Boktor bestrijden

Je hebt houtworm en je hebt boktor. Boktor bestrijden is veel ingrijpender dan een houtwormbestrijding. Boktor zit veel dieper in het hout en vreet veel grotere gangen. Er is een wezenlijk verschil in bestrijding tussen die twee.

Boktor bestrijding

Om een goede boktorbestrijding uit te voeren is het van belang om alle boorgangen goed schoon te krabben. Wanneer dat gebeurt is moeten we al het houtwerk goed stofvrij maken en daarna kunnen we het behandelen met een langdurig werkend middel. Daarnaast is het beter om de balken ook te injecteren met het middel.

Boktor bestrijden met injecteren

Bij het injecteren van het hout gebruiken we speciale pluggen. We boren eerst een gat in het hout tot ongeveer ¾ diepte van de balk. Daarna slaan we er een plug in. Deze pluggen zijn speciaal om vloeistof in de balk te brengen. Er zit een kogeltje in die drukt naar achteren op het moment dat we de vloeistof erin spuiten en als we stoppen sluit het kogeltje de weg terug af. Ook zitten er enkele gaatjes in waardoor de vloeistof in het hout kan dringen.

injecteren houtworm
Kaartje.png

Boktor bestrijden zelf doen

Het is mogelijk om zelf bestrijdingen uit te voeren maar ik zou het u voor boktor bestrijden zeker niet aanraden.

  • Boktor zit diep in het hout. Het middel moet je ver in de balk kunnen brengen.
  • Bestrijdingsmiddelen voor particulieren hebben een minder krachtige werkzame stof.
  • De balken moet u wel zelf kunnen injecteren door met veel druk het middel in de balk te brengen

Wilt u een boktorbestrijding waarbij u een garantie krijgt laat deze dan door een gecertificeerde boktor bestrijder uitvoeren.

Boktor bestrijding

uit laten voeren door een gecertificeerde bestrijder?
Reageren

Reageren