Wat eet een bruine rat het meest?

De bruine rat is in een alleseter. Ze kunnen werkelijk alles eten zolang het voedsel eiwit of vezelrijk is. De meeste bruine ratten leven van afval dat wordt weggegooid door de mens. Ze leven vaak dicht in de buurt van de mens . De bruine rat komt veel voor in de grote steden waar veel afval te vinden is. Maar ook op het platteland in de stallen in de buurt van de graanstapel of in de buurt van een vuilnisbelt. Op plekken waar veel voedsel te vinden is komt de bruine rat veel voor. De meeste bruine ratten gaan in de nacht op zoek naar voedsel. Meestal doorzoeken ze het afval bij een container.

Wat kan de bruine rat allemaal eten?

De bruine rat eet granen, jonge zoogdieren, vogeleieren, aas, larven, kikkers, slakken, zaden, botten, zeep, kaarsen, brood en voedsel voor duiven. Het gebeurd regelmatig dat de bruine rat afval bij vuilniscontainers vandaan haalt om op te eten. Als het vrouwtje een nest heeft wordt er een voedselvoorraad aangelegd. De voorraad met voedsel wordt aangelegd in het hol, zodat er voldoende voedsel is om de komende tijd van te leven.

Kannibalisme bij de bruine rat

Het komt soms voor dat de bruine rat een soortgenoot opeet. Dit gebeurt alleen als de ratten een tekort hebben aan eiwitten. Dit wordt aangevuld door een soortgenoot op te eten.

voerdoos met rattenklem voor ratten

Met wat voor eten vang je een bruine rat

 

Ratten vang je het beste met deze professionele rattenklemmen want met gif mag niet meer. Op deze klemmen leg je dan een stukje spek of worst zet de klem langs een muur of in een lokvoerdoos waar je de sporen van de rat ziet. Succes gegarandeerd. Vindt je ratten vangen met klemmen teveel gedoe probeer dan eens deze elektrische rattenval. Iets voedsel achterin leggen en de batterijen doen z'n werk.

elektrische-rattenval

1 reactie op dit onderwerp

Geef hier uw review
  • A.CRIENEN 1 jaar geleden Reageren
    mevr
    hebben momenteel nogal veel last van vermoedelijk een nest ratten , buiten
Reageren

Reageren