Mieren

Mieren in soorten en maten

We kennen in Nederland verschillende soorten mieren. Door hun verschillen in aanleg en de voorkeur voor verschillende leefomgevingen kent bijna iedere omgeving wel zijn eigen miersoort. De bekendste miersoort is waarschijnlijk wel de tuinmier. Andere veelvoorkomende mieren zijn de kale bosmier, faraomier, zwarte zaadmier en gewone steekmier. Mierenkolonies bestaan uit werksters, mannetjes en koninginnen.

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden lukt nooit in 1 keer. De mieren moeten het gif meenemen het nest in en zo de andere mieren besmetten. Vaak zie je dan dat na het neerleggen van wat gif dezelfde dag al resultaat. Maar na verloop van tijd komen de eitjes uit en begint het weer te lopen. Je zult zo een aantal keren wat van deze poeder moeten strooien om ervan af te komen. Zelf heb ik het beste resultaat met dezeKnock Off mierenpoeder. Deze poeder kun je bij alle openingen strooien. En met een regenbui loopt het de gangen in

Wanneer je mieren in je woning hebt dan gebruik ik altijd het liefst deze HomeGard mierengel. Op de looproute van de mieren of bij ingangen van het nets leg je dan één of twee van deze druppeltjes neer. De mieren snoepen er van en nemen het ook mee het nest in. Ook kun je eventueel mierenlokdoosjes neerzetten zoals deze.
 

Reageren

Reageren