Wespennest verwijderen kosten

Speuld – Het aantal wespenplagen is in 2013 toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit een onderzoek door Ongediertebestrijden.nl. Niet alleen wespenbestrijders in het hele land geven aan dat ze meer wespennesten hebben bestreden, online onderzoek bevestigt dat het aantal zoekopdrachten naar wespenbestrijders en het aantal aanvragen voor bestrijdingen van wespen is toegenomen. Lees het volledige artikel plús wat wespenbestrijdingen kosten.

 

Wespennest verwijderen: verschuivingen

Over het geheel genomen blijkt de warme zomer van 2013 een goede zomer geweest te zijn voor wespen: er werden in het hele land veel wespen en wespennesten waargenomen. Opvallend is echter dat niet overal evenveel wespennesten en wespenplagen werden gemeld. Waar vorig jaar vooral de Achterhoek last had van het ongedierte, bleken de wespen hun wespennesten dit jaar vooral in het midden van het land te hebben. Wespenbestrijders uit alle windstreken van het land gaven deze verschuiving ook aan: uit onderzoek van Ongediertebestrijden.nl onder deze wespenbestrijders bleek dat wespenbestrijders in het noorden van het land tot de zomer minder wespennesten moesten verwijderen dan in het jaar ervoor, terwijl wespenbestrijders in Gelderland en Utrecht juist meer werk hadden.

Dit beeld wordt ook bevestigd door een online onderzoek dat door Ongediertebestrijden.nl werd uitgevoerd: vooral in de regio’s Apeldoorn en Amersfoort bleek aanzienlijk meer vraag naar wespenbestrijders. Opvallend is dat uit het onderzoek ook blijkt dat veel mensen die last hebben van wespen zoeken naar ‘wespenbestrijding kosten’ en ‘wespennest verwijderen kosten’.

wespennest verwijderen

Zoals u in de grafiek hierboven ziet was het in het voorjaar vorig jaar erg rustig (blauwe lijn) er werd weinig gezocht op wespennest verwijderen. De piek lag echt in begin augustus terwijl de piek dit jaar (rode lijn) ligt op eind juli. Maar in tegenstelling tot vorig jaar zijn er in de aanloop naar de piek zijn  al veel wespennesten verwijderd.

Wespennest verwijderen: kosten

Uit het onderzoek dat onder de wespenbestrijders werd gehouden, blijken een aantal opvallende zaken. Zo liggen de prijzen van veel wespenbestrijders in het land niet heel ver uit elkaar, maar kan een wespennest verwijderen kosten met zich meebrengen die elders in het land niet worden gerekend. Wie in Noord-Nederland een wespennest wil verwijderen, betaalt soms tot wel € 40 minder dan wie in West-Nederland woont en last heeft van wespen. Wespenbestrijders in die provincie rekenen voor een wespennest verwijderen kosten die oplopen tot meer dan € 100.

Het is dan ook duidelijk dat sommige wespenbestrijdingen meer kosten dan anderen. Ongediertebestrijden.nl zet de wespenbestrijding kosten hieronder voor u op een rijtje.

Wat kan een wespenbestrijding kosten?


Wat kan een wespennest verwijderen kosten? Ongediertebestrijden.nl zet het voor u op een rijtje:

Provincie/Regio Kosten wespennest verwijderen
Groningen € 60
Friesland € 60
Drenthe € 55
Overijssel € 45 - € 55
Flevoland € 45
Gelderland € 50
Utrecht € 55 - € 85
Noord-Holland € 75 - € 100
Zuid-Holland € 55 - € 85
Noord-Brabant € 60
Zeeland € 55
Limburg € 55


Let op: dit overzicht (wespenbestrijding kosten/wespennest verwijderen kosten) is niet allesomvattend. De prijzen kunnen per regio, bestrijder en situatie verschillen. Wilt u een bestrijder bij u uit de buurt dan kunt u via de knop ‘Bestrijder aanvragen’ op deze pagina uw gegevens invullen en dan mail ik u een adres toe. U kunt deze bestrijder dan eerst bellen en zijn prijs opvragen. Ongediertebestrijden.nl is niet aansprakelijk voor prijswijzigingen, offertes en facturen voor wespenbestrijding.

