wat is het verschil tussen bruine rat en muskusrat

Een muskusrat kan veel weghebben van een bruine rat. Als je last hebt van een plaag is het belangrijk om de verschillen tussen beide ratten te zien. Een groot verschil tussen beide ratten. De muskusrat leeft alleen op plekken waar water is. De muskusrat leeft in de buurt van water langs de oever. Naast verschillen van leefomgeving zijn er uiterlijke verschillen tussen de bruine rat en muskusrat.

Uiterlijk met elkaar vergeleken

De muskusrat heeft een veel dikkere vacht vergeleken met de bruine rat. De bovenzijde van de vacht is kastanjebruin van kleur. De onderkant van z’n buik kan lichtgrijs, wit of bruingrijs zijn. Er komen ook muskusratten voor die volledig zwart zijn. De bruine rat is volledig bruin en de buik is iets lichter van kleur, maar wel bruin. De muskusrat is meestal groter, dan de bruine rat. Van kop tot romp is de muskusrat tussen de 25 en 35 cm. De staart is meestal kleiner dan het lichaam en kan tussen de 19 en 27 cm lang worden. Een muskusrat lijkt veel groter vanwege de stevige bouw. Een grote muskusrat kan tussen de 600 en 1800 gram wegen. Terwijl de meeste bruine ratten niet zwaarder worden dan 500 gram.

Uitwerpselen ratten

Opvallend is dat de uitwerpselen van een muskusrat kleiner zijn dan van een bruine rat. De uitwerpselen zijn tussen de 12 en 14 mm lang en 5 mm breed. Verse keutels zijn groen van kleur en veranderen naar zwart.

Reageren

Reageren