Vliegenplaag

U hebt niet één, twee of drie vliegen in huis maar tientallen. We spreken dan van een vliegenplaag. Maar hoe komt u nu van zo’n vliegenoverlast af. Eigenlijk moeten we uitzoeken waar zo’n vliegenplaag oorspronkelijk vandaan komt. Dan kunnen we pas effectief de vliegen bestrijden.

Vliegenplaag in huis

Hebt u binnenshuis een vliegenplaag? Dan is het van belang om eerst eens uit te zoeken om wat voor een soort vlieg of het gaat. Er zijn namelijk vele verschillende soorten vliegen. En deze verschillende soorten kunnen een verschillende oorzaak hebben dat u een vliegenplaag in huis hebt. De ene vliegenplaag komt namelijk vanaf rottend vlees een andere vliegenplaag kan vanaf voedsel komen maar hebt u een kapot riool dan hebt u weer last van een andere soort vliegenplaag in huis. Met een grote kans op het verspreiden van ziektes.
Weet u welke vliegensoort het is dan kan de bron worden aangepakt en raakt u van de vliegenoverlast af. Weet u niet om welke vlieg of het gaat dan kunnen wij die voor u determineren. Stop een aantal vliegen in een kokertje en stuur die naar mij op. Wij kunnen u dan verder helpen. (de kosten voor determinatie bedraagt € 60,- excl. b.t.w)

 

Zelf aan de slag?

Dit zijn de middelen die ik ook gebruik

63 reacties op dit onderwerp

Geef hier uw review
 • Angelique 9 maanden geleden Reageren
  Mevr
  Groene vliegen
 • Angelica 5 jaar geleden Reageren

  Hallo, heb sinds 7 weken last van vliegjes, eerst dacht ik dat het rouwvliegjes waren want mijn aloë planten gingen dood, heb daar aaltjes voor besteld en mijn planten behandeld, na 4 weken gaf ik het op want de vliegjes waren er nog steeds, dus dat waren geen rouwvliegjes. Heb mijn potgrond veranderd, specciaal voor aloë planten en nog zijn de vliegjes er om radeloos van te worden. Heb de bouwvereniging erbij gehaald omdat ik een video ggemaakt had van de vliegjes waar ze vandaan komen. Ze zitten bij mij in de woonkamer en in de keuken op het raam nu, boven het raam zit een zwarte strip en daarboven een rooster, het rooster is eruit gehaald en schoongemaakt door de bouwvereniging en ik moest het rooster maar dichthouden, maar de vliegjes zijn er nog steeds. Ik zie ze onder de zwarte strip wegkomen, en de bouwvereniging zegt dat het niet kan, en zo zie ik het op video ook. Heb ook de ongedierte bestrijding gebeld en uitgelegd en ook deze man zegt het is bouwkundig dus de bouwvereniging moet dit oplossen omdat ik het huur. Maar daar doen ze net alsof ze gek zijn. Woon 20 jaar hier en nooit last gehad van vliegjes, ook mijn andere buurvrouw heeft hetzelfde als ik, wel raar toch.en nog blijven ze zeggen is niet bouwkundig. Ben nu aan het stofzuigen voor een paar dagen maar wil er vanaf, wat kan ik hier nu het beste aan doen?
 • Thijs 5 jaar geleden Reageren

  In oktober 2017 kochten wij een woning. Toen het zomer werd, zag ik op een dag, toen ik naar boven ging, plots een twintig-tal grote dikke 'zwarte' vliegen op het raam zitten. Ruit open gedaan en naar buiten gejaagd. De volgende dag opnieuw een tiental, ruit open en naar buiten gejaagd. Enkele uren later opnieuw. De ganse zomer hebben we last gehad van die vliegen. Opvallend is dat ze traag vliegen, lui lijken te zijn (gemakkelijk te vangen) en niet lang leven. Vanalles van middeltjes geprobeerd, waaronder een insecticide. Regelmatig gespoten in gleuven en gaatjes en toen minder last gehad. Na de zomer geen vliegen meer gezien. Nu bijna een jaar later, zien we sinds enkele weken opnieuw hetzelfde probleem. Ondertussen hebben we een dochtertje en situeert het probleem zich in de open ruimte voor haar slaapkamer en in haar slaapkamer. Ik wil geen insecticide gebruiken, want zowel overdag als 's nachts slaapt ze in haar slaapkamer.
  Iemand een idee waar deze zouden kunnen vandaan komen (ik denk niet dat er ergens een dood dier op zolder of tussen het plafond zit)? Iemand een goeie tip om er van af te raken of om ze te vangen?
  Alvast bedankt!
 • Ann 5 jaar geleden Reageren

