Steenmarter Raalte zorgt voor extra overlast

Ondanks dat de steenmarter Raalte nog geen lang probleem is kan het diertje voor veel overlast zorgen. Het dier houdt zich namelijk al een aantal jaren op in de stad. In de stad heeft het dier namelijk geen last van natuurlijke vijanden zoals de vos of lynx. Het dier kan zo zijn gang gaan om vogels of duiven te vangen als maaltijd. Helaas mag er niet veel aan dit probleem gedaan worden omdat de marter een beschermd diersoort is. U mag het dier niet eens vangen om uit huis te plaatsen. Dit heeft overigens vaak weinig nut omdat het dier vaak gewoon weer terugkeert na verloop van tijd. Toch neemt de populatie van marters met een razend tempo in Raalte toe. Gelukkig kan u hier nu iets aan doen wat gewoon is toegestaan. U kan namelijk gebruik maken van de anti-marter spray tegen de steenmarter Raalte.

Anti-marter spray onder de motorkap

Steenmarter Raalte kan worden aangepakt door anti-marter spray onder de motorkap aan te brengen. De marter kan onder de motorkap namelijk grote schade aanrichten. Voor u het weet is de isolatiedeken kapot geknaagd en is de startkabel kapot waardoor uw auto niet meer van zijn plek komt. Soms loopt de schade op tot wel duizenden euro’s als u echt veel pech heeft met de steenmarter Raalte. Gelukkig kan u hier nu iets aan doen door het marter probleem aan te pakken met de anti-marter spray. Deze speciale spray helpt u om de marter buiten uw motorkap te houden. De spray (hier te koop) geeft namelijk een speciale geur af die lijkt op de natuurlijke vijanden zoals de vos en de lynx. De marter besluit om zo snel mogelijk weg te blijven. Bij een motorkap raden we aan om de spray iedere 1.000 km te herhalen of als u minder rijdt iedere maand.

Anti-marter spray in de schuur of het huis

Steenmarter Raalte komt niet alleen onder de motorkap, maar ook in huizen en schuren. Het is handig om alles onder controle te houden en de steenmarter Raalte buiten de deur te houden. Het is belangrijk dat u uitzoekt waar de marter ongeveer naar binnen gaat of zich bevind. Als u de ingang gevonden heeft dan kan u hier de spray spuiten om de steenmarter buiten de deur te houden. De geur blijft ongeveer een maand hangen en na één maand kan u de spray opnieuw gebruiken om het dier echt weg te houden. Kan u de ingang van de steenmarter Raalte niet vinden? U kan gewoon op verschillende plekken in de ruimte waar de marter verbleef de anti-marter spray spuiten. De geur moet dan al duidelijkheid genoeg geven om voortaan weg te blijven uit uw woning. Het is wel belangrijk dat u zeker weet dat de steenmarter Raalte niet nog in uw woning zit. De marter kan namelijk niet wegkomen als u de spray bij de ingang spuit en zal uit paniek een nieuwe uitgang maken. Zo heeft u een extra gat in uw woning en de marter heeft weer een manier gevonden om terug te komen.
 

Reageren

Reageren