wat is het verschil tussen een bruine rat en een huismuis

De huismuis en bruine rat verschillen veel in uiterlijk. Voor de bestrijding is het belangrijk om de verschillen tussen beide soorten te zien. Wij hebben de verschillen op een rijtje gezet. Je hebt zo een idee van beide soorten.

Uiterlijk huismuis versus bruine rat

De huismuis is een stuk kleiner dan de bruine rat. De bruine rat kan van kop tot romp tussen de 22 en 30 cm groot worden. Terwijl de huismuis tussen de 7,5 en 10 cm lang wordt van kop tot romp. De staart van een bruine rat is vrij dik, maar is altijd korter dan zijn lichaam. Bij een huismuis is de staart net zo lang als z’n lichaam. De enige vergelijking is dat de staart ook vrij dik is in verhouding. Een huismuis weegt slechts 14 tot 32 gram. Terwijl een bruine rat gemiddeld 500 gram weegt en vrij fors gebouwd is. De huismuis heeft een dun en slank lichaam.

Uitwerpselen ratten of muizen

Net als de bruine rat legt de huismuis gemiddeld 50 keutels per dag. De keutels zijn alleen geen 2 cm, maar slechts 4 tot 6 mm. Verse keutels zijn groenig van kleur, maar als ze ouder worden beginnen ze zwart te kleuren. Aan zowel de keutels als het uiterlijk kan je herkennen dat je te maken hebt met een huismuis.

Reageren

Reageren