  Ik heb een zonwering (rolgordijn) aan de buitenzijde van de dakkapel hangen en daar zitten inmiddels veel geplette vliegen tussen helaas. Als ik de zonwering naar beneden laat gaan, dan vallen er tientallen slaperige vliegen uit. Deze vliegen dan uiteindelijk weg. Maar 2 maanden later is het weer zover. Inmiddels overweeg ik om de zonwering tijdelijk te laten verwijderen en deze goed te laten reinigen. Als ik het bovenstaande allemaal lees, lijkt dit eigenlijk het enige om de plaag aan te kunnen pakken. Zijn er nog andere middelen?
 • Marleen 5 jaar geleden Reageren

  Sinds 2 dag en hebben we enorm veel vliegen in huis. Ze zijn erg suf en sloom en het valt mij op dat ze erg de warmte op zoeken, bijvoorbeeld onder een lamp of op het bolletje van de lamp zelf. Veel zitten er ook tegen het raam. Ze zitten bij ons in de woonkamer. We hebben een huis uit 1935. Vorige week heeft de wasmkap flink moeten werken ivm bepaald eten wat ik bereid heb, ik heb het idee dat de vliegenplaag daarna begonnen is. Volgens mij hebben we geen dode muis oid want ik ruik niets. Ik vind het super smerig al die dikke vliegen in huis! Morgen ga ik in de weer met vliegenspray en mag mijn man op zoek naar kieren en naden
 • Maaike 5 jaar geleden Reageren

  We wonen hier nu bijna tien jaar, en nog nooit vliegen gehad. Tot twee weken geleden, beide ramen op zolder zitten er steeds onder. De enige manier hoe ze binnenkomen, kan langs de kieren tussen muur en dak zijn. Meerdere keren per dag ga ik naar zolder met de electrische vliegenmep. We kunnen de zolder niet afspuiten, de trappen naar beneden zijn ook open. Heeft het zin om te spuiten in een open grote ruimte ?
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Ha Maaike,
   Ja je kunt wel spuiten hoor. En de vliegen vallen dan overal dood neer ook via de trappen naar beneden. Een andere optie is om er een goede vliegenlamp neer te hangen eventueel met een kleefplaat er achter
   groeten
   Tijmen
 • Rinske 5 jaar geleden Reageren

  Hallo, ook wij hebben last van (cluster?) vliegen op zolder. Wij hebben naar binnen draaiende kiepramen met horren aan de buitenkant speciaal daartegen laten plaatsen, maar toen ik vorige week het raam open deed kwamen ze bij bosjes tussen het raamkozijn vandaan. Dus nu zitten ze tussen het raam en de horren. Ik heb ze vorige week merendeel weg kunnen zuigen, maar gisteren zaten er weer vliegen op de kamer. En als ik de zonwering naar beneden laat zakken zitten ze daar ook als bosjes op. Ik vind het zo'n vies gezicht. Vorig jaar heb ik na het ramenzemen de ramen ingespoten met anti insectenspray, maar toch komen ze weer.
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Hallo Rinske,
   Je bent al goed bezig met horren ed. Ook het spuiten met een insectenspray helpt wel maar geen jaar natuurlijk. Dat is na een week wel weg. Of na 1 of 2 regenbuien. Beter om op te letten wanneer het juiste moment daar is en dan actie te ondernemen. Op het moment dat de vliegen naar binnen willen om te gaan overwinteren gaan ze eerst in het zonnetje opdrogen zoals dat heet. Als je op dat moment spuit en dan vooral in de kieren langs het kozijn en in de spouw dan heb je het meeste effect.
   Groeten
   Tijmen
 • Vera Sys 5 jaar geleden Reageren

  Beste, ik heb al vele jaren last van vliegen op zolder die in het najaar binnenkomen, wellicht dus de clustervliegen. Nu heb ik eindelijk actie ondernomen en de kantpannen langs de zijgevel laten dichtspuiten met PU-schuim. Langs daar kunnen ze alvast niet meer binnen. De dakdekker zegt dat ze onmogelijk via de nok of de pannen binnen kunnen komen. Wie weet? Als die clustervliegen binnenkomen.... verzamelen zij zich dan in een nest?? Ja, er zijn er altijd die terug naar buiten willen en zo tegen het raam vliegen om vervolgens te sterven (al dan niet met hulp van de spuitbus) maar vermits het al vele jaren is..... kan het zijn dat ze daar massaal eitjes gelegd hebben die nu alsnog uitkomen? Samen met de warme dagen nu zou dat kunnen verklaren waarom ik nu toch weer last heb van die vliegen. Ik heb wel een vermoeden waar deze eitjes zich dan bevinden maar ik kan er momenteel niet aan. Wat denk je? Zat er dan toch een nest of hebben ze eerder een andere ingang gevonden (zou niet weten waar)???? Groeten, Vera
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Ha Vera,
   Klustervliegen hebben geen nest binnen en leggen binnen ook geen eitjes. Ze komen alleen binnen voor de winterslaap!
   Tijmen
 • Rachel Janssen 5 jaar geleden Reageren

