Wespen

In Nederland komen veel wespen voor. Vooral in de zomer komen wespen af op omgevingen waarin mensen actief zijn of waarin sporen van mensen te vinden zijn. Ongediertebestrijden.nl beschrijft op deze pagina de graafwesp, hoornaar, limonadewesp en houtwesp.
Hebt u overlast van wespen en wilt u een wespen nest gelijk laten bestrijden. Wij kunnen u aan adressen van erkende bestrijders uit uw buurt helpen. Zo bent u snel van de wespen af.

Wespenbestrijding

Voor een effectieve wespenbestrijding is het beter wanneer dat een gecertificeerde bestrijder doet. Zij hebben veel ervaring met wespennesten en weten hoe zij het beste de wespen  kunnen bestrijden met zo min mogelijk gif. Ook worden bijen vaak aangezien voor wespen en uitgeroeid. Dit zijn juist nuttige diertjes en kunnen op een betere manier verwijderd worden. Bijen zijn er namelijk al niet zo veel meer en zonder bijen geen bestuiving dus geen eten.

8 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Richard vastenhout 4 jaar geleden Reageren

  Zag net een nest zitten in de schuur
  10 bij 10 cm , zo te zien
  Wat kost het om dit te verwijderen
  Mvg
 • Annemiek 7 jaar geleden Reageren

  Wij hebben sinds eind september een aantal kuub hout liggen. Er zitten een aantal grote wespen in. We hebben er deze week al twee binnen gehad. Ze komen dus mee naar binnen met het openhaardhout. Het hout ligt op onze steiger.....buiten. Je zou zeggen dat ze dood gaan met deze temperatuur. Heeft iemand een oplossing.
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Annemiek,

   Heb je een foto van deze wespen? Waarschijnlijk gaat het hier om een houtboorder. Dat kan verder geen kwaad en steken ook niet.

   Groeten
   Tijmen
 • Adrie 9 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen, ik heb last van een wespennest bij de dak kapel,
  ze vliegen onder de dak rand van de kapel naar binnen en zitten
  tussen de buiten en binnen kant van de kapel. Binnen hoor ik een
  zagend geluid heel vreemd, wat kan ik het beste doen ze weg laten
  halen of gewoon laten zitten ? Kan alleen niet meer mijn raam open
  doen van kapel, anders komen ze naar binnen denk ik.
  Ben woonachtend in Oosterhout nb. Wat betreft voor bestrijding .
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   ik heb u een adres per mail gezonden.
 • Ronald 10 jaar geleden Reageren

  Geachte mevrouw, heer,

  Elke dag komen er wel drie tot tien wespen voor in onze huiskamer. Ik weet niet waar deze beestjes vandaan komen. Mijn vraag is dan ook hoe kan je hier achter komen. Wij hebben een oud huis (1920) met spouw en veel kieren en gaten. Indertijd hebben we in de tuin in een afgehakte boom wel een nest gehad, maar deze is verwijderd. Hoe kan ik nou erachter komen waar ze vandaan komen.
  groet,
  Ronald Folkerts
  • Tijmen 10 jaar geleden Reageren

   Hallo Ronald,

   Om deze tijd van het jaar heb je vaker last dat wanneer een wespennest op zijn eind loopt er wespen binnen in een ruimte terecht komen. Het is moeilijk om van binnenuit er achter te komen waar het nest zich bevindt. Het beste is om buiten te zoeken waar de wespen naar binnen gaan. Daar bevindt zich vaak het nest heel dicht in de buurt en kan het vandaar het beste behandeld worden. Even een poosje buiten in de buurt van de kamer posten en goed opletten of je de wespen ziet vliegen.

   Succes
   Tijmen
 • Wespennest verwijderen 10 jaar geleden Reageren

  Mooi artikel over de verschillende soorten wespen. De meeste mensen kennen alleen de limonadewesp, terwijl er dus wel degelijk meerdere soorten zijn. De hoornaar kom je niet zo snel tegen en ook de houtwesp is een beestje dat je niet zo snel kunt vinden.
Reageren

Reageren