wat is een kamervlieg

De kleine kamervlieg wordt vaak verward met de huisvlieg. Het verschil tussen deze twee vliegen is voornamelijk de grote. Een kleine kamervlieg wordt tussen de 3 en 6 mm groot. Terwijl een huisvlieg tussen de 6 en 8 mm groot wordt. De mannetjes zijn altijd iets kleiner als de vrouwtjes. Het lijfje van de kleine kamervlieg is bruin van kleur en heeft stekels. Op het achterlijf zijn drie gele ringen zichtbaar.

Waar komt de kleine kamervlieg op af?

De kleine kamervlieg komt af op voedsel. In principe lusten vliegen al het voedsel zolang ze dit vloeibaar kunnen opnemen. Alleen voor de larven gaat de kleine kamervlieg op zoek naar een speciale plek om de eitjes te leggen. Ze zoeken meestal een plek met rottend organisch materiaal. De eitjes worden bijvoorbeeld achter boomschors geplaatst of in paddenstoelen. De eitjes overleven het beste in een vochtige omgeving. Het vrouwtje kiest er vaak ook bewust voor om in mest de eitjes te leggen.

Ontwikkeling van de kleine kamervlieg

Na de paring legt het vrouwtje 50 eitjes. In haar hele leven kan ze 150 tot 750 eitjes produceren. Het duurt 1 tot 3 dagen voor een eitje in een larve veranderd. Na een week veranderd de larve in een pop. Het duurt 2 tot 6 weken voor de kleine kamervlieg volwassen is. Nadat de kleine kamervlieg volwassen is gaat hij op zoek naar vloeibaar voedsel en komt hij meestal in woningen terecht.

Reageren

Reageren