  Hi,

  Ik heb sinds 3/4 dagen last van heel veel vliegen tegen de ramen. De eerste keer toen ik 's middags thuis kwam, zaten alle ramen aan de binnenkant vol. Ik heb toch alles met de stofzuiger kunnen opzuigen, zo heel snel waren ze ook weer niet. Fruitschaal is leeg, prullenbak verschoond, en de kiertjes in het hout rondom het voorruit dichtgestopt. Volgende ochtend nergens last van, maar als ik thuis kom van werk zit het weer helemaal vol, bij alle ramen. Ik heb plakstrips opgehangen sinds gisteren, maar daar zit niks op. Ik ga morgen het hele huis grondig schoonmaken (voor vakantie) maar vind het erg vervelend dat uit het niets er elke dag zoveel vliegen in mijn huis zitten. Maandag had ik nog nergens last van! (het is nu vrijdag). En het was ook niet heel warm, die hittegolven zijn al voorbij. Nu durf ik geen spray te kopen, omdat ik ook een kat in huis heb. Wat is de beste tip om dit te voorkomen, en ik niet straks terug kom van vakantie met 1000 vliegen in mijn huis?
  • Tijmen-van-Steeg 5 jaar geleden Reageren

   Hallo Rachel,
   Je zou een vliegenlamp kunnen proberen. Wanneer je die ook 's nachts laat branden trekt het blauwe licht ook de vliegen aan.
   Groeten
   Tijmen
 • Marielle 6 jaar geleden Reageren

  Goedendag,

  wij worden letterlijk gestoord van het groot aantal vliegen in huis. elke dag stoffen, zuigen, dweilen, vuil direct de container in, kattenbak dagelijks schoonmaken en de afwas direct weg werken heeft geen enkel resultaat. Naar mijn idee zijn het huisvliegen en worden het er elke dag meer. vliegpapier heb ik al hangen maar kan ik eens per drie dagen vervangen vanwege de hoeveelheid vliegen.
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Ha Marielle,
   Het zal hier gaan om de klustervliegen die nu allemaal uit de winterslaap komen en zodoende binnen terecht komen. Voorkomen is lastig en als je ze eenmaal binnen hebt kun je spuiten met deze vliegenspray
   of vangen met plakstrip zoals je schrijft. Dat duurt wat langer en sprayen werkt direct.
   tijmen
 • samira 6 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmme
  het is nu een week lang dat ik last heb van vliegen in de kelder.het zijn dikke en zwarte vliegen die persies nat zij.en nog zo slaperig gemaklijk te vangen.ik heb daar ook een wasmachinne en een droogkast en een verwarmingketel. Ik weet niet van waar ze komen. Ik zie ze niet vliegen maar wel op de garage deur met een beetje kleine glasrammen. Dat is mijn eerste keer in tienjaar dat ik het mee maak. Kan u aub helpen .
  vg samira
  • Tijmen-van-Steeg 6 jaar geleden Reageren

   Hallo Samira,
   Dit doet me niet denken aan de klustervliegen. Maar om welke soort of het dan gaat is even de vraag. Je zou ze kunnen laten determineren zodat je weet om welk soort of het gaat en dan is ook duidelijk hoe je het kunt oplossen.
   Of een ongediertebestrijder laten komen.
   Groeten
   Tijmen
 • Hilda Paardekooper 6 jaar geleden Reageren

  Hallo Tijmen.
  Wij wonen in een oud huis en had vorige winter heel veel )cluster'vliegen, ze komen zodra de zon schijnt door de kleinste kieren binnen, op 2 kamers in huis. 1 kamer zit boven de oude omgebouwde stal. Vorig jaar al 2 bussen Topcore opgespoten aan binnen en buitenkant. Van de zomer is zelfs onze gevel van hout naar kunststof veranderd, maar het is nu september en het begint nu volop opnieuw. Alles afgekit in 1 kant van huis maar aan de andere kant zijn het ramen die open moeten kunnen.
  Ik weet even niet wat e verder kunnen doen, misschien iedere week opnieuw spuiten of toch een verdelger laten komen. Wil eventueel wel een vlieg opsturen. Ze zijn sloom en snel dood, en zitten in een bosje bij elkaar in een raamkozijn. Hoor graag van u, vriendelijke groet Hilda Paardekooper
  • Tijmen-vanSteeg 6 jaar geleden Reageren

