hoe lang leeft een bromvlieg.

De blauwe bromvlieg is iets groter, dan de huisvlieg en kan ontzettend hinderlijk zijn. De vlieg komt over de hele wereld voor en kan eenvoudig in huis vliegen. Vaak komen de vliegen af op afval, rottend vlees of duivenpoep.

Van eitje tot bromvlieg

Het vrouwtje legt de eitjes in een voedselbron. Dit is meestal afval of organische rottend materiaal. Het is de bedoeling dat de larven straks direct te eten hebben als ze uitkomen. Na een paar dagen veranderd het eitje in larven. Ze beginnen direct met het eten van de voedselbron waar ze uitgekomen zijn. Na een paar dagen is een larve volgroeid. De larven graven zich nu in op de bodem om zich te verpoppen. De poppen zijn t herkennen als hard en bruine rondjes. Na twee tot drie weken afhankelijk van de omstandigheden verandert de pop in een volwassen vlieg. Vanaf nu kan de vlieg aan de levenscyclus beginnen.

Vijf weken gemiddeld

Een bromvlieg leeft gemiddeld in de juiste omstandigheden vijf weken. Is het te koud buiten? Dan komen de poppen niet uit. De poppen houden dan een winterslaap tot het warm genoeg is om uit te komen. De blauwe bromvlieg zelf kan ook een winterslaap houden, waardoor ze langer in leven blijven. Door de winterslaap kan de bromvlieg gerust een paar maanden oud worden in plaats van vijf weken.

Reageren

Reageren