53 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • bianca vermeersch 8 jaar geleden Reageren

  halli
  wij hebben al een hele zomer last van wespen. er is 2 x een bestrijder geweest heeft 1 x onder de dakpannen gespoten . We hebben er last van op zolder ze zijn half levend en soms al dood. .
  Dit bedrijf kan dus geen nest vinden weten niet meer wat ze kunnen doen. Ik zit nu letterlijk met mijn handen in me haren want k kan nu mijn zolder niet gebruiken. ik ben erg bang voor wespen en ik wil gewoon van het probleem af zijn.
  help!!!!!
 • Heidy 8 jaar geleden Reageren

  Bij ons thuis vliegen de wespen af en aan richting de schoorsteen, deze is niet meer in gebruik alleen ik denk dat ze zo tussen de buitenmuur en de na geïsoleerde zolder muur inkomen. Maken de wespen de isolatie en gips platen kapot of kan ik rustig wachten tot het seizoen voorbij is en de schoorsteen begin volgend jaar (maart bijvoorbeeld) dicht laten zetten zodat de ingang dicht is en het (niet zichtbare) nest laten zitten.
  Ik hoor het graag!
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   meestal zitten de wespen in de spouw van de schoorsteen en vliegen ze door een stootvoeg naar binnen. Wanneer je er geen overlast van hebt zou ik ze laten zitten.
 • Mark 8 jaar geleden Reageren

  Hoi Tijmen,

  Als je me kan helpen aan een betrouwbaar adres in Utrecht heel graag. Ze zitten onder de dakrand en met het oog op mijn jonge dochter heb ik liever geen nest zo dichtbij. Ik heb het idee dat ze ook door de spouwmuren komen.

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Groet,
  Mark
 • Egbert 8 jaar geleden Reageren

  Dag Tijmen, aan onze schuur is een vogelnestkastje bevestigd. Geen vogels, maar wel hebben wespen bezit genomen van dit nestkastje.
  We hebben er geen last van en de diertjes zijn ook (nog) niet agressief. Rustig laten zitten of door vakmensen laten verwijderen?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Egbert,
   Als er geen overlast is gewoon laten zitten. Ook wespen zijn nuttige beestjes.
   Tijmen
 • Katrien 8 jaar geleden Reageren

  Hoi,
  Er zit een ondergronds wespennest in onze tuin, onder de heg. Afgelopen weekend was ik daar onkruid aan het weghalen en ben toen flink gestoken, 5 keer in handen en enkels, erg pijnlijk. Verder heb ik in die border nooit last gehad van agressieve wespen, maar nu trok ik waarschijnlijk aan de plant vlak bij de ingang. Er zoemen nu nog telkens wat wespen rond de ingang. We hebben 2 kleine kinderen maar die komen niet zomaar op die plek (achterin de border). Is het verstandig om dit nest weg te laten halen of kan ik het net zo goed laten zitten? Of wordt het dan nog veel groter?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Als je ze weet te zitten en je kunt er omheen. Laat de wespen dan overleven. Eind van het jaar gaan ze vanzelf dood. Wespen zijn namelijk éénjarig. Ze doen ook nuttig werk.
   Tijmen
 • Angela 9 jaar geleden Reageren

  Ik merkte vanavond dat er wespen af en aan vliegen achter op mijn balkon in Amsterdam. Ze gaan het gebouw in bij de dakplaat onder en bij mijn bovenraampje. Ze komen niet binnen in huis, ook niet als ik de deur open laat staan.

