De gevaren van steenmarter Hoogezand

Steenmarter Hoogezand is vaak wat minder bekend dan bijvoorbeeld ratten of ander ongedierte. Toch kan een marter flink wat schade aan uw omgeving aanrichten. Het is belangrijk om de signalen van een marter tijdig in te zien zodat u op tijd kan ingrijpen. Het herkennen van sporen is bijvoorbeeld vrij eenvoudig. Zo laat een marter duidelijke voetafdrukken achter met zooltjes en nagels. Maar naast voetafdrukken vindt u soms ook overblijfselen van een maaltijd terug. De steenmarter is een roofdier dus u vind gerust veren van een vogel terug of botten van een ander dier. Daarnaast blijven er vaak hoopjes met uitwerpselen over. Deze uitwerpselen kunnen aardig gaan stinken wat een specifiek kenmerk is van de steenmarter Hoogezand. Als al deze kenmerken wijzen op het dier in uw omgeving dan is het noodzaak deze te bestrijden voor er schade ontstaat.

Schade aan auto door steenmarter Hoogezand

Vooral bij auto’s kunnen marters een enorme overlast veroorzaken. Het is de laatste jaren dan ook een grote vijand van de autobezitter geworden. Marters vinden het namelijk de perfecte verblijfplaats doordat de motor vaak nog een beetje nagloeit. In principe zou dit geen kwaad kunnen, maar de steenmarters Hoogezand blijven knaagdieren. Hierdoor kan hij flink wat dingen onder de motorkap vernielen en laten dit nou net de belangrijkste onderdelen van uw auto zijn. Vanuit de natuur is de marter een speels dier en dit betekend dat het dier gerust gaat knagen in de autokabels. Het resultaat is dat u de volgende morgen met geen enkele mogelijkheid de auto gestart krijgt. Zodra u de motorkap openmaakt ziet u soms het diertje nog zitten of zijn er sporen van een nest. Parkeren in de garage kan een oplossing zijn, maar een kier van vijf centimeter is toch al voldoende voor het beestje om als nog binnen te komen. Gelukkig kan u de steenmarter Hoogezand wegjagen met een anti marter spray. Deze spray geeft een geurtje af van de natuurlijke vijanden van de steenmarter. Hierdoor bedenkt de marter zich wel om zijn nestje bij een vijand te maken. Bestel de marterspray op www.mustolet.com

Steenmarter in uw woning

S’nachts verstopt de steenmarter Hoogezand zich graag in uw woning. Ten eerste is dit lekker warm en ten tweede zijn ze zo beschermd tegen hun natuurlijke vijanden. Bij de eerste kennismaking denkt u waarschijnlijk eerst aan een inbreker in plaats van een marter. Ze maken veel lawaai en spelen graag met uw spullen. De kans is groot dat als ze kabels tegenkomen ze deze voor u doorknagen. Gelukkig kunt u de steenmarter Hoogezand verjagen zonder ze te doden. Door gebruik te maken van de mustolet anti materspray kan u een geur van de natuurlijke vijand van de marter sprayen. De marter wil hierdoor niet meer in uw woning verblijven. De geur is voor de mens niet te ruiken en werkt minimaal één maand. Na afloop van deze periode kan u de spray weer opnieuw aanbrengen en de steenmarter Hoogezand uit uw woning weren.

 

Reageren

Reageren