Wespen verwijderen

Wespen verwijderen is een vervelend en lastig karwei. De wespen zijn snel agressief en ze steken ook nog eens voor u er erg in hebt. Wilt u wespen verwijderen, dan zult u goed voorbereid te werk moeten gaan. Weet u al waar het wespennest zit? Ziet u de wespen ergens in en uit vliegen? Sluit de opening niet af! Wespen zullen altijd een andere uitgang vinden en u weet nooit waar ze dan terecht komen: misschien wel in huis. Bovendien valt het bestrijden van wespen door een nieuwe opening niet mee: wespen leggen dan een langere weg af, waardoor het moeilijker is om het bestrijdingsmiddel in het nest te krijgen.

Wespen verwijderen en veiligheid

Wilt u zelf de wespen verwijderen, denk dan allereerst aan uw veiligheid. Veel mensen hebben nog nooit last gehad van wespensteken, behalve dat ze last kregen van een opgezette plek of van wat jeuk. Dit kan echter zomaar veranderen. Het kan gebeuren dat u geprikt wordt en dat u juist van die ene steek allergisch wordt. Ineens zet dan uw luchtpijp op en krijgt u een dikke tong. Raadpleeg in dat geval onmiddelijk een arts!
Zorg altijd dat u tijdens het verwijderen van wespen beschermende kleding draagt. Wespen kunnen door een spijkerbroek steken. Een professioneel pak voor wespenbestrijding is dus raadzaam. Denk daarnaast ook aan mondbescherming: het inademen van de poeder waarmee u de wespen bestrijdt is niet goed voor de longen en kan op termijn grote gezondheidsproblemen veroorzaken.


     
Reageren

Reageren