  Wat is een goede verdelger die ik kan bellen en hoeveel kost zoiets?
 • john 9 jaar geleden Reageren

  hallo ik heb een wespennest in de koniferenhaag ontdekt
  van ongeveer een voetbal groot
  waneer is de beste tijd om deze te verwijderen ??
  heb er nog geen last van maar met kleine kinderen is het een onprettig idee.
  graag uw reaktie.
 • Menno 9 jaar geleden Reageren

  Ik heb wespen die tussen de straatstenen van de oprit zitten. Over een lengte van 8 meter bij 3 meter zitten allemaal gaten met daarom heen zandheuveltjes waar ze uit/in kruipen.
  Hoe zijn die te bestrijden zonder dat al mijn stenen eruit moeten?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Dit is niet te bestrijden. Een oplossing kan zijn om in plaats van zand grind tussen de stenen aan te brengen.
 • Nancy 9 jaar geleden Reageren

  Hallo,

  Sinds kort zie ik veel wespen op mijn balkon. Ik woon drie hoog boven garages, onder het platte dak. Ik zie ze verdwijnen in de spleet van de spouwmuur tussen mij en de buren in.

  Kunt u mij de naam doorgeven van het bedrijf dat ik het best kan benaderen svp ? Ik woon in Roosendaal, Noord Brabant.

  Alvast dank voor uw reactie !
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Nancy,
   Een adres per mail naar je verzonden.
   tijmen
 • Annemarie 9 jaar geleden Reageren

  Hoi,

  ik heb meerdere gaatjes naast elkaar in de tuin zitten waar wespen af en aan vliegen. Ik heb een dochtertje van vijf dus wil er graag vanaf. Ze zitten bij de achterdeur nl....
 • elvira 9 jaar geleden Reageren

  hoi, ik heb een wespennest inder mijn dakgoot zitten bij het slaapkamer raam, erg vervelende aanvlieg route ben als de dood dat ze binnen zitten en mijn katten of honden gaan jagen ik durf hier niks zelf aan te doen aangezien het er echt heel veel zijn (iedere keer als ik kijk stuk of 15 a 20 en ook verschillende groottes)
  iemand voor mij een verwijderingsadres in lelystad
  die dit zo snel mogelijk zou kunnen doen
 • Anthony 9 jaar geleden Reageren

  Hoi. Ik woon in de omgeving rotterdam en ik heb waarschijnlijk onder mijn dakgoot een wespennest ondekt, want er vliegen er zoveel rond! Zal de randen van mijn raam het volhouden, of adviseer u me om toch een bestrijder te vinden? Alvast bedankt voor uw hulp!
 • Sanne 9 jaar geleden Reageren

  Hallo,

  Sinds vandaag ontdekte ik bij de drempel van de voordeur een klein gat in het zand tussen de tegels (voegen van zand) waar wespen in en uit vliegen. Ik vraag me af of ik daar wat mee moet. Ik heb nog geen wespen binnen gezien, maar omdat ik de deur regelmatig gebruik twijfel ik wat te doen. Ook las ik hier in verschillende berichten over dat het niet meteen weggehaald hoeft te worden en het ook om een solitaire wespennest (?) kan gaan. Enig advies?
 • Hanne 9 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,

  er zit een, beginnend (sinds vandaag regelmatig in en uit gevlieg), wespennest in de compostbak, die dichtbij mijn keukenraam en -deur staat. De onderste klep moet open om bij het nest te komen. Dat doe ik liever niet zelf. En het nest zit te direct in mijn leefomgeving om het te laten zitten.
  Vraag 2: hoe giftig zijn de bestrijdingsmiddelen? Ik verzamel biologische compost in de bak!
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Hanne,
   Wanneer je er geen last van hebt zou ik het laten zitten. Wanneer dat niet kan moet er een poeder in gespoten worden wat wel giftig is. Ik weet niet of dat kwaad kan maar zou zo wie zo dat risico niet willen nemen. Het lijkt me beter om dat gedeelte van compost waar dat nest zit weg te doen.
 • denise 9 jaar geleden Reageren

