Is een bruine rat gevaarlijk? Ja er zijn maar liefst 18 ziektes die je op kunt lopen

De bruine rat is vooral gevaarlijk voor onze gezondheid. Gemiddeld draagt een rat 18 ziektes bij zich. Deze ziektes kunnen verspreid worden door uitwerpselen in je woning te leggen. Niet alleen de uitwerpselen verspreiden ziektes, maar ook de urine van de bruine rat. Dit is de reden dat overlast van de bruine rat direct bestreden moet worden.

Welke ziektes kan de bruine rat verspreiden?

Er zijn een aantal ziektes die veel voorkomen door de bruine rat. Je kan besmet worden met: Salmonella, E-coli, Ziekte van Weil, Hantavirus, Turlaremie, Rattenbeetkoorts en de Pest. In de grote steden is de kans op een besmetting groter, dan op het platteland. Vooral de Ziekte van Weil is in opkomst door ratten in de grote stad. Een uitbraak van een ziekte verspreid door ratten kan grote gevolgen hebben. In de Middeleeuwen brak de Pest uit door verspreiding van ratten. Door een uitbraak van de Pest kwam zelfs een derde van de bevolking van Europa om het leven.

Bestrijden van de bruine rat

Het bestrijden van de bruine rat kan gevaarlijk zijn. Een aanraking van een levende of dode rat kan al zorgen voor besmetting. Maar ook het opruimen van uitwerpselen van de ratten kan zorgen voor besmetting van ernstige ziektes. Het is zelfs al mogelijk om besmet te raken door een ruimte te bezoeken waar de bruine rat geweest is. Het is daarom belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen als je de bruine rat gaat bestrijden of uitwerpselen gaat opruimen.

Reageren

Reageren