   Hallo Hilda,
   Het gaat hier vrijwel zeker om de klustervlieg. Opsturen is daarom niet nodig. Klustervliegen kun je helaas alleen voorkomen door alle kiertjes te dichten en dat valt niet mee. Is er tijdens de verandering 100% op kiertjes gelet?
   Anders blijft alleen spuiten over ja.
   Groeten
   Tijmen
 • Chantal 6 jaar geleden Reageren

  Hoi, ik was op kamp met school en we sliepen s'nachts op een camping. (Zuidholland)Ik zag daar veel eendagsvliegen. Nou ik denk dat dat het was. Het was een soort mug die gebogen was, het leek op een u. Sinds 2 weken zie ik ze opeens in huis. Vandaag zag ik er toevallig 2 een lichte bruine en een donkerbruine. Ik zie zie wat vaker in huis. Kan dit een rare plaag veroorzaken? Als u wilt kan ik altijd een foto sturen van de 'vlieg'. Als iemand hier iets over weet mail me dan: chantalelise.s@gmail.com
  Groet,
  Chantal
 • Ilona 6 jaar geleden Reageren

  ik heb een nieuwe huurwoning. De vorige bewoner is naar een verpleeghuis gegaan en omdat er een lekkage was en de woning gerenoveerd moest worden heeft deze in totaal 5 maanden leeggestaan. Er zijn onder andere veel aan de isolatie gedaan en er is een centraal afzuig systeem. De eerste keer dat ik er kookte zwommen er ineens een stuk of dertig vliegen in de soep. Gewone huisvliegen en van die dikke brommers. Sindsdien heb ik ondanks horren een overlast aan vliegen in de keuken. En ook op zolder. Ik dacht eerst dat ze door de afzuigkap kwamen en heb daar alles ingesproeid, maar helpt niet. Wat kan de oorzaak zijn ? In andere kamers met ventilatie zoals wc en badkamer zijn geen vliegen
 • Peggy 7 jaar geleden Reageren

  Hallo er zitten heleboel vliegen in mijn wasemkap , heb hem al uitgeklaard gehaald en schoongemaakt . Als ik ga koken dan komen er gewoon weer een stuk of 30 vliegen , de wasemkap bromt door de vliegen kun je me alsjeblieft helpen hoe komen ze daar ik heb horren
 • Cheyenne 7 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,

  Sinds de zomer vorig jaar hebben wij onwijs last van tientallen vliegen die dagelijks uit de afzuigkap komen (!) Deze zomer is het weer raak. Heb jij enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn? En hoe we dit kunnen verhelpen?

  Groet,

  Cheyenne
 • Inge 7 jaar geleden Reageren

  Er zijn vliegen, die een hekel hebben aan bepaalde geuren, zoals eucalyptus olie (eigen ervaring) en ik las ook dat ze niet van lavendel houden. Bij deze soort zou ik dat op de plekken smeren waar die vliegen het meest zitten. Ook eigen ervaring: water met gekookte uien op de ramen waar ze het meest zitten, smeren.
  Wel al die middeltjes regelmatig herhalen. VEEL beter dan de spuitbussen met chemische teoep.
  Ook weet ik, dat vroeger de keukens in boerderijen blauw geschilderd werden. Een andere veel voorkomende vlieg wordt door die kleur afgestoten. (ook eigen ervaring).
  Veel sukses, Inge
 • Germa 7 jaar geleden Reageren

  Dag,
  Mijn moeder heeft ook al maanden een enorme vliegenplaag. Ze zitten op de slaapkamers boven voor het raam. 10-tallen per raam. Wanneer ze 's ochtends alles schoon heeft zitten ze er 's middags weer.

  Hoe aan te pakken?
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Germa,
   Ik zou je adviseren om daar te spuiten met vliegenspray Ze komen nu uit de winterslaap en zo in de kamers terecht. Het allerbeste is wel om alle naadjes en kiertjes dicht te maken maar ik begrijp dat dat ook heel moeilijk is in oudere woningen.
   Groeten
   Tijmen
 • ingrid 7 jaar geleden Reageren

  goedemorgen, heb de verhalen over de vliegen plaag in hiis gelezen. wij hebben last van 2 soorten vliegen op 2 verschillende plekken. ik wil ze graag opsturen om te laten determineren zodat ik weet hoe verder te bestrijden. ik kan alleen geen adres op de website vinden waar ik ze naar toe kan sturen?
  hartelijk dank, ingrid buitendijk.
 • Lynn 7 jaar geleden Reageren