  hoi , ik heb een vraag bij mij voor in de tuin komen best wel veel wespen bijen weet het niet precies uit de grond en zie ze dan ook echt terug er in kruipen
  heb er al heet water in gegooid maar het is zo diep dat ik zo al 5 liter kwijt was ,
  ik woon in eindhoven en ik wil hier echt van af
  wi niet dat mijn dochtertje dadelijk een keer gesoken wordt

  groetjes denise
  hoop iets van iemand te horen wat te doen en wie mij zou kennen helpen
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   ik heb u een adres per mail gezonden
 • Jos Angevaare 9 jaar geleden Reageren

  Hi Tijmen,

  Wij wonen in Hillegom, de rand van Noord en Zuid-Holland. 2182 ZA

  Het blijkt dat in de schuur zich een wespennest heeft gevestigd. We komen niet frequent in de schuur maar nu zeker niet meer. Kan je ons een bestrijder adviseren?

  Dank je,

  Jos
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   ik heb u een adres per mail verzonden
 • Dirk van mourik 9 jaar geleden Reageren

  Hallo,

  Er bevindt zich een beginnend wespennest bij mij in de schuur. Momenteel heb ik er geen last van, maar ik vraag me af of dit zo blijft naarmate het nest blijft groeien.

  Met vriendelijke groet,

  Dirk
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Tja dat weet ik natuurlijk ook niet. Ik hoor het wel als het niet zo is.
 • karry 9 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,
  Ook ik heb een spleetje onder het dakoverstek van de dakkapel waar ik veel wespen in en uit zie gaan. Er is niets te zien vanwege de bouwconstructie, maar dit kan niet veel goeds betekenen.
  Heb je adres voor een wespenbestrijder die me kan adviseren wat nu te doen? Ik woon in Utrecht.
  Bvd, groet, karry
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   per mail een adres naar je verzonden.
 • Fred 9 jaar geleden Reageren

  Goedemorgen,
  ik heb gisteren een wespennest ontdekt in een oude, niet meer in gebruik zijnde afvalcontainer bij ons in de tuin. De beestjes komen in die container via een gaatje onder de deksel. Dat heb ik maar even dichtgemaakt. Is dat slim?
  Wat kan ik verder nog doen?
  Van mij hoeven ze niet perse dood gemaakt met bestrijdingsmiddelen, maar wil ook overlast voorkomen.
  Hoor graag!
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Fred,
   Wanneer je er geen last van hebt is het prima om ze te laten leven. Ook deze beestjes doen goed werk. Misschien kun je de container iets aan de kant rijden. Als je dat voorzichtig doet steken ze niet. Nu je het gaatje hebt dichtgestopt zullen ze vast een ander gaatje proberen te maken. Het is een illusie dat het ophoudt.
   Groeten
   Tijmen
 • romy 9 jaar geleden Reageren

  hi iedereen,

  ik woon in amsterdam op de vierde verdieping en sinds een paar dagen komen er wespen binnen via een spleet in tussen mijn raamkozijn en de muur. Ik hoor hiertussen ook wat gezoem. Weet iemand een goede vedelger in Amsterdam?
  Dankjewel alvast!
 • tanja 9 jaar geleden Reageren

  hallo

  wij zien dat er wespen bij ons de overkapping in vliegen. waarschijnlijk nest? kunnen jullie daar ook iets aandoen? ze zitten namelijk in de schroten van de overkapping. Wat zijn de tarieven?
  met vriendelijke groet,
  Tanja Stuart
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Even het formuliertje op de site invullen Tanja dan kan ik aan de hand van postcode zien welke wespenbestrijder er bij je in de buurt zit.
 • sam 9 jaar geleden Reageren

