Mustolet anti marterspray

Steenmarters zijn een beschermde diersoort. En om deze dieren ook op een juiste manier te weren en toch te beschermen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van een anti marterspray.
De anti marterspray is te gebruiken bij overlast van steenmarters in auto’s en ter voorkoming van marter overlast in woningen.

Marteroverlast

De berichten die ons bereiken zijn voornamelijk de overlast op zolders, onder caravans of chalets en onder de motorkappen van auto's. Daar vreten ze de kabels aan en de isolatie die aan de onderkant van de kap zit.

Toepassen mustolet anti marterspray onder de motorkap

Anti marterspray dient op verschillende plaatsen onder de motorkap te worden aangebracht. Spray 1x op een aantal verschillende plekken. Zoek de plaatsen op waar de lucht het langste blijft hangen. Niet op hete onderdelen of plaatsen die heet worden. Dan verbrand het.

Maar bijvoorbeeld wel  achter koplampen en de bekleding van de motorkap. De marter zal nu ervaren dat er vijanden in de buurt zijn en zo op afstand blijven. Wanneer u dit ongeveer maandelijks een keer herhaald of na 10 000 kilometer (tijdens het rijden verdwijnt natuurlijk langzaam de lucht). Na verloop van tijd komt hij niet meer bij u auto in de buurt.

Nu weten we uit ervaring dat als er enkele maanden geen marter meer onder de auto komt u het net als zoveel anderen per ongeluk gaat vergeten. Daarom helpen wij u ook herinneren om weer te sprayen.

Toepassen op zolders of andere schuilplaatsen

Wanneer u merkt dat de marter een plaats in uw huis uitgezocht heeft en u weet niet zeker of hij nog binnen is, dan moet u eerst proberen de ingang te vinden. Ga dan met de anti marter spray aan de tegenover gelegen zijde te werk. Probeer daar op verschillende plaatsen wat in de ruimte te spuiten.

Na een week kunt u ook de ingang bespuiten en de nodige wering aanbrengen. Wanneer de marter namelijk nog in zijn schuilplaats is en u zou gelijk de ingang bespuiten dan durft hij niet meer naar buiten en zal binnen een andere uitweg zoeken of maken.

Wat zijn de ervaringen?

Deze mustolet anti marterspray is ontwikkeld door een ongediertebestrijder die verschillende proeven heeft gedaan bij auto's waar overlast was van de steenmarter. In alle gevallen bleef na een juiste behandeling de steenmarter weg. Lees hier en ook hier de ervaringen van andere gebruikers

U zoekt een ervaren en deskundige bestrijder?

voor een snelle oplossing

20 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Karin 4 jaar geleden Reageren
  Overlast snachts
  Al een paar jaar laat maar het geluid is dit jaar wel erg hard en hoorbaar. Lopen, aanvreten, krabben. Wellicht is alle isolatie tussen plafond en dak al weggevreten en horen we het daarom nu zo goed. Geen idee waar t beest naar binnen kan dus sprayen kopen heeft geen zin want waar moet je dan spuiten. Graag hulp want we willen slapen ... Hoor graag wat we kunnen doen!
 • Annemiek Frieswijk 5 jaar geleden Reageren

  Ik denk dat 1 van mijn kippen door een marter is gehaald. Vond hem aan de andere kant van het hek zonder kop. Schijnt een marter te zijn geweest dan. Kan ik die HH spray ook bij mijn kippenhok gebruiken?
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Hallo Annemiek,

   Ik heb geen idee hoe jou kippenhok er uit ziet. Maar ik neem aan dat het een volledig dicht hok is waar de marter zich een toegang verschaft heeft. je kunt dat deze H.H. spray daar prima spuiten om de marter te weren.
   Als de kippen los lopen buiten heeft het geen zin om zomaar in het rond te spuiten. De lucht is dan te snel verdwenen.
   Tijmen
 • L. Ippinkhof 7 jaar geleden Reageren

  Enschede: Wij hebben 1maal de spray gebruikt en geen marter meer gezien!
 • G..van Overbeek 8 jaar geleden Reageren

  Heb onlangs in Duitsland bezoek gehad van een marter.
  Grote stukken isolatie weggevreten.
  Het zag er niet uit.
  Gelukkig de bedrading heel gelaten
  Wel het bovenste deel van de antenne aangevreten.
  Wel even shrikken.
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Ik kan me voorstellen ja dat je even schrikt. En dan valt de schade nog iets mee dat had veel erger kunnen zijn als er elektronica niet meer werkt enz.
   Groeten Tijmen
 • v.d.Wal 8 jaar geleden Reageren

  Assen: Bestelling verliep prima, de herinneringen voor gebruik zijn erg fijn ( schiet er anders weer bijin) en belangrijkste nog geen marter weer op dak gehad .
 • Hilgers 8 jaar geleden Reageren

  Nee gelukkig geen schade opgelopen, maar heb mijn les wel geleerd.
 • Hilgers 8 jaar geleden Reageren

  helaas afgelopen maand vergeten en prompt las van de marter
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Beste heer Hilgers,

   Wat vervelend voor u. Hebt u ook schade opgelopen of is dat nog beperkt gebleven?
   Groeten
   Tijmen
 • Vreede:  8 jaar geleden Reageren

  Nemen de spray mee naar ons huis in Oostenrijk, waar de marter op de zolder verblijft.
 • F.Havenith, 8 jaar geleden Reageren

  Maastricht: Thanks, na een maand heb ik nog geen marter gezien of gehoord en mijn kippen leven nog. (Ook nadat ik het hok vergat dicht te doen) dus we gaan er van uit dat het werkt.
 • C.Theunissen 8 jaar geleden Reageren

  Eijsden: Tot nu toe erg tevreden, ik geloof niet dat de marter nog een bezoeken heeft gebracht onder de motorkap van m'n auto... Helemaal zeker weet ik het natuurlijk niet...
  We blijven voorlopig sprayen!! Zijn territorium blijft natuurlijk, hopelijk heeft hij inmiddels een andere fijne slaapplaats gevonden.
 • A.de Vries 8 jaar geleden Reageren

  Frieschepalen: Nadat ik het middel heb aangebracht is de steenmarter verdwenen. Wel breng ik elke maand nog antimarterspray aan, hopende dat de marter voorgoed wegblijft.
 • K.v. Veelen 8 jaar geleden Reageren

  Drachten: Of het dankzij de marterspray is kan ik natuurlijk niet bewijzen, maar feit is dat ik al een jaar lang geen marterschade meer onder de motorkap heb gehad!!
 • W. v.d. Brand 8 jaar geleden Reageren

  Klazienaveen: Of het aan de spray ligt weet in niet, maar ik heb geen last meer van de steenmarter die de binnenbekleding van de motorkap heeft aangevreten. Als het aan de spray ligt is het echt goed spul en daarom blijf ik die gebruiken.
 • L. Peeters 8 jaar geleden Reageren

  Stevensweert: We zijn redelijk tevreden. Hebben de marter niet meer vaak gehoord. Enkele keer over dak horen lopen en wat knagen. Hopen dat hij verder weg blijft.
 • Borst 8 jaar geleden Reageren

  Diepenveen: Heel attent van jullie. Stuur me die maandelijkse herinnering maar. Fijne kerstdagen,
  Hartelijke groeten,
 • Enrico 8 jaar geleden Reageren

  Emmen: Sinds ik Mustolet gebruik onder de motorkap van mijn auto heb ik nog geen spoor van de marter weer gevonden.
  Kortom ik ben onwijs blij met de marterspray !!
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Dank voor je reactie Enrico
Reageren

Reageren