Steenmarter Zuidhorn huisvest een nieuwe familie

Sinds een aantal jaren is de steenmarter Zuidhorn een vaste inwoner van de stad. De bewoners horen het diertje s’nachts over straat rennen en komen regelmatig de ontlasting van het dier tegen in de tuin. De dieren zijn beschermd, maar kunnen een enorme ravage en overlast veroorzaken. De ontlasting kan erg stinken en soms leggen ze die midden in de dakgoot. Dit is te ruiken zodra u het raam even openzet om te luchten. Als u veel pech heeft dan komt de steenmarter Zuidhorn zelfs uw woning binnen om zich te nestelen in het dakbeschot. Het dier kan er een aardige troep van maken in uw dakbeschot met als resultaat dat u verwacht dat er een inbreker in huis is. Uiteindelijk ontdekt u dat de steenmarter Zuidhorn de dader is.

Controleer gaten en kieren voor de steenmarter Zuidhorn

Vaak vraagt u uzelf af hoe de steenmarter Zuidhorn familie in uw woning terecht is gekomen. Het beschermde diertje heeft vaak niet veel ruimte nodig om binnen te komen. Slechts een gat van 4 tot 5 cm is voldoende om doorheen te kruipen en het dier is binnen. Doordat het dier vanuit de natuur vrij speels is haalt de marter uw complete woning overhoop en worden kabels doorgeknaagd. De schade kan oplopen tot in de honderden euro’s. Het is verstandig om uw woning te controleren op gaten en kieren en deze dicht te maken voor de marter.

Steenmarter Zuidhorn wegjagen uit uw woning

Doorat de steenmarter Zuidhorn een beschermd diersoort is mag u het dier niet vangen of doden. Een oplossing om het dier weg te jagen is door de Mustolet anti-marter spray aan te brengen in uw woning. Breng de spray aan bij openingen in uw woning en een maand lang bent u verlost van de steenmarter. Na één maand brengt u de spray gewoon weer opnieuw aan. Bestel de spray online voor € 24,95 in de shop www.mustolet.com en u bent voorgoed verlost van de marters op een dier en milieu vriendelijke manier.
 

Reageren

Reageren