  We hebben ieder jaar last van wespen. 2 jaar geleden 's ochtends een stuk of 7 in de douche. Mijn echtgenote werd daar aangevallen en ook geprikt. Vorig jaar ook weer regelmatig een paar in huis maar geen directe problemen ondervonden. Dit jaar alweer een agressieve wesp op zolder en vanochtend ook op de slaapkamer. Koste heel wat moeite en stress voor ons en de wesp om deze onschadelijk te maken. Ik heb vorig jaar 2 nesten gevonden op zolder maar lees overal dat deze eenjarig zouden zijn, dus verder nogniets ondernomen.
  Is het wijs om nu toch maar een bestrijder te laten komen? (prov. Groningen).
 • Miranda 9 jaar geleden Reageren

  Een aantal weken geleden vielen parende wespen onder de pannen uit. Nu zien we regelmatig wespen. Op zolder hebben we ook dode wespen gezien. We zien de laatste tijd ook wel eens lange dunne vliegende insecten die zwart en geel gekleurd zijn (niet gestreept) wat denk ik jonge wespen zijn. Mijn man is allergisch voor wespen. We zoeken dus snel een verdelger in omgeving Boekel. Alvast bedankt.
 • Thea 9 jaar geleden Reageren

  Ik heb de laatste 5 dagen zeker dagelijks wesp(en) binnen gehad.
  Het zijn er telkens maar 1 of 2.
  Maar het is nu toch nog helemaal geen tijd voor wespen?
  Soms zijn ze ook heel suf.
  Ik ben vooral bang dat mijn zoontje ze in zijn mond stopt.
  Omdat ze vaak ook op de grond zitten/liggen.
  Zit er nu misschien een nest ergens in huis?
  De buren hebben nergens last van?
  Wie kan mij adviseren?
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Thea,
   Dit is het moment dat de wespen weer begonnen zij om de nesten te maken. Nu is het allemaal nog in een beginstadium. Wel vreemd dat ze nu al elke keer binnen komen. Kun je buiten ook niet wat af en aan zien vliegen. Vaak onder de pannen of bij een dakkapel.
 • Robbert Schild 9 jaar geleden Reageren

  graag adres wespenbestrijding regio deventer
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   per mail naar je verzonden Robbert.
 • Koos 9 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen, bij mijn moeder (85 jaar) in de voortuin/in het siergras zit een wespennest. Er zijn vorige week 2 mannen (van de gemeente? Dat wist ze niet meer) wezen kijken en die vertelden dat er 's middags iemand langs zou komen om het te verwijderen en dat zou 60 euro kosten. Helaas is er niemand geweest, dus ze heeft deze week gebeld met gemeente of woningbouwvereniging (sorry, maar ze weet niet meer precies met wie) en die vertelden dat ze iemand anders moest bellen (een bedrijf wss). Dat heeft ze gedaan maar die vragen 120 euro (voorrijkosten etc.). Dat kan ze niet betalen. Ze woont in een dorp tussen Den Bosch en Oss in Noord Brabant. Heb je advies of een goede en goedkopere verwijderaar? Vriendelijke groet, Koos
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Koos,
   Ik heb je een adres per mail verzonden.
   Tijmen
 • Jacqueline 9 jaar geleden Reageren

  Hallo Tymen,
  Onder de dakpannen zie ik een wespennest.
  Wanneer kan ik dit verwijderen, zonder risico?
  Ik ben namelijk allergisch voor wespeprikken.
  Vriendelijke groet,
  Jacqueline
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Jacqueline,
   Een wespennest kan soms tot december of januari wel actief zijn. Wanneer je er geen wespen meer in of uit ziet vliegen kun je deze weghalen. Maar als je allergisch bent zou ik hem nu door een bestrijder laten verwijderen en niet het risico nemen
   Groeten
   Tijmen
 • Hans 9 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen (en lezers)

  Dank voor je advies en en mede bezitters van ongedierte (wespen), dank voor jullie reacties.
  vanmiddag (zaterdag) wespennest ontdekt onder de dakgoot (nav een paar wespen op zolder), site & reacties gelezen, ongedierte bestrijding Eemland gebeld,... komen morgen (zondag) nest verdelgen tegen €50,-.
  vriendelijk, snel en leuke prijs.

