Hoe krijg ik vliegen uit mijn huis

Vliegen in huis kunnen ontzettend irritant zijn. Naast irritatie kunnen een aantal soorten ook bacteriën en ziektes met zich meedragen. Het is dus onhygiënisch om vliegen in huis te hebben. Nog een nadeel is dat de vliegen al snel gaan paren en eitjes leggen. Een volwassen vlieg kan al snel honderden eitjes leggen. Een ware plaag in huis is al snel ontstaan. Het is dus belangrijk om vliegen uit huis te halen. Er zijn een aantal tips om vliegen uit huis te krijgen.

Vliegenspray

Is er tijdelijk een plaag in huis? Met vliegenspray kan je in één keer van een hoop vliegen afkomen. De vliegen sterven door de spray een vroegtijdige dood. Het voordeel van de spray is dat je het ook preventief kan spuiten. Bijvoorbeeld aan de buitenkant van de muren en kozijnen. Je bestrijdt zo de vliegen voordat ze naar binnen vliegen. Spuit ook langs de spouwmuur en dakranden. Dit zijn plekken waar de vliegen via naar binnen gaan.

Vliegenzak

Eventueel kan je ook een vliegenzak ophangen in de buurt van deuren of ramen. In plaats dat de vlieg naar binnen vliegt komt deze op de zak af. In de zak zit een vrij sterke lokstof waar ze op af komen. Met een vliegenzak kan je 150 tot 500 vliegen vangen voordat ze in huis komen.

Elektrische vliegenlamp

Een elektrische vliegenlamp straalt uv-licht uit waar de vliegen in huis graag op afkomen. Je kan de vliegen lokken in een ruimte waar je geen vliegen meer wil hebben. De lamp wordt bijvoorbeeld geplaatst op zolder, de keuken, stallen of in een horecagelegenheid. Aan de buitenkant van de lamp zit een elektrisch rooster. Als de vlieg hier tegenaan vliegt is deze direct dood en wordt de vlieg opgevangen in het bakje.

Reageren

Reageren