Waar hebben vliegen een hekel aan?

Er zijn verschillende natuurlijke manieren om vliegen uit huis te drijven. Er zijn namelijk omstandigheden waar vliegen een hekel aan hebben. Eén van de dingen waar vliegen een enorme hekel aan hebben is tocht. De meeste vliegen verlaten je woning al door een paar ramen open te zetten. Je kan zo een flink aantal vliegen uit huis verwijderen zonder ze te doden. Niet alleen een raam openzetten wil weleens helpen. Als je s ‘nachts steeds last hebt van muggen en vliegen kan je een ventilator aanzetten. Deze zorgt voor een tochtstroom waar ze een hekel aanhebben. Al snel blijven de meeste vliegen wel uit de buurt.

Waarom houdt de vlieg niet van tocht?

Het is niet exact bekend waarom de vlieg niet van tocht houdt. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat ze niet rustig kunnen vliegen. In de natuur zoeken vliegen een beschut plekje op als het flink gaat waaien. Ze worden waarschijnlijk gestoord door de luchtstroom tijdens het vliegen. Doordat ze in de natuur een beschut plekje zoeken vanwege de tocht gaan ze ook je woning uit bij tocht. Ze gaan op zoek naar een plek waar het op dat moment niet tocht en dit is meestal buiten. Vooral tijdens een warme zomerdag is het buiten voor de vlieg een stuk aangenamer. Het wil dus weleens helpen om de ramen tegen elkaar open te zetten.

Heb je voedsel staan waar je natuurlijk dan geen vliegen bij wilt hebben zet dan deze design vliegenverjagers op je tafel. Ideaal bij het barbecuen.

Reageren

Reageren