Steenmarter: vijand van de auto

Steenmarter uit auto verjagen

Hoe kunt u het beste de steenmarter verjagen? Er zijn in de loop van de tijd al vele middeltjes geprobeerd. Toch hebben die lang niet allemaal tot goede oplossingen geleid. Maar sinds 2014 is er een nieuw product Mustolet anti marterspray op de markt gebracht waar de afgelopen jaren al duizenden mensen gebruik van hebben gemaakt. Dit is door een ongediertebestrijder in het land ontwikkeld samen met een laboratorium in Enschede en gefabriceerd door een chemie concern.

Dit product is een samenstelling van geuren die uitgescheiden worden door de natuurlijke vijanden van de marters. U moet dan denken aan de vos, wolf, hond, mens, roofvogels. Deze combinatie van geurstoffen zijn in een vloeistof samengebracht welke u door middel van een sproeiflacon kunt aanbrengen onder de motorkap.

De reacties zijn tot zoverre lovend. U spuit dit middel op verschillende plaatsen onder de motorkap en op het moment dat de marter in de nabijheid komt voelt hij zich niet meer op zijn gemak en zal vertrekken. Dit middel zal na verloop van tijd verdwijnen. Dus u moet dit 1 keer per maand of na een 1000 km herhalen.

We ontvangen regelmatig vragen over overlast van steenmarters bij auto’s. De steenmarter is een geduchte vijand van autobezitters.
Tuurlijk de steenmarter is een beschermd dier. En wanneer ze uw auto maar niet bezoeken dan zijn de marters mooie dieren met een hoog knuffelgehalte die ook nuttig zijn omdat ze veel muizen en ratten wegvangen. Kunnen we ze uit onze auto's weghouden dan mogen ze toch prima blijven leven? Daarom vertellen we in dit artikel wat u kunt doen tegen de steenmarters.

Stel dat er vannacht een steenmarter onder uw motorkap heeft gespeeld. Hoe was dan uw dag vandaag verlopen?

Zoekt u een middel om de steenmarter diervriendelijk te weren onder de motorkap
Lees dan dit artikel eens

U zoekt een ervaren en deskundige bestrijder?

voor een snelle oplossing

20 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Marjon 2 jaar geleden Reageren
  Ratten ipv steenmarters
  Ik hoorde van mijn bestrijsingsdienst, dat het meestal ratten zijn die onder motorkappen kabels doorknagen ondat er vismeel in de kabels zit en geen steenmarters. De steenmarters houden nl niet van vis. En er is nu een groot rattenprobleem. Komt ook doir het teveel voeren van vogels
 • Simon 2 jaar geleden Reageren
  Toiletblok onder de motorkap
  Hang 2 van die toilet (geur)blokken onder de motorkap, zodanig dat ze niet lostrillen bij het rijden. Hoe doordringerder de geur hoe beter. Dan blijven ze echt wel weg. Eucalyptus of zo.
 • Hans 2 jaar geleden Reageren
  Hr
  Hondenstront in een netje in de motorruimte hangen
 • Mark 3 jaar geleden Reageren
  grind

  ik heb al 2 keer marterschade gehad...ondanks panty met hondenhaar, alarm en verlichting. Ook het gaas heb ik eronder. Overigens niet zo breder dan de auto. Is het een optie om de oprit met grind te maken. Ik moet deze toch opnieuw doen namelijk.  ----------------  Nee grind helpt niet afdoende. En het rooster moet ook ruimer zijn zodat de marter er niet net naast naar boven klimt.  Ik zou je dan toch de Mustolet anti marterspray adviseren

 • Ivan 4 jaar geleden Reageren

  Ook ik heb goede ervaringen met het gebruik van spray onder de motorkap tegen bezoek van steenmarters aan mijn auto. Er schijnt overigens een oplossing te bestaan die het dierenbezoek een elektrische schok bezorgt om ze af te schrikken. De oplossing met de hondenharen lijkt me niet helemaal waterdicht.
 • Theo 5 jaar geleden Reageren

  Thuis geen last van die mooie diertjes ,maar op de camping des te meer . Ik zet twee schooteltjes schoonmaakazijn onder de motor en heb er geen last meer van.
 • Leon 6 jaar geleden Reageren

  Oplossing is simpel, als je een hond hebt met langeharen dan deze met borstelen opvangen en in een pantykous onder je motorkap plaatsen, een steenmarter kan namelijk niet tegen honden geuren 1000% garantie dat de marter nooit meer terug komt
  • Mirella 6 jaar geleden Reageren

   Waar plaats je die pantykous dan, want die moet je niet bij heet wordende delen leggen en hoe maak je dat vast dan? Laat je dat zitten als je gaat rijden?
 • geert 7 jaar geleden Reageren

  een doek gedrenkt in ammoniak onder de motorkap werkt ook goed
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Ja als je de lucht maar niet in de auto krijgt. En ook regelmatig opnieuw doordrenken met de ammoniak.
   Tijmen
  • F.T. 6 jaar geleden Reageren

   Ammonia, maar waar moet die doek dan liggen? Haal je die weg als je de auto gaat gebruiken of laat je die erin, en op welke plaats?
  • Giel 2 jaar geleden Reageren
   Container met ammonia tegen steenmarters.
   Ik gebruik een lege kunststof schoonmaakazijn container (5 liter can) boort daar een aantal gaatjes in en doe daar wat ammonia in en leg dit onder de auto.
 • Paul Willems 7 jaar geleden Reageren

  gebruikte met succes Mustolet en dacht van de marter verlost te zijn. Vind nu een dode vogel onder de motorkap. Brengen steenmarters hun prooi mee onder de motorkap?
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Paul,
   Jazeker brengen steenmarters prooien mee onder een motorkap. Maar als je maandelijks de mustolet gebruikt zou hij er niet onder moeten komen. Heb je maandelijks gesprayd?
   Mocht je toch nog marters onder de motorkap krijgen bel me dan even. Dan kunnen we het onderzoeken.
   Tijmen
  • Anne Vellinga 5 jaar geleden Reageren

   ja
 • w. van Es 9 jaar geleden Reageren

  waar is de enige goede spray te koop?
 • Frank 9 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,

  Dank voor je mail, we hebben na een beetje zoeken al snel jullie site gevonden met de anti marter spray.
  We hebben in Limburg veel last van marters, mooie beesten, maar kunnen heel vervelend zijn.

  Diverse collega’s hebben al schade aan de auto gehad door deze beesten, wij zelf ook in de motorruimte.
  Dus de spray besteld en regelmatig in diverse hoeken gespoten, daarna geen last meer gehad.

  Krijg geregeld een reminder (heel makkelijk) en dan nog even sprayen.

  Zeker aan te bevelen!

  Met vriendelijke groet,
  Frank Keuten & Daan de Ruiter
 • Fred 9 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen,

  Even een reactie over de marterspray,
  Sinds ik de spray gebruik heb ik geen last meer gehad van ongedierte onder de motorkap van mijn auto, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of de marter bij mijn thuis op bezoek is geweest of ergens onderweg?

  Wel blijf ik de spray gebruiken en wat ik ook goed vind is de mail die ik van jou ontvang dat ik weer moet sprayen.

  Dus alles bij elkaar ben ik tevreden,
  Gr. Fred Gerritsen
 • Gerda 9 jaar geleden Reageren

  Tot op dit moment hebben wij als bewoners die deze spray gebruiken geen last.
  De buurman die andere spray gebruikt was weer aan de beurt bij de steenmarter gevolg 600 euro armer.
Reageren

Reageren