hoe klustervliegen bestrijden

Klustervliegen kunnen al snel een plaag vormen omdat ze in een grote zwerm in huis kunnen hangen. In de wintermaanden zoeken ze een droge onverwarmde plek om te overwinteren. Het komt regelmatig voor dat ze kiezen voor een schuur, vliering, onverwarmde zolder of kelder. In de wintermaanden nestelt het nest zich, maar heb je er nog geen last van. Alleen als het maart wordt en warmer begint te worden ontstaat er een ware plaag in huis. Gelukkig kan je klustervliegen eventueel zelf in huis bestrijden.

Vliegenspray

Als je last hebt van een vliegenplaag, dan kan je er eerst voor kiezen om vliegenspray aan te brengen. Als je niet precies weet waar het nest zit dan kan je de hele zolder inspuiten. Doe dit vooral door met de spray langs alle hoeken, gaten en muren te gaan. Vergeet ook niet om de plekken mee te nemen waar bijvoorbeeld gaten in de spouwmuur gemaakt zijn. Een vliegenspray kan soms baad hebben. Helemaal als je dit doet tijdens de winterslaap periode.

Vliegenlamp

Als de vliegenspray niet of onvoldoende werkt kan je een vliegenlamp ophangen. Door het UV-licht van een vliegenlamp worden de vliegen aangetrokken tot het licht. Rondom de Uv-licht zit 360 graden met een elektrisch net. Als de vlieg hier tegenaan vliegt wordt deze direct geëlektrocuteerd. De klustervliegen worden vervolgens opgevangen in een opvangbak. Het is een effectieve manier om vanaf het najaar tot het voorjaar de vliegenplaag te bestrijden. Uiteraard kan je de vliegenlamp ook preventief ophangen om te voorkomen dat de vlieg z’n winterslaap in jouw huis gaat houden.

Reageren

Reageren