Steenmarter Enschede herkennen en bestrijden

Steenmarter Enschede vormt een groot probleem in de omgeving in schuren en auto’s. Het diertje is mooi om naar te kijken, maar kan er ook voor zorgen dat u veel schade ondervind. De kabels van een auto worden doorgeknaagd of een kippenhok wordt leeggehaald door een roofdier als de steenmarter. Dit soort problemen wilt u natuurlijk niet meemaken. Het kan handig zijn om problemen met de steenmarter tijdig te herkennen en vervolgens aan te pakken en te bestrijden. Er zijn gelukkig een aantal manieren om de sporen van een steenmarter te herkennen. Als u de sporen herkent van een steenmarter Enschede dan is het noodzaak om direct voorzorgmaatregelen te nemen. U weet zo zeker dat het dier verder geen schade kan toebrengen voor het te laat is.

Steenmarter Enschede aan verschillende sporen te herkennen

Steenmarter Enschede wordt vooral herkend aan de sporen die het dier achterlaat. Het is voor een beginner soms lastig om het diertje te herkennen. Maar als u zich verdiept in de steenmarter Enschede dan haalt u het dier er snel tussenuit. Als eerste zijn er de afdrukken die zijn pootjes achterlaten. De pootjes van een steenmarter hebben iets weg van een kat en zijn voorzien van kussentjes. Maar er is één groot verschil tussen een kat en een steenmarter en dit zijn de nagels. Als een kat door de tuin heenloopt dan zijn alleen de kussentjes zichtbaar. Bij de steenmarter Enschede ziet u duidelijk nagels tussen de kussentjes zitten. Een kat heeft zijn nagels vaak ingetrokken en dit is een duidelijk kenmerk. De tekening lijkt overigens wel veel op een rat net als de schade die het dier kan aanrichten. Alleen is er hier ook een groot verschil en dat is het formaat van de pootjes. De rat heeft veel kleinere pootjes, waardoor het heel duidelijk is dat u te maken heeft met een roofdier. Daarnaast laat een marter vaak uitwerpselen achter die veel stankoverlast kan geven. Als dit nog niet genoeg symbolen zijn dan kom je vaak veren tegen van een prooi die het dier gevangen heeft.

Steenmarter Enschede wegjagen

De meest diervriendelijke manier om van een steenmarter Enschede af te komen is door ze weg te jagen. Alleen komen de dieren midden in de nacht op uw terrein, waardoor u geen tijd heeft om ze weg te jagen. Gelukkig kan u bij ons terecht voor een mustolet anti marterspray. Deze spray bevat geuren van de natuurlijke vijanden van de marter. Zodra de marter deze spray ruikt zorgt hij dat hij zo snel mogelijk wegkomt. Een steenmarter twijfelt er niet aan om nog langer in de buurt van uw kippenhok of auto te komen. Zelfs niet als de beloning van een lekker hapje groot is. De spray is overigens niet schadelijk of dodelijk voor de steenmarter Enschede. Het enige wat de spray doet is het dier wegjagen en ervoor zorgen dat deze minimaal één maand wegblijft. Na één maand kan u de spray opnieuw aanbrengen voor hetzelfde effect. De spray kost slechts € 24,95 en u bent veilig verlost van de steenmarters in Enschede.


Reageren

Reageren