Zoekt u houtwormbestrijding, of boktorbestrijding Gelderland?

Bent u op zoek naar houtwormbestrijding Gelderland of boktorbestrijding Gelderland? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres!
In Gelderland komen de houtworm en de boktor regelmatig voor. Dat is deels te verklaren uit de grote hoeveelheid bos die er in de provincie te vinden is. Op deze pagina schrijven we over houtwormbestrijding en boktorbestrijding in Gelderland.

Houtworm en boktor

Houtwormen en boktorren zijn schadelijk voor uw houten meubels en andere interieurstukken. U herkent de aanwezigheid van houtwormen en boktorren aan kleine gaatjes die goed met het blote oog te zien zijn. Houtwormgaatjes zijn mooi rond, terwijl de ovale gaatjes afkomstig zijn van de boktor. Daarnaast zijn de gaatjes van de boktor groter: een paar millimeter, terwijl de houtwormgaatjes ongeveer een millimeter groot zijn.

Herkomst van houtworm en boktor in Gelderland

In Gelderland werden jaren geleden de naaldbomen gekapt en gezaagd. Het hout werd rechtstreeks in de boerderijen gebracht om als kaphout te dienen. De dikke balken, waar nog de zogenaamde wangen (de stukken bast die nog op de scherpe randen van de balken zichtbaar zijn) aan zaten, werden gebruikt in de kap. Die dikke balken vormen nu vaak het startpunt van de houtworm of boktor.
Ook de zogenaamde daksporen, gemaakt van dunne stammen en nog voorzien van bast of vellen, zijn populair bij houtwormen en boktorren: ze gebruiken die plekken om de eitjes uit te laten broeien.
Niettemin komen houtwormen en boktorren in Gelderland ook in nieuwbouwhuizen voor: het gebeurt regelmatig dat na een jaar of vijf opeens houtworm of boktor in een nieuwbouwhuis of in een aangebouwd stuk aangetroffen wordt.

Houtwormbestrijding Gelderland

Wilt u houtwormbestrijding bij u op een vakkundige manier laten uitvoeren zodat u er gegarandeerd vanaf bent? Dan kunnen we u helpen. Wij bestrijden al jaren de houtwormen in Gelderland in diverse plaatsen.
Eerst maken we de houtwormsporen schoon en stofvrij. Daarna bestrijden we de houtworm met een residueel werkend middel. Doordat dit houtwormmiddel dieper in het hout dringt, zullen de houtwormen op enig moment met de vloeistof in contact komen. Daarna gaan ze dood.
Het middel voor houtwormbestrijding werkt vele jaren, zodat ook de larven die uit de eitjes komen doodgaan wanneer ze met het houtwormmiddel in aanraking komen.

Boktorbestrijding Gelderland

U kunt echter niet alleen voor de houtwormbestrijding in Gelderland maar ook voor boktorbestrijding in Gelderland bij ons terecht.
Waar we de houtworm bestrijden door het hout te besproeien, roeien we de boktor uit door de balken te injecteren. We brengen daarvoor speciale pluggen in het hout. Deze pluggen zijn hol en beschikken over een paar uitgangen. Voorin de plug zit een balletje dat de voorraadkamer afsluit. Onder hoge druk brengen we vloeistof in de plug waarna het via enkele uitgangen het hout binnendringt. Wanneer er genoeg vloeistof in het hout zit, sluit het balletje de uitgang af. Op deze manier kunnen wij de vloeistof diep in het hout aanbrengen, zodat ook boktorren in het hout volledig uitgeroeid worden.

Houtwormbestrijding Gelderland of boktorbestrijding Gelderland nodig?


Zoekt u een specialist in houtwormbestrijding of boktorbestrijding in Gelderland? Dan helpen we u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Reageren

Reageren

Bel direct +0031 621276531