  Hallo,

  Wij hebben een huis gekocht waar we elk voorjaar en elk najaar dagelijks circa 50 vliegen hebben en we worden daar nu toch wel echt moe van. Het betreft een houten huis van bijna 100 jaar oud en we wonen in Noord-Zweden. Het zijn zwarte vliegen met een wat bruin kontje, zal ik maar zeggen. Ze zijn bij de ramen te vinden, vooral bij zonnig weer. Ze zitten alleen aan de kant van het huis waar de zon op schijnt. Met name op de eerste slaapkamer, hobbykamer (voormalige zolder, een mooie woonkamer van gemaakt door de vroige bewoner), de overloop en trap naar deze hobbykamer toe en de bovenste badkamer, ook naast de hobbykamer. Ze zijn groter dan 1 cm meestal en ik kan ze vaak binnen 4 keer al met wc-papier van het raam of het kozijn pakken. Ik denk dat het klustervliegen zijn, maar ik kan me vergissen. 's Avonds bij gebrek aan daglicht hangen ze graag rond de lamp en tegen het plafond aan, ik hoor ze dan tikken. Zo lig ik dan ook elke ochtend vanaf half zes 's morgens al wakker op het getik van ze en het gezoem. Het betreft een houten huis, een oude boerderij als het ware. Ik weet zeker dat er geen geurtjes of vleesresten binnenshuis zijn, maar de buurhond produceert wel ontlasting. Maar we hebben in de zomer zelf geen last van de vliegen, ondanks deze hond. En uiteraard is alles bedolven onder een meter sneeuw in de winter. Ze zitten sinds een maand weer binnen met een temperatuur van toen 20 graden en nu 10 tot 15 graden, 's nachts kans op vorst. Ik vind ze erg smerig en ben er deels bang voor, al heb ik vernomen van mijn partner dat ze niet schadelijk zouden zijn. Ik vind het beest zelf gewoon smerig. Ik merk beginnende smetvrees door alle ongedierte van de laatste tijd en wil dus ervanaf zodat ik psychisch rust krijg voordat ik straks ziek ben. Ik heb al net 3 maanden in een spinnenplaag moeten leven en me contant bedreigd gevoeld en in angst moeten leven voor deze kärrspindlar, hier hangt dit mee samen. Elke dag meerdere malen grote spinnen in je keukenspullen, gootsteen en op je aanrecht wordt erg onsmakelijk, maar de vliegen zijn niet beter en als er eentje op me komt zitten schrik ik me nog rot door de spinnen. De keuken, kleinere badkamer en onderste woonkamer zijn overigens niet door de vliegen getroffen. De 2 kleinere slaapkamers en tweede woonkamer ook niet, maar ze krijgen wel te maken met de "uitloop" van de vliegen aan de andere kant van het huis door gebrek aan deuren (die zaten hier niet in). Heel soms valt een vlieg op mijn hoofd of zoekt me op in de avond. Ik griezel daarvan, maar het gezoem laat me beseffen dat het geen spin is. Het is hier ook muisstil op het dunbevolkte platteland, dus ik hoor het gezoem en getik doorlopend. Kleefstrips werken zo weinig dat het geen zin heeft en ik maar weer 2 rollen wc-papier elke dag erdoorheen jaag en met de handdoek sla op het plafond. Maar elke dag bijna 2 uren met de vliegen bezig zijn gaat echt vervelen.

  Mocht u ons ondanks de afstand in kilometers toch kunnen helpen, dan bem ik daar dankbaar voor.

  Groetjes,

  Lynn
 • Joanne 7 jaar geleden Reageren

  Beste Thijmen.
  Ik heb al een tijd last van vliegen op zolder. Eerst dacht ik door de zomer maar het bleven er zoveel! Ze zijn loom en suf.
  Ik denk ook dat het kluster vliegen zijn als ik het hier zo lees. Eerste jaar dat we er zon last van hebben.
  Wat nu te doen?
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Joanne,
   Ja de kans is groot dat het hier om de klustervliegen gaat. Dat ze loom en suf zijn komt doordat ze in de winterslaap zijn. Je kunt het beste nu met de Topscore vliegenspray spuiten en ze dan opzuigen.
   Wanneer je ze in het najaar al buiten op de muur ziet zitten om te drogen dan kun je ze het beste daar dood spuiten voordat je ze binnen krijgt.

