Hoe vang je muizen. Laat me uitleggen hoe of wij dat doen.

Muizen vangen doe je of door levend te vangen of door direct te doden. Voor levend vangen gebruik je de diervriendelijke muizenvallen en om ze direct te doden kun je klemmen gebruiken of gif. Bij gif werkt het beste de Muskil pasta welke 2 werkzame stoffen heeft. Alle andere gifsoorten hebben namelijk maar 1 werkzame stof.

Muizen levend vangen

Door muizend levend te vangen kun je ze weer terugplaatsen in de natuur. Er zijn verschillende diervriendelijke muizenvallen zoals deze die daarvoor heel perfect werken. Je plaatst de muizenval met de inloop opening langs de wand en doet er wat lokvoer in. Controleer dagelijks of je wat gevangen hebt. Muizen kunnen niet tegen stress en als ze lang in zo'n klein kooitje zitten gaan ze dood van stress. Laat ze er dan ook gelijk uit. Doe dat wel een paar honderd meter vanaf de plaats waar je ze gevangen hebt anders komen ze zo weer binnen.

Muizen vangen en doden

Daarnaast kun je ook de muizen in eventuele klemmen vangen. Daar zijn verschillende soorten voor, je vindt hier de muizenklemmen waar wij het meest gebruik van maken. Belangrijk bij deze klemmen is dat je de klem goed op scherp zet. Het beugeltje wat over de veer gaat moet dusdanig scherp zijn afgesteld dat deze bij de minste of geringste beweging afslaat. Ook op deze muizenklemmen gebruik je weer lokvoer om ze aan te trekken.

Lokvoer wat je kan gebruiken:

Reageren

Reageren