  mvg
 • jacob 9 jaar geleden Reageren

  Ik heb wespen in huis en ze komen van de overloop maar kan geen nest vinden. Eenmaal uit hun schulp vliegen ze naar de voordeur en blijven daar tegen het raam van de buitendeur zitten. Ze zijn niet bijster agressief want ik kan ze zo in de stofzuiger krijgen. Mijn jongste dochter heeft spul op de ramen gespoten en ze vallen dan uiteindelijk dood neer. Soms heb ik dagen dat er geen wesp komt maar soms komen er wel een stuk of vijftien. Heb er nu ongeveer vijftig opgeruimd. Verder komen ze nergens. Kwestie van deuren dichthouden. Wat te doen?
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Jacob,
   Het is goed om eens buiten aan de zonkant van het huis een poosje te gaan staan kijken of je ergens wespen in en uit ziet vliegen. Waarschijnlijk onder de pannen of bij een dakkapel waar ze in en uit vliegen en daar een nest hebben. Als het 's nachts donker is brand er wellicht een lampje op de overloop waar ze op af komen.
   Groeten
   Tijmen
 • Kim 10 jaar geleden Reageren

  Wij hebben een nest van een hoornaar in de spouw van de keuken zitten. Hoe kunnen we deze het beste bestrijden? En kunnen ze ook binnen komen?
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Hallo Kim,
   Het beste is om een wespenpoeder rechtstreeks in het nest te spuiten. Hoornaars doen op zich niet direct kwaad maar wanneer deze lastig gevallen worden dan steken ze wel. De pijn/steek kan vervelender zijn als van een wesp. Wanneer je de gang dichtstopt is de kans wel heel groot dat de hoornaars binnenkomen.
   Ik adviseer je om wanneer ze in een spouw zitten deze door een gecertificeerde bestrijder te laten verwijderen. Het middel wat zij gebruiken is effectiever dan hetgeen voor consumenten te koop is.
   Groeten
   Tijmen
 • Jaap van der Laan 10 jaar geleden Reageren

  Mijn naam is Jaap; ik heb niet veel te besteden en nu heb ik een wespen-nest in mijn tuin ontdekt....Help, help[, hoe kom ik zo snel mogelijk hiervan af? Elke reactie die mij kan help[en van dit probleem af te komen is welkom. Je kunt mij bellen op 033-8885581, ik ben je reuze dankbaar.
  Jaap
  • Tijmen 10 jaar geleden Reageren

   Hallo Jaap,
   Dat je nu een wespennest hebt ontdekt wil niet zeggen dat deze weg moet. Wespen doen ook veel goed in de natuur en zijn nuttige beestjes. Zo lang je er geen last van hebt kun je deze best laten zitten. Wespen zijn éénjarig en gaat eind van het jaar vanzelf dood. Het kost je dan ook niets. Zelfs dit advies niet :-)
   Groeten
   Tijmen
 • emke 10 jaar geleden Reageren

  Hoi Tijmen,
  Met jouw hulp vond ik een kundig wespenbestrijdersduo. (Ongediertebestrijding Eemland). Ze kwamen dezelfde dag nog, De klus was snel geklaard en de kosten vielen mee (50,-) Dank!
  Groet,
  Emke
 • kees van kralingen 10 jaar geleden Reageren

  Wespen vliegen aan via een spleet in de dakgoot die zich op slechts 2 meter hoogte bevindt boven de voordeur.
  • Tijmen 10 jaar geleden Reageren

   Ja dit soort plaatsen komen vaak voor als wespeningang. Ze maken dan vaak een nest in de spouw of op het dakbeschot. Soms kunnen ze daar in oudere huizen ook verder naar binnen en zie je vaak op zolder zo'n wespennest.
   Groeten
   Tijmen
Reageren

Reageren

Bel direct