Waar komen vliegen op af? Dat kan meerdere oorzaken hebben.

Afhankelijk van het soort vlieg kunnen ze op verschillende dingen in en rond het huis afkomen. Meestal zijn vliegen naar drie dingen op zoek. Ze zijn op zoek naar een voedselbron, warmte of een plek om eitjes te leggen. Er zijn maatregelen die je kan nemen om vliegen tegen te houden, maar helemaal voorkomen is bijna onmogelijk. Vooral in de zomermaanden vliegt een vlieg al snel per ongeluk naar binnen.

Voedselbronnen

Afhankelijk van het soort vlieg zijn er verschillende voedselbronnen waar ze op afkomen. De huisvlieg kan in principe alles eten wat wij mensen ook eten. Dit is de reden dat de huisvlieg graag in huis vliegt omdat hier voldoende voedselbronnen te vinden zijn. De fruitvlieg komt weer graag op fruit af en komt regelmatig voor in de keuken of in de buurt van fruit. Door de voedselbronnen zoveel mogelijk weg te leggen kan je een plaag voorkomen. De klustervliegen komen weer in huis om te overwinteren.

Plekken om eitjes te leggen

Er zijn verschillende plekken om eitjes te leggen. Meestal kiezen vliegen voor organische rottende materialen. Denk bijvoorbeeld aan mest of bedorven voedsel van de mens. In de container komen we in de zomermaanden al snel een hoop maden tegen. Naast een aanwezige voedselbron voor de maden moet het er vochtig zijn om eitjes te leggen.

Uv-licht

Vooral de huisvlieg komt graaf af op Uv-licht. Vanuit de natuur heeft het licht een enorme aantrekkingskracht op vliegen en insecten. De ogen van de vlieg zijn erg gevoelig voor het licht. Ze worden hierdoor sterk aangetrokken tot het licht.

Vliegen determineren

Zoals je ziet zijn er verschillende oorzaken waar vliegen op afkomen. Zoek je een oplossing laat dan de vliegen determineren zodat je weet waar je de bron moet gaan zoeken en deze kunt elimineren om zodoende het vliegenprobleeem op te lossen.

1 reactie op dit onderwerp

Geef hier uw review
  • Marion de ridder 2 jaar geleden Reageren
    Vliegjes

    Komen ze op fruit af.Maar ik heb ook katten.3x per week verschoon ik dat.misschien de geur.Mensen ruiken niet bij dat ik katten hebt..marion dank u.

Reageren

Reageren