Steenmarter Joure bestrijden op een diervriendelijke manier

Steenmarter Joure veroorzaakt veel overlast doordat er een gebrek is aan natuurlijke vijanden. De lynx komt bijvoorbeeld bijna niet meer voor in Nederland en de vos wordt ook steeds zeldzamer. De steenmarter Joure heeft hierdoor vrij spel en kan voor flink wat schade zorgen. Het diertje doet mensen geen kwaad, maar veroorzaakt dieren wel veel leed. Het is namelijk een roofdier die er geen problemen mee heeft om een duif, kip of ander gevogelte te doden. Vaak is het enige wat nog overblijft een hoop met veren en uitwerpselen van het dier. Meestal wordt er aan een vos gedacht, maar in de meeste situaties gaat het om de steenmarter Joure.

Mustolet Anti marter spray als bestrijdingsmiddel

De steenmarter Joure kan misschien veel overlast veroorzaken, maar is een beschermd diersoort in Nederland. Dit betekend dat de marter niet gedood mag worden. Natuurlijk kan u ook op een milieu en diervriendelijke manier het dier bestrijden. De Mustolet anti marter spray is speciaal ontwikkeld om het dier zonder problemen te bestrijden. De spray is niet schadelijk voor de steenmarter Joure en is diervriendelijk in het gebruik en voor het milieu. Maar hoe kan u diervriendelijk deze spray gebruiken? U kan de spray spuiten op plekken waar u het dier niet wil hebben. Bijvoorbeeld bij het kippenhok of onder de motorkap van de auto. De spray geeft een geur af van de natuurlijke vijand hierdoor heeft de steenmarter Joure het idee dat de vijand hier verblijft. Dit is reden genoeg om uit de buurt te blijven. Voor slechts € 24,95 besteld u de spray online en beschermd u de omgeving voor één maand. Na één maand gebruikt u de spray gewoon opnieuw om verlost te zijn van de marter.
Bestel hier op  www.mustolet.com

Steenmarter Joure herkennen

Het kan natuurlijk geen kwaad om een spray te gebruiken, maar u wilt natuurlijk wel zeker zijn dat u te maken heeft met een steenmarter in Joure. Als het kippenhok wordt leeggeroofd kan het natuurlijk net zo goed een vos zijn. Een steenmarter heeft slechts een opening van vijf centimeter nodig om binnen te komen. Zorg er als eerste voor dat deze opening er niet is. Probeer vervolgens opzoek te gaan naar sporen die het dier achterlaat. Vaak zijn er uitwerpselen terug te vinden en dit kan een flinke stinkende hoop zijn. Naast uitwerpselen kan u in de omgeving pootafdrukken vinden. De poten van een steenmarter Joure zijn te herkennen aan de kussentjes die vergelijkbaar zijn met een rat of kat. Het enige verschil met deze dieren is dat er nageltjes in de afdrukken zichtbaar zijn. Een kat heeft natuurlijk altijd zijn nagels ingetrokken, waardoor deze niet zichtbaar zijn. Daarnaast is de afdruk van een rat een heel stuk kleiner dan die van een marter. Dit zijn allemaal duidelijke signalen dat de marter de boosdoener is geweest. Mocht u het toch niet zeker weten dan kan u de anti marter spray natuurlijk altijd preventief gebruiken. De spray is namelijk niet schadelijk voor het milieu en de dieren in uw omgeving.


Reageren

Reageren