Vlooien in huis bestrijden

Vlooien komen regelmatig voor in huizen. Wanneer u een huisdier hebt, kan deze besmet zijn met vlooien. Ook zonder huisdieren kunt u echter vlooien in huis krijgen. Het is dan zaak om ze effectief te bestrijden. Hoe kunt u vlooien in huis bestrijden? Wij beschrijven het in dit artikel. U kunt ook gelijk hier het bij u uit de buurt opvragen.

Hoe werken vlooien?

Vlooien zijn natuurlijk heel vervelend omdat ze bijten en bloed opzuigen. Het probleem ligt echter in de eitjes: die liggen in ruststand te wachten totdat ze bewegingen of trillingen voelen. Daardoor ontpoppen ze zich, waarna ze u of uw huisdier te bespringen om voedsel (uw bloed) te krijgen.

Vlooienplaag in huis bestrijden en geen huisdieren?

Hoewel vlooien zich vaak ophouden in de vacht van huisdieren, kunt u ook zonder huisdieren vlooien in huis krijgen. Het is namelijk mogelijk dat u ergens bent geweest en dat er in dat huis vlooien aanwezig waren. Waarschijnlijk lagen er eitjes op de grond die aan uw schoenen zijn blijven plakken en zodoende meegereisd. En wat dacht u van een gast die de ongewenste diertjes heeft meegebracht?
Wat de oorzaak dan ook geweest moge zijn, u kunt vlooien in huis bestrijden op de hieronder beschreven manier.

Vlooien in huis bestrijden en wel huisdieren?

Hebt u huisdieren? Zorg dan dat u eerst bij de dierenarts een middel haalt om de vlooien op uw huisdier aan te pakken. Uw huisdier is immers meestal de bron en dus de beste start om een vlooienplaag in huis te bestrijden.
Wanneer u uw huisdier hebt behandeld, kunt u de overige vlooien in huis aanpakken.

Methode om vlooien in huis te bestrijden

Stofzuig eerst het hele huis goed en gooi de stofzuigerzak direct weg. Vervolgens kunt u alle naden en kieren goed behandelen door deze in te spuiten met een spray.
Let goed op welke spray u koopt: de werkzame stof in de spray is namelijk het belangrijkst.
Middelen die door een ongediertebestrijder worden gebruikt, hebben een veel hogere werkzame stof dan de middelen voor particulieren. Hoe hoger de werkzame stof, hoe beter u de vlooienplaag in huis kunt bestrijden.
Hebt u echt alle randen, kieren en naden, waaronder de naden van uw houten vloer, goed behandeld? Denk dan niet dat u er het beste aan doet om dan uw huis een poosje te verlaten en ergens te gaan logeren: er zijn hoogstwaarschijnlijk nog eitjes overgebleven. Omdat ze niet eerder ontpoppen dan wanneer ze trillingen voelen, moet er in uw huis geleefd worden. Zo komt u het beste van de vlooien in uw huis af.

Wil je zelf aan de slag dan kan ik je deze vlooienbestrijdingsmiddelen aanbevelen

Reageren

Reageren

Bel direct