Steenmarter Maastricht vernield auto’s

Steenmarter Maastricht is eigenlijk niet iets waar u direct aan denkt als u te maken krijgt met een wild roofdier. Vaak denkt u dat dit meer iets is voor het noorden of het platteland. Helaas hebben de marters door een gebrek aan vossen de stad zelf ontdekt. Normaal verblijft het dier vooral in het oosten van het land, maar de laatste jaren is het dier verder verplaatst over het land. Zo is de steenmarter Maastricht ook in het uiterste zuiden van Nederland terecht gekomen. De dieren komt u zowel in oude als nieuwe wijken in de stad tegen. Ze vinden vaak hun schuilplek onder de motorkap met grote schades tot gevolg. Verschillende auto’s zijn de afgelopen jaren kapot gegaan door de steenmarter Maastricht het wilde roofdier verstopt zich onder de warme motorkap. Op dit plekje is het namelijk lekker veilig en warm. Alleen het nadeel is dat het isolatiemateriaal en belangrijke startkabels en remkabels worden doorgebeten. Als u pech heeft start de auto niet meer of werken de remmen niet meer goed. Controleer daardoor regelmatig of er misschien een marter in uw auto verbleven is. Het is namelijk heel goed mogelijk dat u het roofdier in een stad als Maastricht onder uw motorkap tegenkomt.

Steenmarter Maastricht haalt de zolder overhoop

De steenmarter heeft zich door de jaren heen ontwikkeld om niet alleen op het platteland te leven, maar ook in de stad. Zo neemt de marter steeds vaker plaats op de zolder. Een steenmarter Maastricht op zolder maakt er absoluut een bende van. In eerste instantie denkt u meteen aan een inbreker als u de herrie hoort die de marter veroorzaakt. Spullen worden omver gegooid en kabels worden vernield het is slechts één van de aanwijzingen van een marter op uw zolder. De kans is groot dat u er in de nacht wakker van wordt want het diertje doet niet bepaalt zachtjes aan. Ondanks dat het dier uw huis betreed is het niet toegestaan om een steenmarter Maastricht te vangen. Als eerste is het een beschermd diersoort en ten tweede zou het een aanwinst zijn voor de stadsnatuur Maastricht. Gelukkig zijn er methodes waarbij u de marter kan wegjagen en zo problemen in uw woning kan voorkomen.

Steenmarter Maastricht verjagen

U kan een steenmarter Maastricht op verschillende manieren verjagen. Alleen is het verjagen van een marter vaak niet effectief genoeg. Na verloop van tijd komt het diertje toch weer terug of neemt een kameraad zijn plaats in. Een effectieve methode om de steenmarter Maastricht buiten de deur of motorkap te houden is de Mustolet anti-marter spray. Deze spray geeft een onaangename geur af voor de marter die hem herinnerd aan natuurlijke vijanden zoals de vos. Voor u het weet bedenkt de marter zich wel om terug te keren. Het effect van de spray houdt een maand aan en na één maand kan u de spray opnieuw gebruiken. Rijdt u veel met uw auto? Dan raden we aan om na iedere 1.000 km de spray opnieuw aan te brengen en u bent voorgoed verlost van een steenmarter Maastricht.

Site Mustolet.com om de spray te bestellen

Reageren

Reageren