   Groeten
   Tijmen
 • sjors van dormolen 7 jaar geleden Reageren

  goedendag,ook hier last van vliegen sinds een paar weken,heeft u voor mij een adres waar ik er een paar naartoe kan sturen om te laten determiniren?
  met vriendelijke groet sjors
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Sjors,
   Je mag ze naar mij toe sturen. Wel eerst even contact opnemen dat ik weet van wie ik wat kan ontvangen. Anders heb ik geen overzicht meer van alles wat ik krijg en wie antwoord moet hebben. Vandaar...
   Groeten
   Tijmen
 • J Menger 7 jaar geleden Reageren

  30Oct-2016
  geachte mijnheer ik heb van af begin September last van clustervliegen voor op de slaapkamer in velen getallen,
  ik heb alles dicht en wij hebben de kamer helemaal gekit .
  en wespen en jonge slakken lieveheerbeestjes komen nou ook naar binnen.
  de woningstichting heeft vorig jaar zonnepanelen geinstaleerd,
  toen ging fout moesten ze de vervormer die op de voorste ,slaapkamer hing naar de overloop en ze hebben de muur gevoegd ik heb zelf gevoel dat daar aan ligt ik had anders nooit last van vliegen en de buuren hebben geen last er van ,
  zou graag weten van uw willen weten om dit probleem op te lossen.

  met vriendelijke groet J Menger.
 • Mireile 7 jaar geleden Reageren

  Hallo
  Onze zolder is in 2000 op ons huis gebouwd,
  Vanaf het begin waren er wel wat vliegen,maar de
  laatste tijd is het echt erg,vorige week in 4/5 dagen
  tijd rond de 30, allemaal dood of suf. Mijn vraag is
  of ik misschien een foto van de vliegen te sturen? Zodat u weet over welk soort het gaat,of moet ik echt een vlieg zelf opsturen ?
  Alvast bedankt
  Mvg mireille
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Mireille,
   Aan de hand van foto's is het toch wel erg moeilijk om dode vliegen te herkennen. Daar heb je echt wel enkele exemplaren voor nodig.
   Tijmen
 • Schouteden M. 7 jaar geleden Reageren

  Ook wij hebben sinds enkele weken last van vliegen. Kan elke dag met de stofzuiger op al onze 4 slaapkamers ze gaan opzuigen. Als het mooi en zonnig weer is, zijn er dat wel honderd op 1 kamer. Ze zijn sloom en leven ook niet lang. Wat kunnen we doen want wil ze volgend jaar niet meer op onze kamer zien? Wij hebben er al zeker een duizendtal vernietigt.
 • GE 7 jaar geleden Reageren

  Wij wonen in het buitengebied en hebben al geruime tijd last van clustervliegen. Zodra de zon schijnt zit de hele gevel vol met vliegen. Ook komen ze binnen. Wij moeten meerdere keren per dag met de stofzuiger langs de ramen. Ook de buren om ons heen hebben dit probleem, sommigen nog erger. Waar komen deze insecten vandaan? Ik woon hier al 20 jaar maar heb dit nog nooit gezien. En is er iets aan te doen?
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Ge,
   De vliegen gaan aan het einde van de zomer op de muren zitten drogen om daarna de spouw of andere ruimtes in te trekken en daar te overwinteren. Velen vallen dan ook al dood binnen neer. Je kunt met een spuitbus binnen de vliegen allemaal dood spuiten zodat je ze gelijk kunt opzuigen. Beter is om tijdig buiten op de muur maar ook in de stootvoegen, dakranden en kozijnen te spuiten zodat ze al dood gaan voor ze de ruimtes intrekken.

   Groeten
   Tijmen
 • Jakob 7 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen,
  Sinds een dag of 10 hebben wij last van vliegen op de bovenste slaapkamers. Per dag ben ik wel een keer of 5 met de stofzuiger boven. Op die manier hoop ik de aantallen te kunnen beheersen. De vliegen zijn simpel te vangen. Deze week merkte ik dat de buren er ook last van hebben. De overlast is beginnen na de jaarlijkse schoorsteenveegbeurt. Bij die gelegenheid zijn de pannen omhooggeschoven!? Wat is wijsheid? Blijven stofzuigen? En hoe lang gaat het duren voor de winterslaap intreedt bij de klustervliegen? En wat gebeurt er in de winter cq voorjaar?
  Bedankt voor jouw antwoord
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Jakob,
   Ik denk dat het beste is om met de stofzuiger bezig te blijven. Of evt. met een goede spuitbus spuiten zodat ze gelijk doodgaan. Op het moment dat het echt kouder gaat worden zal de overlast wel stoppen. De kans bestaat wel dat als ze in het voorjaar ontwaken alsnog weer in de kamer komen.
   Groeten
   Tijmen
 • Nadia 7 jaar geleden Reageren

