Honden vlooien

Een hond die last heeft van de hondenvlooien is behoorlijk vervelend. Hij bijt, krabt of likt zich kale plekken. En zolang de hond rondloopt hebt u misschien zelf nog niet zo’n last van vlooienbeten, maar de kans bestaat dat u er ook last van krijgt. Zeker wanneer de hond bijvoorbeeld een tijdje niet boven is geweest. De vlooien zijn dan dringend op zoek naar bloed. Een effectieve vlooienbestrijding is dan raadzaam.

Hondenvlooien in huis

Wanneer uw hond last heeft van vlooien dan hoeft dat niet eens  de honden vlo te zijn. De kans is groter dat het de katten vlo is. Dat is namelijk de meest voorkomende soort. Het meest komt de katten vlo voor en die kunnen net zo makkelijk op een hond of een mens zitten als op een kat. Het eerste zult u merken dat uw hond zich begint te likken, bijten of krabben. Dan ontdekt u dat uw hond last heeft van de vlooien. Deze moet u dan zeker direct bestrijden. Maar het ergste is eigenlijk dat uw huis onder de vlooien of eigenlijk beter gezegd onder de vlooieneitjes of de vlooienlarven zit. Want de vlooien die u op de hond ziet is maar een klein percentage van het geheel. Een volwassen vlo kan 4 tot 8 eitjes leggen na elke bloedmaaltijd die zich tussen de 4 tot 6 weken ontwikkelen van ei naar volwassen vlo.
Er liggen dan ook  vele en vele malen meer eitjes en larven op de vloer dan uw hond aan vlooien heeft. Die gaan u allemaal nog lastig vallen als u daar niet direct wat aan gaat doen.

Hondenvlooien bestrijden

Het maakt in feite niet uit of u last heeft van de honden vlooien of de katten vlooien, die vervelende beestjes moet u zo snel mogelijk kwijt. U kunt het beste gelijk een anti vlooienmiddel bij de dierenarts halen en die bij uw hond toedienen om de volwassen vlooien te doden. Daarna moet u ook alle vloeren de naden en kieren laten behandelen door een ongediertebestrijder of zelf aan de slag gaan. Daarvoor kan ik je deze vlooienmiddelen aanbevelen Deze mensen zijn gedreven om met een zo laag mogelijk concentraat deze katten of hondenvlooien dood te krijgen. Deze middelen hebben tegenwoordig een zo effectief werkzame stof dat de huisdieren en mensen er geen last van hebben, maar deze hondenvlooien het snel afleggen. Denk niet dat wanneer u op vakantie gaat het nadien wel over zal zijn. Een pop kan lange tijd in rust verblijven voordat hij een trilling voelt en ontpopt tot vlo. Een vlooien behandeling is echt noodzakelijk. Ook is het van belang dat er na een honden vlooien behandeling ook altijd in huis geleefd blijft worden. Want dan ontpoppen de vlooien zich door de trillingen en komen ze het snelst met het middel in aanraking.

Hondenvlooien op mensen

Ja ook deze hondenvlooien of kattenvlooien kunnen zeker op mensen springen. Zolang uw hond er loopt dan hebt u niet direct last dat ze op u springen. Maar zo gauw de hond even op vakantie is of u heeft de hond weggedaan dan hebben de vlooien ook erge honger en zullen u zeker bespringen. Ook wanneer uw huisdier altijd wel even bovenkwam en de laatste tijd niet meer. Dan zult u boven ook echt wel besprongen worden door de vlooien. Wees er maar niet gerust op hoor ze lusten uw bloed ook.

Reageren

Reageren

Bel direct