Welke vliegenlampen

Vliegenlampen zijn handige apparaten om vliegen mee te vangen en uiteindelijk weg te jagen. In de keuken van een horecagelegenheid worden de lampen verplicht opgehangen om vliegen uit de buurt te houden. Maar vliegenlampen kunnen ook op zolder gehangen worden. Bijvoorbeeld als je veel overlast hebt van klustervliegen die overwinteren op de vliering. Er zijn verschillende soorten vliegenlampen die je kan gebruiken.

Vliegenlampen met hoogspanningsrooster

Vliegenlampen met hoogspanningsrooster worden gebruikt om vliegen te elektrocuteren. In de lamp zit UV licht waar de vliegen graag op af komen. Als ze in de buurt van het licht komen vliegen ze tegen het rooster aan. Zodra ze tegen het rooster aanvliegen worden ze direct geƫlektrocuteerd en vangen ze in de opvangbak. Deze lampen hebben een lange levensduur en weinig onderhoud nodig. Het enige nadeel is dat het verbranden van de vliegen even kan stinken.

Vliegenlampen met kleefplaat

De vliegenlampen met kleefplaat geven een sensuele geur af voor de vlieg. De vliegen komen in eerste instantie op het UV licht af. Vervolgens gaan ze op de kleefplaat zitten waar ze aan vast blijven plakken. Het enige nadeel aan de kleefplaat is dat je deze regelmatig moet vervangen voor een nieuwe kleefplaat. Het voordeel is dat je geen hinder hebt van een brandlucht als de vlieg er tegenaan vliegt. Qua onderhoud heb je meer werk aan de vliegenlampen met kleefplaat. Daarnaast is de vlieg niet meteen dood zoals bij een hoogspanningsrooster. Uiteindelijk is de keuze van een vliegenlamp natuurlijk heel persoonlijk.

Reageren

Reageren