Steenmarter Zutphen diervriendelijk weghouden uit uw woning of auto

Steenmarter Zutphen is natuurlijk een beschermd diersoort en mag u niet zomaar vangen of doden. Dit is wettelijk strafbaar en in principe zijn het prachtige dieren om naar te kijken. Helaas is het wel belangrijk dat de marter geen kans krijgt om bij u in de woning of auto te komen. De beestjes kunnen een enorme overlast veroorzaken met stank en rotzooi. Ze verstoppen zichzelf graag in huis om vervolgens er een enorme bende van te maken. Vooral s’nachts zijn ze actief waardoor u het idee heeft dat er een inbreker in huis zit. Gelukkig kan u de dieren diervriendelijk uit huis of onder uw motorkap vandaan halen.

Steenmarter Zutphen bestrijden met anti-marter spray

Anti-marter spray is ontwikkeld door Mustolet en bevat de geuren van de natuurlijke vijanden van de steenmarter Zutphen. Als dit geurtje door de marter geroken wordt dan zoekt hij snel een andere schuilplek en uw woning wordt overgeslagen. Het is belangrijk dat u eventuele kieren dichtmaakt of met anti-marter spray vol sprayt. De geur is voor de mens niet te ruiken en blijft een maand lang op de plek waar u de spray gebruikt heeft hangen. Na afloop van het gebruik van de spray kan u dezelfde spray een maand later opnieuw toepassen. De spray is verkrijgbaar voor € 24,95 in de shop van www.mustolet.com.

Wacht met de spray tot de steenmarter Zutphen uw woning verlaten heeft

Het is wel belangrijk dat u de spray niet gaat gebruiken als de marter nog in uw woning zit. De steenmarter Zutphen gaat vaak op jacht en dit is het moment om de spray toe te passen. Sprayt u al als de marter nog in uw woning zit? Dan zal de steenmarter een nieuw gat maken in uw woning om zo snel mogelijk weg te komen. Bescherm uw woning dus altijd pas nadat de marter zijn nieuwe hol verlaten heeft.


Reageren

Reageren