Steenmarter Steenwijk als plaag in uw eigen woning

Steenmarter Steenwijk is een regelrechte plaag als u er last van heeft. Vroeger kwam het dier vooral in het platteland voor. Maar de laatste jaren heeft het dier zich aangepast op onze manier van leven. Dit betekend dat het dier precies weet hoe hij kan overleven in de grote steden. Zelfs in Steenwijk heeft de steenmarter schuilplaatsen gevonden onder de motorkap of in een woning. Schuren en zolders zijn vaak niet veilig voor het roofdier. Het diertje is namelijk niet bang voor de mens, maar wel voor natuurlijk vijanden als vossen en lynxen. Doordat er geen lynxen meer in Nederland zijn en de vos eigenlijk niet in de stad voorkomt heeft de steenmarter Steenwijk zich naar de grote stad verplaatst. Het dier verplaatst zich snel over het hele land en komt nu bijna in elke stadnatuur voor. Het is belangrijk om een plaag in uw eigen woning te herkennen en het probleem direct aan te pakken.

Steenmarter Steenwijk sporen herkennen

Een steenmarter Steenwijk in huis is vaak heel eenvoudig te herkennen. Het diertje ligt overdag ergens in uw woning te slapen, maar overdag wordt het dier actief. U kan gerust zeggen dat het dier zeer actief wordt. Voor u het weet heeft u het idee dat er een inbreker door uw woning heen dendert. De steenmarter Steenwijk maakt namelijk genoeg herrie doordat het speels door de spullen op uw zolder heengaat. Als u kabels op zolder heeft liggen dan vind u deze vaak aangevreten terug. Daarnaast heeft u een grote kans dat u uitwerpselen van de steenmarter Steenwijk terugvind. Deze uitwerpselen geven duidelijk aan dat er een steenmarter in uw woning bevind. Het is nu de kunst om overdag te achterhalen waar het dier naar binnen gekomen is. Vaak is een gat van ongeveer vijf centimeter voldoende en soms is dit geen bestaand gat. De steenmarter Steenwijk heeft het gat zelf gemaakt. Als het dier zich onder uw motorkap bevind dan vindt u vaak aangevreten kabels terug of isolatiemateriaal. Als u geluk heeft dan vind u ook pootafdrukken met kussentjes en nagels. U weet zeker dat het geen kat is doordat er nagels bijzitten. Door deze sporen weet u dat u te maken heeft met een steenmarter Steenwijk.

Steenmarter Steenwijk verjagen

U mag een steenmarter Steenwijk enkel en alleen verjagen en niet vangen of verwonden. Dit komt doordat het diertje beschermd is in onze natuur. Gelukkig kan u veilig gebruik maken van de anti-marter spray. Deze spray koopt u al voor € 24,95 (site mustolet.com) en jaagt de steenmarter op een manier weg dat is toegestaan. De spray verspreid namelijk een onaangename geur van de vijand zoals de vos of lynx. De steenmarter Steenwijk is bang om zijn vijand tegen te komen en zorgt ervoor dat hij wegkomt. Deze geur blijft één maand hangen en hierna dient u weer opnieuw te sprayen. De spray is het effectiefste als u deze aanbrengt bij de ingang van zijn hol zodat de marter niet meer naar binnen durft. Probeer de spray zelf uit en ontdek hoe u veilig een steenmarter Steenwijk kan verjagen.

(Mustolet.com)
 

Reageren

Reageren