  Beste,

  Wij hebben sinds enkele dagen last van een vliegenplaag op de zolder. Ze zitten voornamelijk tegen de raam. Ze zijn ook heel erg loom en er liggen al heel wat dode vliegen op de grond. Ik heb al enkele keren de raam open gedaan zodat ze zo goed als allemaal weg zijn maar een dag later zit het weer terug vol.
  Onze zolder is geïsoleerd maar verder niet afgewerkt. Op dit moment is het dus moeilijk te vinden langs waar ze precies binnen komen. Er zijn namelijk wel wat kiertjes en scheurtjes in de isolatie.Als ik het hierboven zo lees, denk ik dat het gaat om klustervliegen. Is er iets wat we voorlopig zelf kunnen proberen om ze weg te krijgen alvorens een gespecialiseerde firma te contacteren? Mvg, Nadia
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Hallo Nadia,
   Je zou zelf met een spray de vliegen kunnen spuiten. Vooral ook de naden en kieren. Maar je zou ook buitenom bij de ramen, stootvoegen ed. kunnen spuiten waar de vliegen de spouw intrekken. En ze zo proberen dood te krijgen voor ze naar binnen trekken.
   Tijmen
 • Miranda 7 jaar geleden Reageren

  Beste Tijmen, ik lees je bericht op zoek naar een oplossing voor vliegen en je hebt mij een schaterlach bezorgd. Er staat namelijk een hele kleine fout in de tekst namelijk: ramen en dieren goed afsluiten.
  • Tijmen 7 jaar geleden Reageren

   Dank je Miranda :-) ik heb het gauw aangepast
   Tijmen
  • Peggy 7 jaar geleden Reageren

   Hallo tijmen
   Er zitten heleboel vliegen in mijn wasemkap , heb het al uit elkaar gehaald schoongemaakt maar als ik ga koken snap ik niet dat ze er weer inzitten ze brommen enorm , heb jij een oplossingen hoe ik ze ja bestrijden
   • Peggy 7 jaar geleden Reageren

    Spoed graag
    • johanna 6 jaar geleden Reageren

     heb je al wat gehoord wij hebben ze ook in de afzuigkap zitten
     • L.Basten 5 jaar geleden

      Wij hebben op de badkamer van die zweefvliegen heel traag zijn ze zo vies bah ik en met de stofzuiger ruim ik ze op kan ik bij de gemeente terecht die dat komen verhelpen.L.Basten
 • nadia 8 jaar geleden Reageren

  beste,

  wij hebben sedert een paar weken een pergola + open veranda geplaatst (rechtse zijde is gesloten met glas, dak ook glas en voorzijde ook glas dus enkel de linkse zijde is open). Probleem is dat wij 's avonds thuiskomen er bij mooi weer zeker 100 van die bromvliegen in de hoek van de veranda kruipen op en onder het glazen dak met als gevolg heel vuile ruiten. Heb op het internet al alles opgezocht maar weten echt niet hoe we dit kunnen oplossen. Veranda is onderaan nog niet volledig afgewert met als gevolg dat de klinkers nog niet volledig terug liggen. Zou het kunnen zijn dat er een nest zit ergens in 1 van de hoeken van de veranda en dat dit opgelost zou zijn eens de veranda en de klinkers afgewerkt zijn?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Nadia,
   ik heb je per mail beantwoord.
   groeten
   Tijmen
   • Carla Merbis 6 jaar geleden Reageren

    Hallo Tijmen
    Mag ik dit antwoord ook op mijn mail ontvangen? Wij hebben dezelfde vragen over vliegen in onze veranda met glazen dak. BVD
    Carla Merbis
    Zutphen
 • tamara 8 jaar geleden Reageren

  Ik zit ook met dikke tamme vliegen allemaal op mijn raam. Mijn probleem is dat ze naar het eten komen van mijn katten. Kan ze moeilijk zonder zetten. Kan ik een lokmiddel zetten zoals fles met iets in waar ze in kunnen maar niet meer uit dan. Is cola daar goed voor
 • vd berg 8 jaar geleden Reageren

  Hallo, sinds enige tijd hebben we last van dikke trage bromvliegen die uit de kruipruimte komen.
  Ook de buren hebben er last van. we hebben al in de kruipruimte gekeken maar kunnen geen oorzaak onder ons huis vinden.
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Ik kan dit niet met zekerheid zeggen zo aan de hand van uw omschrijving omdat er veel soorten vliegen zijn die allemaal hun eigen bron / oorzaak hebben waarom / hoe ze binnen komen. Maar er bestaat hier ook een kans dat ze via de spouw binnen komen.
   Beter is het om een aantal vliegen te verzamelen en te laten determineren. Je weet dan om welke soort het gaat en waar je de bron kunt opsporen om die te verhelpen.
   Groeten
   Tijmen
 • Jet 8 jaar geleden Reageren

