hoe komen vliegen in huis

Er zijn verschillende manieren waarop vliegen in huis komen. De meeste vliegen komen in huis omdat ze voedsel ruiken. Afval, fruit, bedorven producten, huisdieren of bepaalde planten kunnen vliegen aantrekken. Deze geur trekt ze aan waardoor ze naar binnenkomen. Sommige vliegen komen ook op de warmte in huis af als ze bijvoorbeeld een droog onderkomen zoeken. De meeste vliegen gaan met ons mee naar binnen als we de deur opendoen of als er geen hor voor het raam zit. De eerste manier om het aantal vliegen te beperken is door horren te plaatsen.

Voortplanting

Naast vliegen die naar binnen gevlogen zijn kunnen ze ook door voortplanting ontstaan. Vooral fruitvliegjes kunnen een ware plaag veroorzaken in huis. Eén klein fruitvliegje kan in het fruit gezeten hebben in de supermarkt. Deze kan hier eitjes gelegd hebben en binnen een paar dagen komen die al uit. Een fruitvliegje kan tot wel 50 eitjes per keer leggen. Al snel ontstaat er gewoon in je eigen huis een plaag.

Als de winter valt zijn er vliegen die in huis komen overwinteren. Ze komen vaak via de gaten in onze spouwmuren naar binnen. Maar ook via het dak of dakgoten komen ze op onze vliering terecht. We zien deze plaag vooral veel bij de klustervlieg.

Reageren

Reageren