.

Bedwantsen: hotels

Zeker voor hotels is het opsporen van bedwantsen met een hond een uitkomst. Hotelkamers zijn namelijk populair bij bedwantsen: het is er een komen en gaan van koffers en kleding. Er blijven bedwantsen en eitjes achter op de hotelkamer en er gaan eitjes en bedwantsen mee met de nieuwe gasten.
Hotels kunnen bedwantsen honden inzetten om te controleren of er geen bedwantsen aanwezig zijn. Wanneer de hond geen bedwantsen aantreft, kunt u er zeker van zijn dat u deze hotelkamer direct weer kunt verhuren. Zodoende weet u als hoteleigenaar precies welke kamer u een behandeling moet geven en beperkt u de kosten van leegstand.

Bent u op zoek naar een bedwantsen hond? Wij beschikken over de adressen waar u ze kunt bemachtigen. Neem direct contact op voor meer informatie!

Gecertificeerde bestrijders

 

informatieaanvraag bedwantsen bestrijden

Reageren

Reageren

Bel direct Bel Tijmen: 06 212 765 31