  Hallo,
  Ik heb mijn slaapkamer op zolder met een open trap, drie ramen van 1 bij 1 met boven 1 raam een lichtluikje wat je dicht en open kan maken. Ik heb nu echter al een paar welen last van ongever 3/4 vliegen per dag die vlak bij het raam zitten en dus ook dichtbij mijn bed.. Wat heel vies is.. Het gaat dus waarschijnlijk om klustervliegen maar hoe kom je hier op een eigen manier snel van af?? Ik las al dat ze moeilijk weg te krijgen zijn en is naar een proffesione iemand vragen dan beter?
  Groetjes
  Jet
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Jet,
   Een ieder gaat er van uit dat als je een aantal vliegen hebt dat je clustervliegen hebt. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn zoveel vliegensoorten met elk hun eigen oorzaak waardoor ze voor de dag komen. Dat ze bij het raam zitten komt doordat ze op het licht afgaan en het zonnetje wat op het raam schijnt.
   Het beste is om deze vliegen te laten determineren en je dan precies weet waar het om gaat en wat je er aan doen kunt.
   Groeten
   Tijmen
 • Jacqueline 8 jaar geleden Reageren

  Hallo, sinds 4 dagen zitten er enorm veel vliegen in de woonkamer , ik kan niet traceren waar ze vandaan komen. Ze zijn suf en soms makkelijk te vangen. Steeds als ik er een stuk of wat heb gevangen of naar buiten heb gejaagd komen er nieuwe tevoorschijn. We hebben geen resten eten...of kan een dooie muis ergens die vliegen hebben gelokt? Het is nu 1 december, maar de temperatuur is nog steeds aangenaam, kan dat de oorzaak zijn?
  We hebben een huis van honderd jaar oud, kan het zijn dat er ergens een nest zit?
  Ik maak me zorgen, vind het vies. En wil er vanaf.
  Ze zijn zwart en normale vliegenmaat.
  Wat kan ik doen?
  Gr Jacqueline
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Hallo Jacqueline,
   Het is moeilijk te zeggen waar dit vandaan komt. Er zijn verschillende soorten van vliegen en zodoende ook verschillende oorzaken waar dit vandaan kan komen. Hiervoor is het echt zaak om deze te laten determineren om te weten om welk soort of het gaat en welke behandeling dan nodig is. Je mag contact met me opnemen om dit te laten determineren.
   Groeten
   Tijmen
 • vliegenoverlast 8 jaar geleden Reageren

  Hallo,
  al een flink aantal jaren hebben we op en af ontzettend veel last van zeer waarschijnlijk klustervliegen. Ze zitten met honderden op een weinig gebruikte kamer. Wat kan ik hier aan doen, zodat ze niet meer terug komen?
  • Tijmen 8 jaar geleden Reageren

   Vliegen zijn lastig te bestrijden. Je moet goed alle naden en kieren langs en dichtmaken.
   Groeten
   Tijmen
 • Kristel 9 jaar geleden Reageren

  De vuilnisophalers hebben bij ons gestaakt.
  Daardoor heeft de container 1 maand buiten gestaan.
  Ik was al blij dat ik geen maden zag.
  Nu is de container enkele dagen opgehaald, en heb ik sinds gisteren een overlast aan vliegen, duidelijk in de buurt waar de vuilcontainer stond.
  Ik zie overal gaatjes in de voegen van de oprit. Kunnen ze daar een nest gemaakt hebben?
  Ik heb gisteren overal gespoten met de spuitbus, en vandaag zie ik er terug ...

  HELP: kan ik zelf iets doen?
  • Tijmen 9 jaar geleden Reageren

   Het beste is om de plaats en de container heel goed schoon te maken.
 • De Vreese Patrick 9 jaar geleden Reageren

  Hey,

  Ook wij hebben een zeer grote overlast van vliegen.
  Wij wonen rechtop een weide met een 9 tal koeien.
  De nabije buur heeft echter minder overlast.
  Wij wonen wel in een wit geschilderde woning net zoals een buur wat verderop welk totaal geen last ondervind.
  Is het mogelijk om te achterhalen over welke vlieg wij overlast hebben en hoe deze kunnen bestreden worden?

  Alvast bedankt.

  Mvg,

  De Vreese Patrick.
Reageren

Reageren